Vaak verspreken enzo

  • #1

    Hallo,

    Waarschijnlijk niet de juiste plek voor deze vraag, maar ik heb geen idee waar ik met dit probleem terecht kan. Ik heb geen fysieke beperkingen maar ik heb wel steeds als ik praat, dat ik mij verspreek. Vaak val ik over een woord heen en komt het er niet lekker vloeiend uit. Andere keren zeg ik een totaal ander woord dat er enigszins op lijkt. Het is alsof mijn hersenen niet snel genoeg meedenken of soms kan ik gewoon niet op een woord komen. Ik heb hier al jaren last van en vroeger als klein kind stotterde ik ook, maar daar ben ik toen vanaf geholpen op jonge leeftijd. Echter dit probleem heb ik nu al jaren. Ik heb het met alle talen die ik spreek. Misschien komt het omdat ik teveel met buitenlandse talen bezig ben, dat ik daardoor rare dingen ga zeggen ofzo in het Nederlands..maar ik doe het dus ook in die andere talen. Het voelt voor mij echt alsof mijn hersenen niet snel genoeg meedenken, alsof ik niet fris in de dag staat ofzo.

    Wat zou dit kunnen verklaren en waar kan ik terecht om hier hulp in te krijgen? Ik besef mij best dat veel mensen zich af en toe verspreken, maar ik verspreek met echt vaak. Bedankt

     

    Ik ben trouwens 25, een jongen. Wellicht krijg ik het argument dat ik onzeker of nerveus ben.. Ik denk niet dat het hier veel mee te maken heb. Wellicht deels maar niet veel.

    Reageer
    #2

    Het zou kunnen dat er teveel tegelijk in je hoofd zit. Dus met teveel dingen tegelijk bezig bent. Maar het kan ook nog een gevolg van het stotteren zijn. Je zou dan een keer naar een logopediste kunnen gaan.

    Reageer
    #3

    Hallo

    er is een bloesemremedie met goede resultaten bij versprekeingen. Het balanceert de hersenhelften.
    Ik heb hem met goed resultaat ingezet bij mijn dochter van 17 die dit ook vaak had. Het gaat om de Australian Bush, Bush Fuchsia, bloesemremedie.
    Als je meer informatie wil geef je maar een seintje dan help ik je graag verder.

    groetjes Pascale

    Bijlagen:
    Reageer
Reageer op: Vaak verspreken enzo


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief