Jonge man met lage testosteron halte in bloed

  • #1

    Sinds kort heb ik bloedonderzoek gedaan en hieruit kwam eruit dat ik toch erg laag in de regione voor testosteron zit. 237 ng/dl. Nu valt dit volgens de dokter nog in de normale waarde, maar als ik zelf onderzoek doe valt me toch veel op dat voor mannen van mijn leeftijd (24) men toch al gauw aan 800 ng/dl zit te denken.

    Het klopt inderdaad dat ik normale ranges zit voor een man voor testosteron, maar dat betrekt letterlijk mannen van 20 t/m 80. Zo laag niveau lijkt mij toch, zeker gezien mijn leeftijd erg laag.

    Nu wil mijn dokter niks voor mij doen, volgens hem is alles goed. Ik heb toch wel een second opinion gevraagd en zal deze uiteindelijk ook krijgen, maar de angst blijft bij mij een beetje dat ik hier toch geen hulp voor krijg.

    Sinds ik dit weet komen veel van mijn "klachten" (snel moe, lusteloos, weinig ambitie, snel emotioneel, weinig spierontwikkeling, depressie) toch naar boven en ben ik er bijna van overtuigd dat dit eindelijk de oplossing kan zijn. Ik weet gewoon dat voor een 24 jarige gewoon achter de feiten aan loop, seksueel, mentaal en fysiek.

    Reageer
    #2

    Het zou natuurlijk ook kunnen dat het niet aan je testosteron ligt, maar dat je gewoon een depressie hebt.
    Is de waarde die je geeft wel correct ? 240 ng/dl
    Waar (welk land) is dat gemeten?

    Reageer
    #3

    Het kan heel vervelend zijn om laag testosteron te hebben, als je dat al hele jeugd had zou je in potentie veel mannelijker en groter geschapen kunnen zijn mocht het eerder ontdekt zijn geweest.

    Maar ook als je nu al ouder bent kan het zeker nog veel invloed hebben op wat je zegt: hoe je je voelt, gedrag, eigenschappen in gezicht, spiermassa enz. Het is nooit te laat om alsnog behandeling te krijgen, je zult jezelf zien vermannelijken in weefsels/gezicht/spiermassa en als dit het daadwerkelijke probleem is waar je klachten door komen zullen die ook afnemen.

    Nu is het punt dat jouw arts niet erkent dat je laag zit qua testosteron. Terwijl het heel goed kan dat het aan de basis van klachten ligt, al valt het net rondom het 'minimaal' normaal beschouwde, ofwel een arts ziet geen ''pathologisch'' iets, hij kan het niemand verkopen als hij toch behandeling start; de zorgverzekering niet.

    Als jij ervan overtuigd bent dat hij je klachten en situatie daarmee miskent, kun je zoeken naar andere arts die wél de verbanden ziet en het beter weet te doorgronden en onderbouwen.

    Ik heb in hetzelfde schuitje gezeten en ben uit mezelf met testosteron therapie begonnen omdat ik het in reguliere NL zorg dus niet voor elkaar kreeg; ik koop in anabolen circuit ''Sustanon 250'' dit wordt ook in reguliere testosteron behandelingen gebruikt maar ook in sportwereld.

    Doordat ik al laag testosteron had heeft het voor mij persoonlijk niet de risico's die men toeschrijft aan 'anabolen' gebruik - mijn niveau is nu alleen maar rond de echt gemiddelde.
    Pas als een man met reeds gemiddeld testosteron dit middel gebruikt wordt het risicovol omdat het dan nóg een grens overschrijdt. Ik vul mijn laag niveau aan (ondergrens, net zoals jou nog maar net aan ondergrens 'normaal') tot de hogere gemiddelden voor gezonde man.

    Je kan dus proberen toch een arts zo ver te krijgen en anders als je jouw gezondheid/welzijn belangrijker vindt, het anabolencircuit in, zo moeilijk is dat niet aan te schaffen al ben je maar op betrouwbare plek, dus geen nep zooi.
    Ik vond mijn mannelijke gezondheid belangrijker dan wat een arts acceptabel vond met een zeer laag maar nét normaal T niveau.

    Reageer
Reageer op: Jonge man met lage testosteron halte in bloed


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief