Warmte/Anhidrose/Niet kunnen zweten

  • #1

    ik heb erg last van de warmte ben er gewoon ziek van . kan niet zweten dus heb het idee dat ik van binnen in de brand sta .is er iets waardoor ik kan zweten enzo mijn warmte kwijt kan .

    Reageer
    #2

    Je kunt een ventilator aanschaffen. Afkoelen onder een lauwe douche. Verdeeld over de dag slokjes ijswater drinken. Ice-pack...

    Reageer
    #3

    Anhidrose: niet kunnen zweten. Kan voorkomen bij bepaalde congenitale syndromen (vormen van ectodermale dysplasie) of bij zenuwbeschadigingen.

    Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Zweten

    Reageer
    #4

    Heel vervelend als je niet kunt zweten. Ik heb er heel veel last van. Ik ben nu 54 en heb het gevoel dat ik met de jaren gevoeliger wordt. Roodaangelopen hoofd, hoofdpijn, moe en het gevoel dat mijn bloed kookt. Boven de 23 graden C blijf ik het liefst uit de zon. Ga mij ajb niet vertellen dat ik de hele dag met een ventilator moet rondlopen. Afkoelen met water van 15 graden lukt nog het beste.

    Reageer
    #5

    Ook ik heb een probleem met het uitblijven transpiratie. In mijn geval gaat het alleen om mijn gezicht; de rest van mijn lichaam zweet wel, maar met mate. Het niet kunnen zweten in mijn gezicht maakt sporten erg oncomfortabel. Ik kan mijn warmte niet kwijt en geeft me soms het gevoel dat ik "flauw ga vallen" om dat ik oververhit raak.
    Als ik het goed heb begrepen zorgt de verdamping van zweet op het huidoppervlak voornamelijk voor de verkoeling. (kan iemand bevestigen of dat klopt want ik weet dat niet helemaal zeker).
    Ik zoek nog naar een lange termijn-oplossing want die heb ik nog altijd niet gevonden. Onlangs heb ik (bij de Action) een kleine vernevelaar gekocht; ik meen voor 3 euro. Daar gaat kraanwater in. Je kan hem 'oppompen' als een waterpistool en daarna kun je een zeer dunne mist/nevel op je huid sprayen.
    Voordelen: ik krijg echt het gevoel dat ik afkoel als het water verdampt, de vernevelaar is zuinig en je kan dus relatief vaak sprayen zonder water bij te moeten vullen en hij is klein en dus makkelijk in een (hand)tas mee te nemen.
    Nadelen: vooral bij hoge temperaturen moet je regelmatig blijven sprayen, je moet de vernevelaar dus wel overal mee naar toe nemen; tot slot is er het risico van lekken (dat is mij gelukkig nog niet overkomen).
    Heeft iemand nog aanvullende tips? Ik hoor het graag!

    Reageer
    #6

    Ik zie nu pas de discussie, maar misschien heeft iemand er nog iets aan.

    Sinds enkele jaren kan ik helemaal niet meer zweten (complicatie bij zeldzame ziekte). Zodra het warm wordt, voel ik de warmte onder mijn huid kruipen en lijkt het alsof ik mijzelf 'opblaas'. De trucjes die ik hanteer naast een airconditioning in huis zijn: voeten in bak met water en natte handdoek om mijn nek. Nevelen met waterspray verergert bij mij juist de klachten. Als ik er echt heel veel last van heb, dan trek ik ook wel een nat t-shirt aan (tip van arts- deze wordt kennelijk ook in de tropen toegepast)

    Reageer
    #7

    Niet kunnen zweten zou misschien te maken kunnen hebben met een tekort aan vitamine D. Veel mensen hebben ook een tekort aan magnesium, dat werkt samen met vitamine D. Bij je ziekte, wat het dan ook is, is misschien ook nog winst te behalen door de biochemie van je lichaam aan te pakken. Artsen kijken meer naar symptomen, natuurgenezers meer naar het geheel.

    Reageer
Reageer op: Warmte/Anhidrose/Niet kunnen zweten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief