ik voel me zo rot

  • #1

    hoi

    ik ben een meisje van 26 jaar en ik voel me nu al weken niet lekker
    alsof er een vreemde druk op mijn bovenlichaam hangt ik kan het niet goed uitleggen maar ik ga het toch proberen..
    Als ik uit bed kom heb ik er het minste last van het is vooral s ávonds als ik echt stil ga zitten
    het begint dan met meer rugpijn en een raar gevoel onder mijn ribben als ik ga liggen op dat moment krijg ik het over heel mijn bovenlichaam dan moet ik gewoon diep ademhalen ik voel dat mijn spieren spastisch gaan doen het trek ook in mijn schouders en bovenarmen .tot nu toe is het nog niet echt pijn geweest behalve in mijn rug dan het lijkt wel of ik helemaal stijf word en dan komen die rare gedachtes ook ...zo van nou zometeen kun je 112 gaan bellen ik ben ook al heel lang niet meer naar de dokter geweest want ik heb straatangst om het even kort te zeggen ik heb wel jaren in een carvan geleefd met een zeer hoge luchtvochtigheid (meer dan 70%)en woon nu sinds kort in een huis met centrale verwarming ik blow ook elke avond en dat ook al jaren ik heb dit nooit gehad ik vind het harstikke eng alsof mijn adem ophoud en dan mijn hart die gaat ook als een gek tekeer als ik weer zo'n aanval krijg weet iemand misschien hoe dit komt of wat dit is?
    ik durf niet naar de huisarts
    groetjes mij

    Reageer
    #2

    ook heb ik last van rare stuipjes bij mijn hart en middenrif en begin te zweten ik word er gek van nu ben ik weer zo sjaggerijnig ervan dat ik op kerst ruzie met mijn vriend heb

    Reageer
    #3

    Het zou wel eens kunnen dat dat blowen je nu echt dwars gaat zitten want zo gezond is dat niet. Een mooi moment om te stoppen zo rond de jaarwisseling.

    Reageer
    #4

    Hallo meissie,

    Het klinkt inderdaad niet prettig wat je beschrijft. Ik denk niet dat het direct door het blowen komt, maar gezond is dat natuurlijk ook weer niet.

    Wat je beschrijft klinkt een beetje als een paniekaanval. Dan krijg je ook last van een drukkend gevoel, je ademhaling wordt zwaarder en je gaat dieper ademhalen... hierdoor krijg je juist teveel zuurstof binnen (hyperventilatie) en kan je last krijgen van krampjes.

    Ga bij jezelf na... heb je het de laatste tijd drukker dan anders? Heb je ergens problemen mee? School, werk, familie, relatie? Vind je het fijn om alleen thuis te zijn of juist niet?

    Vaak komen dit soort klachten op het moment dat je denkt tot rust te komen (bijv. 's avonds). Je gaat piekeren of denken "ojee, als het maar niet weer gebeurd" en hopla... daar is de aanval weer.

    Maar goed, het is voor ons ook gissen natuurlijk. Weet je huisarts van je straatvrees? Wellicht kun je hem vragen om langs te komen voor een huisbezoek en je door hem/haar laten onderzoeken. Voor hetzelfde geld heb je wel iets lichamelijks (bronchitis, astma, spit in je rug, weet ik veel...) en kan hij/zij je er zo vanaf helpen.

    Niet mee blijven lopen! Huisarts bellen...
    Groetjes

    Reageer
    #5

    meissie je hebt nu iets geschreven onder een andere naam?

    Reageer
    #6

    Blowen heeft een bewezen effect op het ontstaan van angstoornissen en zelfs op psychosen. Er is wel degelijk een relatie met blowen mogelijk, sterker, die lijkt het meest voor de hand te liggen!

    Reageer
    #7

    [i]Vraag: Kan blowen voor psychische stoornissen zorgen?

    Antwoord: Waarschijnlijk wel. Er lijkt een relatie te bestaan tussen cannabisgebruik en het ontstaan van psychische stoornissen zoals schizofrenie en depressie.[/i]

    Bron: http://www.drugsinfo.nl/index.cfm?act=vraag.detail&cat=31&vraag=8748

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik denk dat Anoniem gelijk heeft. Je beschrijft geen enkel symptoom dat juist bij een op zichzelf staande longaandoening zou passen, dus je kunt die suggestie wel doen maar er is geen enkele aanleiding voor. Je bent niet benauwd, je hebt geen hoorbare rochelende ademhaling, enzovoort.

    Reageer
    #10

    hoi hoi

    bedankt voor de reacties hoor
    nou ik heb echt lang in een caravan gewoond en woon nu ineens in een huis dus mijn lichaam verander sowieso wel even denk ik.
    ik blow nu al ruim 6 jaar en heb soms weleens last van gehad maar zodra ik er nu opsteek is het raak...
    ook nu ik dit type voel ik alsof mijn bovenlijf helemaal stijf is ik heb maanden op een rotmatras geslapen en slaap nu op een betere.
    ik denk inderdaad aan een soort paniekaanval want ik ga recht aan mijn hart denken en dan denk weer ik ben niet de dokter geweest zometeen heb ik wat...en dan ga zweten mijn maag doet raar en dan die constante druk...ook had vroeger last van een spastiche darm toen ik een gruwelijk vies goedje meegekregen dus het misschien al die factors bijelkaar waardoor ik me zo lamlendig voel...echt pijn is het ook niet ja in mijn rug wel maar daar al een tijdje last van...ook als ik in bed lig na een tijdje voel ik die druk en een hoop getintel in mijn onderbuik maar ook geen pijn(gelukkig)
    ja inderdaad ik zit er ook over na tedenken om de joint te laten liggen gezond is anders....en zweten doe ik veel vooral als ik slecht in mijn vel zit guts het onder mijn oksels.....daar is weer een naam voor (overmatig zweten dus de angstfactor zit er wel in bij mij...een vervelende tijd gehad vroeger(met name verwaarlozing) en mijn jeugd speelde een enorme rol...maar dat is allemaal zelfspeculatie.....misschien zit het toch te wringen onbewust...iniedergeval harstikke bedankt voor de reacties en dat met kerst
    liefs meissie
    ja ook ik was dat in dat tweede berichtje

    Reageer
    #11

    hoi
    hier ik nog een keer..ik hoor geen rochelende dingetjes als ik ademhaal maar als ik onder mijn rechterribben voel (maag denk ik) voel ik wel een soort van bobbel waar mijn harslag inzit en als die minder is die bobbel heb ik ook minder druk...sorry voor de vele dingen maar ben niet zo goed in omschrijven van dingen ook ben ik verkouden dus hoest ik veel
    liefs meissie

    Reageer
Reageer op: ik voel me zo rot


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief