Vreemde pijnscheuten in onderrug

  • #1

    Beste(n),

    aangezien ik niet weet waar het precies vandaan komt, zet ik mijn bericht maar bij overige onderwerpen.

    Sinds gisterenavond/nacht krijg ik pijnsteken links in mijn onderrug. De plaats is ongeveer ter hoogte van de navel en dan aan de achterkant (ik heb het idee dat het rond de nieren zit, maar ik weet deze niet precies te zitten bij mezelf). Ik voel de pijnsteken als ik diep inadem of als ik bepaalde bewegingen maak. Het voelt echter niet als een spier, aangezien ik overal heb lopen drukken en voelen, maar ik de pijn niet kon 'aanraken' met mijn hand. Het ligt dieper.

    Deze steken duren telkens maar een aantal seconden, maar zijn wel hevig. Ook tijdens het lopen voel ik het zo nu en dan. Het begon licht, maar het is wel erger geworden.

    Kunnen deze steken uit een orgaan komen, of zal het iets anders zijn? Misschien is het namelijk maar een zenuwpijntje, en het zou overdreven zijn om daar meteen de eerste dag mee naar de dokter te gaan. Maar voor de zekerheid wil ik graag jullie mening horen..

    Bij voorbaat dank!

    Reageer
    #2

    De eerste gedachte is inderdaad zoals je zelf al zegt lage rugpijn als gevolg van verkramping en/of overbelasting. Maar je denkt zelf dat het niet de spieren zijn.

    Je beschrijft dat de pijn vastzit aan het in- en uitademen. Dat zou eerder wijzen op de longen. Als de longen onvoldoende frisse lucht krijgen, dan kan er wat luchtarmoede ontstaan en dat kun je voelen als krampjes, die vastzitten aan de ademhaling.
    De remedie is proberen te ontspannen, misschien met gerichte ontspanningsoefeningen, en proberen langzaam steeds dieper adem te halen, vanzelf terwijl je ontspant. Dat kan best een uurtje duren maar misschien lukt het je in 15 minuten.

    Een derde mogelijkheid is dat het kleine koliekjes zijn, alhoewel ik die kans niet zo groot acht aangezien je verder geen andere symptomen hebt.

    Misschien kan de huisarts even naar de longen luisteren en een urineonderzoekje doen om te kijken of er wat bloed in zit afkomstig van beschadigingen door steentjes. De nieren zitten namelijk op de plek die je beschrijft aan de rugkant. Als je met de zijkant van je hand erop tikt, en het doet erg pijn, dan zou dat die richting op wijzen.

    Ik vind je klachten niet enorm zorgwekkend, maar je hebt wel last, dus misschien kun je even bellen met de assistente, of naar het spreekuur gaan.

    Als je meer weet, laat het dan hier even horen, dan kunnen we het volgen en er misschien nog iets van leren.

    Dank je.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor jullie snelle reacties.

    Ter reactie op Sjoerd:

    Ik ben toevallig eergisteren naar de dokter geweest vanwege een luchtweginfectie. Hij heeft toen naar mijn longen geluisterd en verteld dat die volledig zuiver waren. In dat kader heb ik veel water gedronken (zeker niet meer dan 2 liter op een dag overigens) en ben ik dus vaak naar het toilet geweest. Mijn urine was telkens volledig helder. In feite weet ik daardoor het antwoord van de huisarts al wanneer ik het gooi op iets aan de longen of nierstenen.

    Overigens zit het tevens zeker weten lager dan de longen.

    Als ik er met mijn hand op tik, voel ik niets in de richting van de pijn.

    Ik moet vrijdag sowieso naar de dokter voor iets anders, dus ik wacht het tot dan af om te vragen (mits het niet extreem verergert). Voor de zekerheid zou ik dan urine mee kunnen nemen.

    Het zal dus misschien een beknelde zenuw of iets dergelijks zijn. Misschien dat er iemand anders is die zich hier in herkent.

    Wat betreft de reactie van Els; hier herken ik zelf niets van.

    Reageer
    #5

    Daar ben ik weer..

    De pijn werd gisterenavond steeds erger, ook bij geringe beweging. Wat het was weet ik niet, maar ik heb vannacht lang geslapen en vanochtend was er helemaal niets van de pijn meer over. Waarschijnlijk toch mijn nier die een beetje overbelast was van het vele water drinken tijdens mijn ziek zijn.

    Ik ben er in ieder geval van af!

    Groeten

    Reageer
    #6

    Ik heb dit ook niet elke dag soms blijft het weer weg dan opeens is het erweer je voelt het als aanvallen van pijnscheuten electrische schokken of zo.
    zit links achter. Soms is het zo erg dat ik niets kan doen.
    Ik hoop dat iemand kan vertellen wat het is want als het de heup is dan zal het toch altijd aanwezig moeten zijn en niet paar dagen niet dan opeens weer wel . soms duurt het uren voor dat het weg is .

    Reageer
    #7

    Juist bij bv. nierstenen komt het aanvalsgewijs, dus niet constant.
    Ik zal zeker naar je huisarts gaan met de klanchten, ipv af te gaan op een forum.

    Groet,
    Lezer

    Reageer
    #8

    Hi lezers,

    Ten eerste raadpleeg altijd eerst een arts. Ten tweede ik heb de steken ook gehad en ben naar een arts geweest, die mij doorverbonden heeft naar een USG onderzoek. Tijdens het gesprek met de persoon weet ik nu dat de steken in lage onderrug meestal afkomen van steentjes in de nieren. Als het net onder de ribben kast ligt zijn het steentjes in de Gal. De arts zal medicijnen voorschrijven en binnen twee maanden ben je weer de oude. Alleen wacht niet te lang en denk het zal wel overgaan, het word alleen erger.

    Groeten

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hiv?

    Reageer
    #10

    Die rare schokken onder in de rug heb ik dus ook. Gewoon als ik ontspannen tv kijk. Durf er niet mee heen

    Reageer
    #11

    Ik heb dit dus ook alleen nu schiet het ook naar de voorkant. Ben bekend met nierbekontsteking maar dit lijkt er niet op en is enorm heftig.

    Reageer
    #12

    ik heb twee maanden azytromicyne en levofloxacine gebruikt voor copd opstoot. heb ondragelijke pijnscheuten aan kant van de nieren als ik in bed lig. zittend veel minder last. in bijsluiter van beide medicijnen worden dit soort bijwerkingen wel genoemd.
    welk onderdeel van die medicijnen veroorzaakt deze ellende?

    Reageer
    #13

    Dat is moeilijk te zeggen....

    Reageer
    #14

    Ik heb dat ook stekende pijn op nier hoogte.Ben ook nog niet naar de arts geweest.Ook als mijn eigen uit rekt en even verdraaid krijgt ik even stekende pijn scheut.Maar daarna is het wel weer weg.

    Reageer
    #15

    Nou ben blij te lezen dat ik niet de enigste ben met deze vreemde maar zeer pijnlijke scheuten vanuit onderin de rug. Inderdaad vlakbij de nieren.

    Bij mij trekt het dan enkele seconden naar boven richting de longen lijkt het. En dan is het ineens weer weg. Heb dit trouwens alleen als ik rustig zit op de bank of stoel.

    Soms heb ik er weken geen last van en dan ineens weer paar keer per week of dag.

    Heb al eens een MRI gehad maar daar kwam alleen uit dat mijn onderste ruggenwervel wat versleten was.  Denk zelf aan overbelasting.

    Reageer
Reageer op: Vreemde pijnscheuten in onderrug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief