Moeilijk te omschrijven klacht

  • #1

    Hallo allemaal. Ik heb een erg vreemde klacht en was benieuwd of iemand deze kon verklaren.

    Ik heb een periode gehad dat ik veel 's middags sliep, en droomde dan erg levendig. Ik werd eigenlijk een beetje verslaafd aan het dromen, vond het erg fijn. Maar na die periode, nu vast alweer 3 maanden geleden, heb ik soms gehad dat als ik een bepaald bord zag of een bepaald liedje herinnerde, dat ik dan helemaal zwaar op mijn maag werd. Op zo'n moment kan ik even niet praten of bewegen (30 seconden), meestal herinner ik me het liedje maar half en toch word ik opeens helemaal raar. Ik krijg een soort van rilling, en als het afgelopen is ben ik (serieus!) het liedje weer vergeten. Soms had ik ook zo'n 'aanval' als een bepaald beeld of woord me onbewust deed herinneren aan een van de dromen die ik gedurende de 'slaap-periode' had. Ik vind het erg raar allemaal en de symptomen zijn moeilijk te googelen, dus ik dacht, laat ik het hier eens proberen. Ik zou eventueel specifieker kunnen zijn maar ik ben eerst wel benieuwd of er al iemand wat te binnen schiet.

    Alvast bedankt!
    Groet, Jan.

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Nee absoluut niet, gewoon soms zomaar als ik ergens bij langs loop of dus iets zie wat me aan zo'n droom doet herinneren.

    Reageer
    #4

    Bedoel je misschien een flash-back?

    Een flashback is een psychologisch verschijnsel waarbij eerdere belevenissen uit het langetermijngeheugen terugkomen in de menselijke geest. Een flashback kan zich bijvoorbeeld voordoen door zich bewust bepaalde dingen in herinnering te roepen. Meestal ontstaat een flashback als iemand een ervaring heeft die een andere ervaring in het onbewuste oproept, een associatie van gedachten. Iemand kan zich dan bijvoorbeeld plotseling herinneren wat hij in een vergelijkbare situatie heeft gedaan of opnieuw de emotie beleven die hij in het verleden had.

    Soms is de ervaring zo sterk, dat de persoon die de herinnering heeft, deze korte tijd als realiteit ervaart in plaats van herinnering. Men spreekt dan van herbeleving, met name op het emotionele vlak.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Flashback_%28psychologie%29

    Reageer
    #5

    Poeh dat zou het best eens kunnen zijn.. In ieder geval íéts om het mee te associëren. Ongebruikelijk is dan wel de soort van trance waar ik echt wel 20 seconden in zit, misselijk en echt even raar. Bedankt voor de reacties tot nu toe!

    Reageer
Reageer op: Moeilijk te omschrijven klacht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief