Mijn Medische Problemen

  • #1

    [b]Mijn Medische Problemen[/b]

    Beste mensen,

    Ik ben Herdervriend (Remco Gerritsen) een jongen uit Gouda die loopt bij Smithuis, 19 jaar oud, weeg 145KG en ben 1m83 lang. Dit is de lijst van mijn medische problemen, mijn vraag is simpel: Wat voor een probleem is het exact en wat kan ik er tegen doen? (Sommige problemen weet ik de naam namelijk niet van, anderen zijn problemen die velen zien als dat onderwerp.) Omdat dit zoveel verschillende problemen zijn, plaats ik ze hier, het overige gedeelte. Want om nou voor elk probleem een topic te maken is gekkenwerk, althans bij mij.

    [u]Problemen waarvan ik weet hoe ze heten:[/u]

    Migraine: Sinds 2003 heb ik last van deze aandoening, het gaat in deze volgorde bij mij en is door mijn dokter gekwalificeerd als deze aandoening, of dit klopt, mag iedereen zelf beslissen. Het begint dus met wazigheid (oftewel, stel je voor je heb je hand rechts, ik kan hem dan niet zien, of althans zie hem dan wel maar heb ineens momenten dan dat het lijkt alsof ik 1 mili seconde eruit ben geweest), daarna komt gevoelloosheid, dit is een gevoel waarin ik prikkels voel, ik voel geen pijn aan mijn handen en benen, maar wel gewoon hoofdpijn gedoe enzo, daarna komt de oog en hoofdpijn, een beetje misselijkheid en dan is het voorbij. Dit kan enkele uren duren tot een hele dag en gebeurd op random momenten, maakt niks uit waar ik ben, hoe licht of donker het is, het gebeurd ineens uit het niks. (Wel raar genoeg op dinsdagen, wat een normale standaard school/werk dag is, alleen voor mij sinds 2001 (ben op 11 september 1990 geboren) een grote pech dag is. Dit heb ik voorgelegd aan de dokter en hij zeid dat het migraine was. En ja, een kenmerk, namelijk het overgevoelig zijn voor het licht, die heb ik wel, maar bij sommige momenten (zoals in het donker achter mijn PC zetten die 67% brightness heeft zet ik me eroverheen.)

    Morbide Obesitas: Met een BMI van ruim 40 zit ik op mijn leeftijd officieel in deze dodelijke categorie (althans, het is onzin vind ik, je moet genieten van je leven, ze dramatiseren alles om te zorgen dat wij geld aan alles uitgeven). Ik loop al bij een dietiste. Alleen met een verslaving van chocola, is het echt lastig, gelukkig drink ik 5 liter water om een beetje mindering te hebben in ongezond spul.

    Krampen: Ik heb ook aardig vaak kramp, althans men zegt dat dat het is. Het voelt zeg maar aan alsof iemand mijn spieren aan het samen drukken is en dan een mes er tussen aan het steken is. Zoals nu heb ik een buikkramp aan de rechterkant van mijn buik, onderkant, de vetklomp gedeelte.

    Blaasontsteking: Althans dat zegt men, maar of dit zo is. Ik weet het niet. Erg schamend, maar je weet wel wat mannen doen, daar doe ik al sinds me 8ste. En ja, sinds ongeveer 4 jaar heb ik een erge pijn nadat ik erna plast, zelfs als ik net gedoucht heb en het dus heel goed schoongemaakt heb. Deze pijn voelt aan alsof ik constant moet plassen en alsof iemand erin probeert te smijten. (In het verleden heb ik wel een keer een ernstige infectie bij dit gedeelte gehad).

    Ik heb vast meer problemen, weet wel zeker, maar deze zijn (althans sommigen) bestemd voor andere sites. Dus ja.

    Ik vroeg me af, of ik deze topic mocht gebruiken als ik ineens rare dingen krijg?

    Alvast bedankt en tot ooit weer ziens.

    Reageer
    #2

    Een diagnose stellen via internet is niet mogelijk. ga voor een diagnose naar uw huisarts. De huisarts beschikt over uw medisch dossier en kan u lichamelijk onderzoeken.

    Reageer
    #3

    Ik begrijp je vraag niet. Wil je dat deze aandoeningen en klachten onder één noemer vallen en dat je dit dan gericht kunt behandelen of er zelf iets aan doen?

    Samengevat: een jonge man met ernstig overgewicht en migraine en een mogelijke urineweginfectie.

    Drie dingen dus: migraine kun je met medicatie behandelen, en misschien heeft gezonder eten en gezond bewegen ook een positief effect.

    Obesitas: minder eten en meer bewegen om klachten als gevolg van het overgwicht op latere leeftijd te voorkomen.

    Urineweginfectie: plasje meenemen naar de huisarts voor een diagnose.

    Echt één ziekte benoemen die alles omschrijft zou ik niet weten.

    Succes ermee.

    Reageer
    #4

    Besten,

    Ik kom hier voornamelijk zodat zeg maar inderdaad een soort van diagnose gesteld kan worden, of althans een soort van antwoord wat het precies is. Ja, naar een dokter gaan kan ook, maar anders zou je hier geen miljarden topics vinden als men dat deed. Zeg maar, het is beter te voorkomen dan te genezen. Bij mij is het zo dat ik gewoon bang ben om een afspraak te maken, ik haat bellen. En ja, om nou ff over bijvoorbeeld mijn geslachtsdeel te praten, vind ik al helemaal doodeng. Oftewel Lola: Ik wil gewoon een naam hebben voor wat ik heb. Zodat ik in ieder geval dit kan opschrijven, samenvatten en dan naar de dokter kan gaan om alles te behandelen.

    Zo wil ik graag weten of het echt fout is dat ik zoveel water drink, 5 liter, ik merk namelijk geen medische problemen, maar iedereen in mijn omgeving wilt me doodsbang maken dat dit ongezond is, dat ik een vergiftiging kan oplopen, me tanden kan verzieken etc. (Gewoon bronwater, zonder enige andere stoffen).

    Maar erg bedankt beiden.

    Tevens wil ik ook deze topic gebruiken om problemen zeg maar, als ik gelijk wilt weten wat het is, gelijk te kunnen weten. Dokters zijn niet beschikbaar in weekend, bellen kan alleen tussen tijden dat ik op school zit en e-mailen kan wel, maar de wachttijd kan soms oplopen tot maanden. Geholpen worden gebeurt ook wel, maar ja, dan moet je een afspraak maken. En ik word het zat dat elke afspraak die ik waar dan ook heb, altijd op tijden zijn dat ik eindelijk eens kan uitslapen.

    Jap, lijd aan oververmoeidheid.

    Oke veel gezeik. Sorry.

    Reageer
    #5

    Jammer, wat jij wilt kan niet. Een diagnose kan alleen door een arts gesteld worden die beschikt over jouw medisch dossier en jou kan onderzoeken als dat nodig is.

    Maar we kunnen wel proberen je verder te helpen, waarbij jouw eigen verantwoordelijkheid voorop staat.

    Tenslotte vind ik het onverstandig dat je geen arts raadpleegt voor een zorgelijk medisch probleem. Dat je problemen hebt met bellen en moeilijk over je piemel praat is daar echt ondergeschikt aan. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen iemand mee te nemen als je naar de dokter gaat.

    Reageer
    #6

    oke, Herdervriend, na even nadenken toch maar besloten om je antwoord te geven.
    waar jij aan lijdt? Pubergedrag! je weet dat je een aantal problemen hebt en wil ze eigenlijk niet serieus aanpakken, bent dan weer bang om te bellen en dan weer dat de afspraak zo vroeg is dat je niet kan uitslapen..... pubergedrag dus.
    oke even wat belangrijk is : 5 liter water drinken is inderdaad teveel, je bent geen kameel!
    Kramp kun je hier ook doorkrijgen, je spoelt met zoveel drinken ook bepaalde stoffen weg die je nodig hebt! Niet meer doen dus, 1,5 a 2 liter water drinken is genoeg. TEVEEL is nooit goed, ook geen water dus.
    je kunt er, hoe moeilijk ook te begrijpen, inderdaad dood aangaan.
    Dan je gewicht, inderdaad erg ongezond, veel te hoog,je zegt dat je onnodig bang gemaakt wordt, maar helaas is dat niet zo, je loopt grote kans op hart en vaat ziekten en diabetes, luister dus naar de dietiste en probeer meer aan beweging te doen. Een gezond gewicht is nu eenmaal belangrijk.
    Dan de pijn bij het plassen, kan een blaasontsteking zijn en die moet je serieus nemen, kleine moeite om een afspraak te maken met de huisarts om even de urine te laten controleren, gewoon even in een heel schoon, potje plassen en even potje langs brengen bij de huisarts, als je een ontsteking hebt krijg je een antibiotica kuurtje.
    voor de migraine zijn er mediicijnen.
    Ga eens gezonder leven, dan zal de vermoeidheid ook verdwijnen.
    groetjes, Sonja

    Reageer
    #7

    Heel goed Brenda! Zorgzaam en duidelijk!

    Reageer
Reageer op: Mijn Medische Problemen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief