leverfunctiestoornissen + luie/beschadigde darmen

  • #1

    hoihoi,

    Sinds een paar jaar heb ik anorexia, maar ben nooit extreem dun geweest ofzo. Ik ben nu wel al een jaar ofzo echt te dun (ernstig), en mijn lichaam begint hier nu toch onder te leiden. Ik eet wel gewoon gemiddeld, maar blijf hier wel stabiel op. Probeer aan te komen, maar dat gaat niet zo makkelijk.

    Alleen doen mijn darmen het ook slecht. Ik heb een paar jaar regelmatig een overdosis (3 tot 15 pillen per dag) laxeerpillen geslikt. Daar ben ik nu al bijna een jaar vanaf alleen heeft het mijn darmen volgens mij wel beschadigd.
    Ik slik psylliumvezels (4zakjes pd) en lactulosesiroop (40ml pd) van de dokter, maar heb het idee dat ik steeds meer moet nemen om ze nog aan de praat te houden.
    Vroeger deden mijn darmen het erg goed en moest ik zelfs meerdere malen per dag naar de wc. Nu heb ik er steeds meer last van, vooral ook erg opgezwollen.
    Nu vraag ik mij af wat ik er nog aan kan doen? Ik drink bijna 3 liter per dag, beweeg gemiddeld en eet dus voldoende.
    Denken jullie dat er misschien wat meer onderzoek nodig is?

    Verder heb ik sinds kort (denk hoog uit 4-6 maanden?) leverfunctiestoornissen. Ik vraag mij ook af of dit écht door het ondergewicht kan komen? (1.69 meter lang, 17 jaar oud en 45,5 kilo) En kan dit verder kwaat?

    Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen!

    Groetjes,

    Melissa.

    Reageer
    #2

    je schrijft dat je nooit extreem dun bent geweest, maar je weegt denk ik, zeker 10 kilo onder het gemiddelde.
    menstrueer je wel maandelijks?
    ja, je brengt je lichaam ontzettende schade toe met een eetstoornis, zoek dan ook hulp hiervoor.
    3 liter water p.d. is gewoon teveel! je spoelt ook goede stoffen door, dus drink eens wat minder en drink niet alleen water.
    gebruik je zuivel? wat eet je zoal?
    maak een afspraak met een dietiste en zorg samen met haar voor een gezond dieet waarbij je langzaam een paar kilo aankomt.
    sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Dankje voor je reactie brenda.
    Ik menstueer nu inderdaad een jaar? niet meer. En ik weet ook wel dat het niet goed is, maar heb ook al wel 3? jaar hulp. Maar goed, het gaat nou eenmaal niet zo snel.
    Ik drink geen zuivel, want dat lust ik niet en kcal drinken lukt sowieso nog niet. Maar ik slik wel calcium tabletten en de vitaminewaardes in mijn bloed zijn allemaal goed.

    Qua eetpatroon ben ik ook behoorlijk vooruit gegaan afgelopen jaar, ik eet nu per dag ongeveer: 6 boterhammen, 3 tussendoortjes, normaal avondeten. Ik kom altijd rond de 1700kcal pd en ga dit nog uitbreiden.

    Maar goed mijn darmen worden dus maar niet beter?
    Maar dat drinken doe ik zeker niet om af te vallen, drinken vind ik juist moeilijk, maar dat moet voor die medicijnen...

    Reageer
    #4

    Het is een bekende complicatie van anorexia dat je darmklachten kunt krijgen zoals verstopping, een opgeblazen gevoel en misselijkheid.

    Langdurige ontwenning aan een normaal voedingspatroon vergt bij herstel een begeleid dieet om de darmen opnieuw te laten wennen aan de normale werkzaamheden van de darmen.

    Reageer
    #5

    Dankje voor je reactie. Denk je dat het na een jaar dan nog steeds om gewenning gaat? Vind ik zelf namelijk behoorlijk lang.

    En kunnen leverfunctiestoornissen kwaat?? (sorry dat ik zoveel vraag:$)

    Reageer
    #6

    Hoe kan het zijn dat de huisarts je niet geïnformeerd heeft over je leverfunctiestoornissen? Afhankelijk van de mate waarin en de vorm van kunnen leverfunctiestoornissen zorgelijk zijn. Overleg met je huisarts wat het bij jou betekent.

    Van vragen is nooit iemand dommer geworden, dus waarom zou je niet alles over je eigen gezondheid willen weten en begrijpen?

    Reageer
Reageer op: leverfunctiestoornissen + luie/beschadigde darmen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief