Iemand enig idee wat dit kan zijn?

  • #1

    hey, als er iemand is die me hierbij zou kunnen helpen zou ik dat erg fijn vinden!

    Ik voel me al een hele tijd niet lekker, mijn amandelen zijn nu bijna 3 weken ontstoken en daarmee zijn we naar de kno arts gegaan en deze adviseerde ze te laten verwijderen. Dat gaat ook gebeuren maar pas in de zomer, maar verder heb ik nog meer klachten en denk ik dat het niet alleen door de amandelen komt m'n klachten zijn:

    - extreme [b]vermoeidheid[/b] al nou zeker een jaar, ik slaap tegenwoordig meestal 8 uur 's nachts en uit school vaak nog 2 uur op de bank maar dit helpt eigenlijk ook niet.
    - [b]ontstoken amandelen[/b] dus die zijn dinsdag 3 weken dik, heb ik vroeger ook al vaak last van gehad.
    - [b]lymfeklieren[/b] in hals nek en lies zijn lichtelijk [b]opgezet[/b], die in de hals waren erger toen m'n amandelen net ontstoken waren.
    - ik heb vrij wel de hele dag [b]verhoging[/b] m'n temperatuur schommelt tussen de 37,4 en 38,0
    - vrij wel elke dag [b]hoofdpijn[/b] soms meerdere malen per dag
    - paar keer in de week [b]pijn in maag[/b]
    - en sinds gister voel ik bij het diep inademen rechts boven in m'n buik een soort [b]steek achtig gevoel[/b], volgens mij zit m'n [b]lever[/b] op die plek.
    - en nu een klacht waar ik niks over kon vinden op internet en de dokter wist het ook niet dus als er iemand is die hetzelfde gevoel heeft graag eventjes melden 🙄 een aantal keer per dag heb ik een [b]vreemd gevoel in mijn pols en hals [/b]alsof m'n ader ineens dikker is en dan ga ik m'n hartslag voelen en dan verandert het van tempo of gaat even onregelmatig.
    - verder [b]mist[/b] m'n [b]hart[/b] afentoe ook een [b]slag[/b]
    - de [b]huid[/b] van m'n gezicht is ook vaak [b]schilferig[/b]- ook verlies ik vaak mijn evenwicht.
    Is er iemand die mij kan vertellen of er iets aan de hand is of dat het echt gewoon een verzameling is van allemaal kleine klachten?
    Van de dokter moest ik al m'n klachten opschrijven zodat we een verband konden vinden is er hier iemand die een verband ziet?
    Ohja, ik ben 16 en aan de pil en ik neem vrij vaak paracetamol tegen de hoofdpijn afentoe ibuproven.

    nog een kleine toevoeging; ik heb ook bloed laten prikken daar kwam alleen niet veel uit alleen dat ik in het afgelopen jaar pfeiffer heb gehad dus dat kan het nu niet zijn, verder waren t kleine virusjes ofzo daar was de dokter niet zo duidelijk over.

    Reageer
    #2

    Het enige dat objectiveerbaar is zijn de amandelen en de lymfeklieren. Dat zou goed een gevolg kunnen zijn van een hardnekkig virus, of aan de andere kant, onvoldoende weerstand waardoor je zo bevattelijk bent. Eet, drink en sport je wel gezond? De andere klachten zouden allemaal stress en vermoeidheid gerelateerd kunnen zijn; teveel zorgen aan je hoofd en teveel stress.

    Reageer
    #3

    Ik eet en drink redelijk gezond denk ik, sporten doe ik niet echt alleen 20 minuutjes fietsen voor school dat is heen en terug en gym dan. Maar de andere klachten naast ontstoken amandelen en opgezette lymfeklieren zouden allemaal door stress kunnen komen?

    Reageer
    #4

    Ja, dat is zeker niet uitgesloten. Stress heeft en sterke reactie op het immuunsysteem waardoor afweer reacties verhevigd of juist minder goed optreden. Stress veroorzaakt tevens hormonale veranderingen waardoor er effecten kunnen optreden die een gevolg kunnen zijn van de stress-hormonen cortisol, adrenaline en noradrenaline met invloed op het hart en bloedvaten (versnelde hartslag, bloedvatvernauwing). En stress veroorzaakt spanning in de spieren waaronder het middenrif dat een veelvoorkomende oorzaak van buikklachten is. Kan het kloppen dat je de laatste tijd, dus al een jaar of anderhalf, drukker en meer gespannen bent? Heb je enig idee hoe dit zou kunnen komen? En vooral, weet je wat je er zelf aan zou kunnen doen? Stress is namelijk niet direct iets dat een dokter voor je oplost maar dat doen je zelf. De huisarts kan je wel tips en adviezen geven zoals meer lichamelijke beweging (sportschool, zwemmen, wandelen), gezond eten, op tijd naar bed en vooral meer leuke dingen doen waar je energie van krijgt in plaats van dat deze je weer energie gaan kosten. Wanneer heb je vakantie zodat je echt even helemaal tot rust kunt komen? En wat heb je 'allemaal' aan je hoofd waardoor je maar geen rust kunt vinden?

    Reageer
    #5

    Ik doe vwo en ik moet best hard aan trekken om dat te halen, maar ik heb het idee dat ik toch minder gestressd ben als een jaar geleden, nu accepteer ik het gewoon als ik een onvoldoende haal en stress ik ook niet meer voor toetsen heb ik het idee, verder is m'n hartslag ook niet hoog eerder laag in rust komt ie vaak onder de 60. Maar misschien is het toch wel de stress, maar in vakanties heb ik dezelfde klachten.

    Reageer
    #6

    Op dit moment is er wel degelijk meer aan de hand. Amandelen en lymfeklieren zijn eerder in verband te brengen met infecties. Al kunnen ook de lymfeklieren reageren op stress. Welke diagnose heeft de huisarts precies gesteld en welke behandeling wordt er geadviseerd? Is er überhaupt gesproken over rustig aandoen?

    Reageer
    #7

    Bedankt voor je reactie! Nou de huisarts vond eerst dat ik bloed moest prikken dat gedaan en toen de uitslag er was zijn we weer langs gegaan omdat ik nog steeds klachten had hij zei dat er niets aan de hand was hij liet zien op de computer wat de uitslag was en alles wat rood gekleurd was was te hoog nou van de stuk of 25/30 dingen die er stonden waren er 4 rood maar daar heeft hij amper uitleg over gegeven daar deed hij een beetje vaag over met virusjes ofzo? Maar hij heeft me vervolgens naar de kno-arts gestuurd, die nam me iets serieuser en hij raadde me aan om ze te laten verwijderen, dus dat gaat nu in de zomer gebeuren en verder gebeurt er nu dus niets. Ik moest van de dokter wel per dag mijn klachten bijhouden om iets van een verband te vinden. Maar nee er is niet tegen me gezegt dat ik het rustiger aan moet doen, en ik moet wel over dit jaar dus ik weet ook niet zo goed of ik dat kan.

    Reageer
    #8

    Ik denk niet dat jouw school hoeft te lijden onder deze klachten. Ik denk wel dat het verstandig is dat je de komende tijd extra goed oplet op een gezond en fris leven. Dus goed eten, goed slapen, en flink bewegen. Juist de extraatjes als laat naar bed, vette happen en bij regen voor de tv gaan hangen zijn nu juist niet bevorderlijk voor jouw klachten. Huiswerk kun je gerust blijven maken, dus wees niet bang dat je blijft zitten hierdoor. De waarden die de huisarts op zijn scherm had staan zijn blijkbaar onschuldigere ontstekingswaarden die niet zo heel belangrijk zijn. je kunt dus zelf veel doen om de klachten de komende tijd minder te laten worden door gezond te leven waardoor jouw afweer systeem beter gaat functioneren en je niet meer van ieder virusje zo ziek wordt omdat jouw immuunsysteem zelf het virus veel eerder kan bestrijden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bedankt voor je reactie, ik hoop ook niet dat m'n school hieronder zal lijden op meer slapen probeerde ik al te letten dat moest ook wel maar daar zie ik de resultaten nog niet van ik kan wel iets gezonder gaan eten maar ik weet niet of echt sporten erin zit ik heb er amper tijd voor en ben er ook te lusteloos voor zeg maar. Maar ik kan wel iets beter voor mezelf zorgen dat is waar bedankt voor het advies! Toch blijft het aan me knagen dat ik me afvraag of het niet wat anders is maar dat zullen we zien over een tijdje dan denk ik.

    Reageer
    #10

    Wandelen en low impact sporten zijn juist sterk bevorderend voor een mentale en fysieke gezondheid. Twee keer per dag een wandelingetje van ruim een half uur levert al heel veel gezondheidswinst op! Je voelt je er lekkerder door, je bent frisser om weer te kunnen studeren, en jouw lichaam wordt langzaam weer wat gezonder en sterker. Ik zou dit zeker doen, want de belasting voor wandelen is minimaal.

    Reageer
    #11

    Bedankt voor je reactie en ik snap dat dat zal helpen, maar ik heb amper tijd om aan mijn huiswerk toe te komen. Ik vraag me nog steeds af hoe het kan dat mijn temperatuur nu al een hele tijd tussen de 37,4 en 38,1 kan zitten is dat normaal?

    Reageer
    #12

    Als je zelfs te weinig tijd hebt voor je huiswerk om een gezond leven te leiden, dan is het verstandig bij jezelf te rade te gaan of de opleiding die je volgt niet te zwaar is voor je. Tenzij je je leven lang op de toppen van jouw kunnen wilt functioneren natuurlijk. Maar wees dan wel bereid de concsequenties onder ogen te zien. Volgens mij is het ongezond.

    Reageer
Reageer op: Iemand enig idee wat dit kan zijn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief