begin warm(te) worden, hele erge Jeuk lichaam

  • #1

    Beste forum Dokter

    In Duitsland heb ik voedselvergiftiging gehad en daarvoor ben ik behandeld in Nederland. Daar ben ik nu van genezen. Daarna moest ik voor controle terug of alles goed ging. Hierbij kwam uit dat me HB gehalte helaas te laag was. Ik had een HB van 6.3.

    Dat ging helaas niet meer omhoog en kreeg ik ijzer preparaten mee. Ferrofumaraat 250mg
    Dit heb ik voor 4 weken gebruikt tot dat ik jeuk kreeg. Dit heb ik overlegd met de dokter en die zei dat ik mocht stoppen met de medicijnen.

    Ik krijg jeuk wanneer ik warm begin te worden. Bijvoorbeeld bij het sporten. Als je nog net niet tegen het zweten aan zit.
    Dan krijg ik vooral jeuk bij me buik, boven lichaam, rug boven en onder en me bovenbeen. Op me armen krijg ik geen jeuk.

    Kom ik bijvoorbeeld van buiten en heb ik net gefietst en ga ik dan naar binnen krijg ik ook overal jeuk (zie aangegeven plekken).

    Als ik door ga tot aan zweten dan is de jeuk niet voelbaar. Koel ik dan af, krijg ik kippenvel op me armen en op me rug maar dat is maar even.
    Zou ik dan weer opwarmen dan krijg ik wel weer jeuk.

    Ook als ik net uit bed kom wanneer me lichaam moet opstarten krijg ik ook overal jeuk. Dit lijkt soms nog erger wanneer ik ga sporten of van buiten kom.

    Nu is mijn vraag: Kan dit komen omdat de voedselvergiftiging hier iets mee te maken heeft ?

    Of heeft het iets te maken met de ijzer preparaten die ik heb gekregen ? (Ferrofumaraat 250mg)

    Of heeft het met iets anders te maken ?

    Gr.Jomelle

    Reageer
    #2

    Oude post. Helaas geen reacties.

    Maar ik heb precies hetzelfde en ik heb juist een hoog HB (10-11) (ben bloeddonor dus dat wordt regelmatig gecheckt). Ook ik ervaar hetzelfde. Net na de inspanning begint, voordat je gaat zweten. Vooral rug en borst. Na een kwartier als je eenmaal echt gaat zweten is het over. Het is om gek van te worden. Zijn eigenlijk meer prikjes dan jeuk, alsof je voortdurend door kleine naaldjes geprikt. Krabben maakt het erger maar is vaak niet te weerstaan.

    Reageer
    #3

    Ik heb precies het zelfde probleem net voordat ik ga zweten.
    Erg vervelend is het probleem bij een van jullie al opgelost?

    Reageer
    #4

    Beste ik heb daar ook last van kan het zijn Door eiser te kort want daar had ik vroeger last van en volgens de laatste rezoltaten van mijn bloed heb ik weer te kort maar hoe kan je dat oplossen want ik moet vaak naar de winkel en dan heb ik het ook rap warm dus dan krijg ik jeuk niet normaal wat is de oorzaak er van en wat kan ik er doen vriendelijke groeten

    Reageer
    #5

    Hallo,

    Ik heb dit probleem ook. Net voor het zweten krijg ik hele erge jeuk op mijn armen, handen, borst, rug, nek en op mijn hoofd dus bijna mijn hele bovenlichaam. Is dit misschien een allergie?

    Reageer
    #6

    Dat zou kunnen, maar het kan ook door het transpireren komen

    Reageer
Reageer op: begin warm(te) worden, hele erge Jeuk lichaam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief