Kramp in tong?!!?

  • #1

    Hallo allemaal,
    Ongeveer een maand geleden begonnen de klachten met mn tong. Ik weet niet of het kramp is maar kan er geen ander woord voor bedenken. Op sommige dagen krijg ik wanneer ik praat of zomaar ineens een raar gevoel aan het puntje van mn tong en moet ik met mn voortanden mn tong recht houden zodat het gevoel weggaat. Het doet niet echt pijn maar het is zeeeer irritant en ik word er nu wel een beetje bang van.

    Ook heb ik sinds een aantal maanden last van hartkloppingen en pijn in mn linker schouderblad (ben naar de cardioloog geweest en heb vele testen gedaan, ik bleek gewoon gezond te zijn). Weet iemand of deze klachten verband kunnen hebben met de 'kramp'in mn tong?? En wat kan ik tegen deze krampen doen??

    Hoop tips of adviezen te krijgen!!

    Reageer
    #2

    heb je verder helemaal geen andere klachten als alleen maar kramp in je tong?

    Reageer
    #3

    Ik had dus een paar maanden geleden klachten van hartkloppingen en pijn op mijn (linker) borstkas. De kloppingen zijn gelukkig minder geworden maar de pijn is er helaas nog steeds, het straalt ook echt uit naar mijn linker bovenarm en daarom smeer ik mezelf elke dag in met spierbalsem met de hoop dat de pijn minder zal worden.

    Ik heb al op internet gekeken en op veel sites staat dat kramp in de tong ook met hyperventilatie te maken kan hebben maar dit heb ik gelukkig niet.

    Weet iemand misschien of de andere klachten verband hebben met elkaar en wat ik hier eigenlijk aan kan doen?? Vooral de 'kramp' in mn tong is zeeeeeeeeeeeeer vervelend!!!

    Bij voorbaat dank!!

    Reageer
    #4

    medi, ik vind eerlijk gezegd dat je met deze symptomen naar de huisarts moet gaan. Er bestaat een (kleine) kans op de diagnose angina pectoris. Dat is een zeer serieuze ziekte die echt direct toezicht van een arts behoeft. Ik heb het over de kramp in de tong in combinatie met de pijn in de linkerarm. Spierbalsem smeren is echt onvoldoende zolang je niet zeker weet dat het geen benauwdheid van het hart is doordat een bloevat om het hart niet meer goed functioneert. De grootste kans is dat je last hebt van hyperventilatie maar zolang je dat niet zeker weet, nogmaals, moet je rekening houden met angina pectoris.

    Naar de huisarts!

    Reageer
    #5

    Bedankt voor uw reactie!! Het punt is dat ik al naar de huisarts en cardioloog ben geweest.Eerst wilden ze me niet echt onderzoeken omdat ik erg erg jong was (22) en dat het waarschijnlijk niets was. Toen de huisarts me onderzocht zag hij dat mn hart inderdaad tekeer ging. Daarom heb ik een aantal maanden geleden allerlei testen gehad zoals: bloedonderzoeken, ecg, 24-uurs-ecg, echo enz. Maar uit die testen kwam niets uit! Ik moet eerlijk zeggen dat de hartkloppingen minder zijn en dat ik gewoon weer normaal kan slapen, maar toen die tijd kwam er bij de 24-uurs ecg naar voren dat ik een hartslag had van 175pm terwijl ik niets deed!! De cardioloog gaf aan dat alles gezond was, mijn hart functioneerde goed en het zag er allemaal goed uit bij de echo..hij gaf aan dat ik gewoon prikkelbaar was!

    Ik erger me momenteel erg aan de klachten en weet niet niet echt wat ik moet doen..

    Reageer
    #6

    Ah, dat is fijn dat je bevestiging hebt gekregen van de cardioloog dat jouw klachten onschuldig waren. Mocht je toch twijfelen, dan rest er waarschijnlijk niets anders dan een second opinie bij een andere cardioloog, en mocht ook dat geen nieuws opleveren, dan zou ik toch eens met een psycholoog gaan praten over psychosomatiek.

    Reageer
    #7

    al een aan lyme gedacht ????

    Reageer
    #8

    Waarop baseer je de diagnose Lyme? Welke symptomen zouden daar dan op wijzen volgens jou, Margje?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    het begon ongeveer een jaar geleden met mijn schouders,toen kreeg ik een zere arm,toen begon de knie pijn te doen en ik had dus ook een paar weken geleden klachten van hartkloppingen, en pijn op mijn borstkas wat uitsraalde naar mijn armen,hart filmpje gemaakt fietstest gedaan alles bleek goed te zijn,kreeg daarbij ook die soort kramp in mijn tong,had al een paar keer de ards bezocht ,en dacht ik leg me er maar bij neer ,er komt toch niks uit totdat ik een rode plek op mijn been kreeg, met een rode rand er om hij werd steeds grooter toen toch maar weer naar de dokter geweest, en bleek het lyme te zijn ben nu vier weken aan de antie biotica en de klachten beginnen langzaam te verbeteren,de ene dag gaat het wel wat beter en de andere dag weer minder ,ik ben blij dat ik nu weet waar al die klachten vandaan komen ,wand ik begon ook aan mijzelf te twijfelen en dacht dat ze dachten dat ik me aanstelde of aandacht wilde hebben

    Reageer
    #10

    Het kan ook een kalium tekort zijn.

    Reageer
    #11

    Wat is nu precies jouw vraag?

    Reageer
    #12

    Misschien AVNRT?

    Second opinion vragen.

    Sterkte,

    Sven

    Reageer
    #13

    en wat was het uiteindelijk?

    Reageer
Reageer op: Kramp in tong?!!?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief