hartkloppingen / duizeligheid

  • #1

    Hoi, ik heb al een enige tijd last van duizeligheid en hartkloppingen. Soms lig ik op de bank en slaat ineens mijn hart over. Dit gaat meestal na een uurtje over, maar soms ook langer. Als mijn hart overslaat, word ik ineens heel moe en kan ik amper iets. Ik voel me dan echt brak. Naast de hartkloppingen heb ik dus ook last van duizeligheid. Soms loop ik ergens heen, bijv de wc, en dan ineens begint mijn hele lichaam te trillen en weet ik niet meer waar of wie ik ben. Soms val ik ook daadwerkelijk flauw.. Het trillen is er later bij gekomen. Het is zelfs een keer zo geweest dat ik opstond en tegen de televisie viel. De televisie was kapot en viel recht bovenop mijn voet.. Oh ja, tijdens het flauwvallen krijg ik ontzettend veel druk in mijn hoofd waardoor ik mijn kaken heel hard op elkaar druk.. Weet iemand wat dit is en hoe ik er vanaf kom? Een bezoekje aan de dokter doe ik liever alleen bij echte noodsituaties.. (slechte ervaringen.) Mocht mijn leeftijd, lengte of gewicht van toepassing zijn, ik ben 16 jaar, 1,80 en weeg rond de 70 kg.

    Groetjes, Luna

    Reageer
    #2

    Dit kan je best een noodsituatie noemen. Je zou maar eens flauwvallen midden op de weg of ergens anders.

    Als ik zo jouw klachten lees denk ik dat je een hartritmestoornis hebt. Door het afwijkend hartritme kun je duizelig worden en flauwvallen.

    Het wordt wel tijd eens de huisarts te bellen.

    Reageer
    #3

    Vanwege het kaakklemmen en de absences, zouden het ook epileptische aanvallen kunnen zijn. Of PNEA.  In ieder geval zoals Maze al aangaf, zeker een reden om naar de dokter te gaan. Er zal verder onderzoek gedaan moeten worden.

    Reageer
    #4

    Flauwvallen op de weg zal wel niet zo snel gebeuren denk ik. Ik vind het best lastig, want uit jullie reacties kan ik opmaken dat een bezoekje aan de dokter echt wel nodig is. Maar dit betekent dat ik mijn moeder moet vertellen over mijn problemen, en mij over mijn angst heen moet zetten. Ik maak mijn moeder liever niet bezorgd. Zelf naar de dokter gaan zal wel niet mogelijk zijn lijkt mij.

    Reageer
    #5

    Je bent 16 jaar en kunt zelfstandig een afspraak maken bij de huisarts. Dat is verder geen probleem. De vraag is alleen of het verstandig is, om je moeder dit niet te vertellen...Als er iets aan de hand is, kun je dat sowieso niet blijven verzwijgen.

    Stel je zou moeder zijn van een 16 jarige dochter die klachten heeft. Zou je dan niet ook willen, dat je dochter je in vertrouwen zou nemen en haar klachten/problemen met jou zou bespreken?

    Reageer
    #6

    Inderdaad, ik denk toch dat het wel tijd is om het te bespreken met je moeder.

    Reageer
    #7

    Zojuist met mijn moeder overlegd, en die zei dat dit waarschijnlijk de oorzaak is van het laat naar bed gaan. Ze zei dat ik eerst maar eens vroeger naar bed moest voor we actie gaan ondernemen.

    Reageer
    #8

    Ik denk toch dat het slim is om naar de huisarts te gaan en nader te onderzoeken wat nu echt het probleem is in dit geval. Je bedtijd gaat dit niet oplossen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben het NIET met je moeder eens. Je hebt toch iets anders dan vermoeidheidsklachten

    Reageer
    #10

    Ik zou echt niet weten hoe ik dit anders aan kan pakken. Mijn moeder is erg zeker van haar zaak, en wilt eerst zien dan geloven heb ik het idee. Ik las zojuist op internet dat te weinig slaap krijgen ook een aantal van dezelfde klachten kunnen geven? 1 ding is zeker, het is verschrikkelijk vervelend. Misschien toch maar zelf een afspraak gaan maken?

    Reageer
    #11

    Je bent 16, dus kun je zelfstandig een afspraak maken, je kunt je moeder ook deze discussie laten lezen..

    Hoeveel slaap je gemiddeld per dag? Wat doe je zoal de laatste 2 uur voordat je gaat slapen? Het is nu 01.32 uur, en eigenlijk had je allang moeten slapen

    Reageer
    #12

    Klopt.. Wat ik doe is mijn berichten checken, nog even snel appen en dan wacht ik tot ik moe wordt.

    Reageer
    #13

    Je moet de laatste 2 uur voordat je slapen gaat, geen schermen /schermpjes meer gebruiken en eigenlijk om 23.00 uur in bed liggen...

    Het gebruik van schermpjes verhoogd namelijk de hersenactiviteit. Dat kan leiden tot slaapproblemen...    maar dat verklaart dan nog steeds niet alle klachten die je hebt.

    Reageer
    #14

    Oh, dat wist ik niet.. Dus aan het slapen zal het niet liggen. Dan ben ik weer terug bij af :/.

    Reageer
    #15

    's Avonds laat nog naar een beeldscherm turen is inderdaad niet zo goed. Het kan wel schelen als je iets van f.lux op je computer installeert. Dan geeft ie 's avonds een ander soort licht. Ook een speciale bril voor de computer kan schelen.
    Het zou kunnen zijn dat je last hebt van een schommelende bloedsuikerspiegel, dat kan vele klachten geven. Beter geen zoete dingen tussendoor eten dan. Wat yoghurt met vruchten eten is dan bijvoorbeeld beter dan alleen fruit, omdat door het eiwit en het vet de bloedsuikerspiegel minder gaat pieken. Sowieso kan de voeding van invloed zijn. Bijvoorbeeld smaakversterker of cafeïne.
    Ook kan het zijn dat je wat tekorten hebt, zoals magnesium en vitamine D.
    Kan ook zijn dat je een lage bloeddruk hebt.

    Reageer
Reageer op: hartkloppingen / duizeligheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief