Vraag betreffende vitamine supplementen

  • #1

    Goedendag, ik heb een vraagje, een paar maanden geleden ontdekte ik ineens een kale plek op mijn hoofd, alles wees naar Alopecia areata, aangezien hier weinig tegen te doen is ben ik Bloem haarbalans gaan slikken
    (Vitamine B3 35 mg
    vitamine B5 100 mg
    vitamine B12 6 mcg
    Foliumzuur 400 mcg
    Boitine 100 mcg
    Choline 118 mg
    Inositol 125 mg
    PABA 30 mg
    Jodium 18 mcg
    Koper 2 mcg
    Mangaan 5 mg
    IJzer 18 mg
    Zink 15 mg
    _

    Daar ik een redelijk hectisch leven leidt met werk en dergelijke ben ik hiernaast ook nog kruidvat vitamine B complex
    (B1 7000+%
    B2 6000+%
    niancine 500+%
    B6 1200+%
    pantotheenzuur 1600+%
    foliumzuur 50%
    B12 10000%
    biotine 67%)

    Mijn vraag is eigenlijk kan dit kwaad? aangezien ik 2 pillen per dag slik (complex sochtends en haar balans savonds) krijg ik toch een behoorlijk teveen binnen van bepaalde dingen.

    Dank.

    Reageer
    #2

    Er is een middel op de markt verschenen dat ontwikkeld is om prostaatklachten tegen te gaan en tevens uitstekend blijkt te werken tegen kaal worden. Vraag je huisarts hier eens naar. Er is wel een addertje onder het gras: wanneer je dit middel tegen kaalworden voorgeschreven krijgt wordt het niet vergoed, en het is behoorlijk prijzig.

    Reageer
    #3

    Je bedoelt op Minoxidil, dat onder verschillende merknamen op de markt is. Indien het voor alopcia areata wordt voorgeschreven, wordt het wel vergoed. Voor de gewone mannelijke kaalhoofdigheid dien je het zelf te betalen.

    Reageer
    #4

    we zullen het vast over hetzelfde middel hebben Loes. Ik ken het zelf onder de naam 'proscar'. Voor kaalhoofdigheid wordt een dusdanig lage dosis dat het niet door kan gaan voor een medicijn tegen prostaatklachten (waarbij hetzelfde stofje in veel hoger doses dus toegepast wordt) . Dat is wat ik er -als leek- van weet.

    Reageer
    #5

    ps. nadeel van dit middel zou zijn dat de libido erdoor afneemt

    Reageer
    #6

    er is lange tijd gedacht dat je nooit teveel vitaminen kon slikken maar nieuwe onderzoeken bewijzen dat dat wel kan.
    ik ontdek echter geen gevaarlijke combinatie, je kunt teveel A, D of E slikken, maar dat doe jij niet.
    Ook een teveel aan B3(bloedvatverwijding) en B5(diaree) kunnen klachten geven, van de andere vitaminen die jij extra slikt is dit niet aangetoond.
    toch lijkt het mij verstandig om gewoon 1 Multi te slikken.
    aan het verlies van haar(door deze ziekte) is meestal weinig te doen, probeer doormiddel van Klassieke Homeophatie beter in evenwicht te komen!
    sterkte Brenda.

    Reageer
    #7

    In 2009 kun je geen gezondheidskosten meer van de belasting aftrekken.

    Omdat er per zorgverzekeraar nogal een verschil is in de vergoeding van haarwerken, loont het de moeite om de voorwaarden van de zorgverzekeraars goed met elkaar te vergelijken.
    Elke zorgverzekering (behoudens sommige studentenverenigingen) vergoedt een basisbedrag (264,50 euro) voor een haarwerk, maar dat is veel te weinig. Daarnaast vergoeden aanvullende verzekeringen veel meer. Dat gaat van 0 euro (bijvoorbeeld Agis compact) tot 1.500 euro (bijvoorbeeld Ohra uitgebreid) tot 100% (bijvoorbeeld ONVZ superfit) afhankelijk van de verzekeraar en de gekozen aanvullende verzekering.
    De meeste verzekeringen die 100% vergoeden liggen buiten bereik van chronische patiënten, omdat je daarvoor een gezondheidsverklaring in moet vullen. Maar de verzekering net eronder ligt vaak wel binnen bereik.
    Op http://www.aapv.nl/docs/verzekeringen2008.pdf staat een lijst met verzekeraars en de vergoedingen voor haarwerken van elke aanvullende verzekering. Dit is een lijst met vergoedingen in 2008. De lijst van 2009 is nog niet bekend, maar de verschillen zullen niet zo groot zijn. En het is bij een zorgverzekeraar ook na te vragen (of op internet op te zoeken) wat in 2009 de wijzigingen zijn ten opzichte van 2008.

    Met vriendelijke groet,

    Secretariaat AAPV
    ________________________________________

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Vraag betreffende vitamine supplementen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief