Algehele gesteldheid

  • #1

    Hallo,

    Anderhalve maand geleden (10 februari) ben ik naar de kaakchirurg geweest voor het verwijderen van een verstandskies.
    Verdoving in de mond (enkele injecties)gehad.
    Het trekken van de kies lukte niet, dus het werd snijden en boren.
    Pijnstillers (Ibuprofen)3 x per dag, 600 mg en een redelijke zwelling op de wang/onderkaak.
    Vanwege het snijden in het tandvlees moest ik speciaal spoelmiddel 3 x per dag gebruiken om de wond schoon te houden.

    Een week later lag ik voor een spoedafspraak in de tandartsstoel vanwege pijn in een kies ernaast. Bleek een zenuwontsteking te zijn in de kies die vlak naast de verwijderde verstandskies lag.
    Verdoving in de mond (enkele injecties)gehad.
    Vervolgens een geslaagde wortelkanaal behandeling ondergaan.
    De behandeling zou over 6 weken afgemaakt worden.

    Inmiddels slikte ik zo'n 3 pijnstillers per 3 uur. De eerste week was dat Ibuprofen 600 mg. Een week later werd dat elke 3 uur 2 x paracetamol met 1 ibuprofen 400 mg.
    Feit is wel dat ik op een gegeven moment zo'n 18 tot 20 stuks van deze pijnstillers slikte dagelijks.

    Enkele dagen laat weer voor spoedafspraak in de tandartsstoel vanwege de niet verminderde pijn van de zenuwontsteking. Hierop is de behandeling die eigenlijk over 6 weken zou plaatsvinden ter plekke gedaan.
    Wederom verdoving in de mond (enkele injecties)gehad.
    Behandeling was goed verlopen.

    De zwelling van mijn wang/kaak was inmiddels behoorlijk toegenomen i.p.v. verminderd door al de behandelingen.

    Weer een week later een spoedafspraak bij tandarts. Door alle gedoe en pijnstillers wist ik niet wat er aan de hand was maar dat ik zieker werd en veel pijn had was de reden. Het bleek dat door de behoorlijke zwelling van de wang/onderkaak het spoelmiddel niet goed bij de wond kon komen tijdens het spoelen en was gaan ontsteken. Hier ben ik goed ziek van geworden. De tandarts gaf met een kunststof spuitje mee met een krom uiteinde waarmee ik het spoelmiddel beter bij de wond kon spuiten. Na enkele dagen voelde ik mij ontzettend opknappen.

    Inmiddels is dat een maand verder en begint er een einde te komen aan de paracetamol. Ook ben ik vanaf 10 februari gestopt met roken, ik gebruik wel nicotinepleisters ter ondersteuning.

    Vandaag ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik totaal geen energie heb, futloos voel en constant loop te zuchten. Hij schrok van mijn verhaal maar vooral van de enorme hoeveelheden paracetamol. Ik kreeg een terechte uitleg (c.q. preek) dat deze hoeveelheden gevaarlijk zijn. Hij heeft bloed afgenomen en over enkele dagen moet ik bellen.

    Mijn vraag:
    Alles bij elkaar opgeteld, de verdovingen (injecties), het teveel aan pijnstillers en de ontsteking hebben een aanslag gepleegd op mijn lichaam. Wat ik graag wil weten is of er een middel of methode is om je je "op te peppen".
    Water drinken, de zon pakken, fruit eten en bewegen doe ik allemaal maar het schiet niet echt op.

    Groet, Harald

    Reageer
Reageer op: Algehele gesteldheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief