Wonden krabben

  • #1

    Hallo, ik heb last van een erg vervelende ''verslaving''.
    Ik krab wondjes/puistjes constant open. Ik heb er geen controle over.
    Meestal gebeurt dit als ik niets te doen heb of erg gestrest ben. Ook al doet het verschrikkelijk veel zeer, ik blijf ze open krabben.. Dit laat natuurlijk ook lelijke littekens achter.
    Ik krab voornamelijk aan de wondjes op mijn gezicht. Ik heb al geprobeerd zalf erop te smeren, maar zonder succes. Ik zou hier heel erg graag vanaf willen.
    Iemand tips?

    Alvast bedankt,
    groetjes,
    M.

    Reageer
    #2

    Hoe moeilijk het ook is, het is altijd beter om te stoppen met het openkrabben van plekjes. Door sommige mensen wordt zelfs gezegd dat het stoppen met pulken net zo moeilijk is als stoppen met roken. Dat zou best eens waar kunnen zijn. Naast de gewoonte van het pulken, kan het gevoel dat het geeft namelijk verslavend werken.

    Een goede tip om te stoppen met krabben is om de huid een aantal keer per dag goed in te smeren met een vette crème, bijvoorbeeld vaseline of uierzalf. Op een droge huid vormen zich eerder korstjes, waardoor er meer te krabben valt. Wanneer je je meerdere keren per dag insmeert, wordt de huid vetter. Wanneer je de korstjes dan open wilt krabben, gaat dit minder goed omdat de korsten wat weker zijn.

    Reageer
    #3

    Mooi gekopieerd van internet. Ik zocht eigenlijk tips van mensen die hier ook mee te dealen hebben gehad of er nog steeds mee zitten.

    Reageer
    #4

    Het is me niet duidelijk of je man of vrouw bent? Maar iets dat wel kan helpen, is niet alleen het bedekken van je wondjes. Bedek je nagels.

    Je kunt dat heel eenvoudig doen door kunstnagels te laten plaatsen. Het kost wel iets, maar door die kunstnagels, kun je minder makkelijk krabben.

    Het vervelende kan namelijk zijn, dat je hier niet zo makkelijk vanaf komt. Zeker in stress situaties. Je kunt dan ook littekens veroorzaken bij jezelf.

    Zoek ook eens onder 'dermatillomanie'.

    Indien het plaatsen van kunstnagels niet, of slechts tijdelijk, helpt, zoek dan hulp van een psycholoog.

    Reageer
    #5

    Ik ben een meisje van 17 jaar. Inderdaad, er komen lelijke littekens van.. Werkt die nageltruc echt? Ik heb er alles voor over, maar een psycholoog vind ik allemaal nog wat spannend..

    Reageer
    #6

    Hey, ik heb hetzelfde probleem, nu al bijna drie jaar, ook op mijn gezicht. Wat ik meestal doe is of een pleister plakken op de wond, of op een van mijn vingers om me eraan te herinneren dat ik het niet moet doen. Toch doe ik het ook steeds, maar laatst was ik op een kamp en had ik gewoon helemaal niet gekrabd! Wat misschien ook kan helpen is dus iets doen waardoor je het hele probleem vergeet.
    Groetjes, J
    PS misschien ben ik er wat laat mee, het is al vier jaar geleden, en is het al opgelost, maar misschien ook niet

    Reageer
Reageer op: Wonden krabben


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief