Vreemde ‘aanvallen’ met tintelende tong.

  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds een tijd sporadisch last van vreemde aanvallen die beginnen met een misselijk gevoel in mijn buik, vervolgens begint mijn tong hevig te tintelen waarbij ik een metaalsmaak en vreemde geur ervaar (vergelijkbaar met een 8volt batterij op je tong houden).

    Ook begint mijn kruis hevig te tintelen en wordt pijnlijk (alsof er een elektrische spanning op staat).
    Soms, maar niet altijd, beginnen ook mijn handen te tintelen.

    De hele 'aanval' duurt niet langer dan 10 seconden, maar het gevoel blijft wel sluimeren, en bij matige inspanning zet er dan weer een soortgelijke aanval op.

    Ik gebruik sinds 4 weken lexapro tegen depressie en paniekaanvallen.
    Deze aanvallen kan ik echter ook hebben zonder paniek, dus ik zie hier geen directe link naar de paniekaanvallen. Ook lijkt het niet bekend te zijn als mogelijke bijwerking van de lexapro.

    Wie kan mij verder helpen?

    Met vriendelijke groet, Morten.

    Reageer
    #2

    Ik zie juist wel een link met angst en paniek aanvallen en tintelingen. Bovendien zijn paresthesieƫn wel degelijk een bekende bijwerking van Lexapro. Je hebt je onjuist laten voorlichten.

    Reageer
    #3

    Mijn huisarts zowel als mijn psychiater hebben me inderdaad verkeerd voorgelicht.
    Ik ben terug gestapt naar de psychiater met je antwoord Craig, en inderdaad kwam hij er op terug dat het een bijwerking van de lexapro zou kunnen zijn. Sindsdien is mijn dosis gehalveerd en het lijkt te zijn verdwenen intussen. Even aanzien of het ook zo blijft.

    Dankjewel voor je antwoord Craig.

    Reageer
Reageer op: Vreemde ‘aanvallen’ met tintelende tong.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief