Heupoperatie met kobaltallergie niet mogelijk, hulp nodig!

  • #1

    Een familielid heeft dringend een heupoperatie nodig, eigenlijk al lange tijd. Het probleem is dat ze een kobaltallergie heeft waardoor geen standaard operatieschroeven gebruikt kunnen worden, want die bevatten kobalt.

    Ze heeft al maandenlang dagelijks enorm veel pijn en als er niets gebeurd zal ze binnen niet al te lange tijd in een rolstoel belanden, inclusief de pijn die ze al heeft.

    Helaas is er geen uitzicht op een oplossing, aangezien de chirurg en het ziekenhuis aangeven dat ze niets voor haar kunnen doen. Er zou een hele schroevenset zonder kobalt gemaakt moeten worden, dat is enorm kostbaar en wordt blijkbaar ook niet (zomaar) gedaan.

    De wanhoop is inmiddels groot. Misschien dat iemand ideeën heeft hoe we haar kunnen helpen en of er een ziekenhuis/chirurg/fabrikant van dergelijke schroeven is die zou kunnen helpen om dit grote probleem op te lossen? Alle hulp is enorm welkom.

    Reageer
    #2

    Volgens mij zijn er Tivanium® prothesen en schroeven beschikbaar. Die worden gebruikt voor patienten die alergisch zijn voor chroom-nikkel-staal producten waarin ook kobalt is verwerkt.

    Lees ook:
    http://wetenschap.infonu.nl/techniek/98913-staal-in-de-operatiekamer.html

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de tip. Helaas kan ik niet zoveel vinden over Tivanium. Kan dat ook als alternatief worden gebruikt voor heupoperaties? Misschien dat iemand een goede bron (of nog liever een ziekenhuis of leverancier) weet? Of zelf ervaring heeft met kobaltallergie of met Tivanium?

    Ik kwam zelf uit op de website van Zimmer: http://www.zimmer.com/nl-NL/hcp/hip.jspx

    Daar staan verschillende heupprotheses op die gemaakt zouden zijn van Tivanium, maar het is niet duidelijk of deze volledig kobaltvrij zijn. Ik heb een email gestuurd in de hoop hier meer over te weten te komen.

    Reageer
    #4

    Tivanium is volgens de beschikbare informatie kobalt vrij.
    Kobalt wordt in de regel alleen gebruikt bij de chroom-nikkel-staal prothesen.
    Tivanium/titanium kan in ieder ziekenhuis dat dergelijke operaties uitgevoerd gebruikt worden. Dit materiaal is er speciaal voor mensen die metaal allergieën hebben.

    Reageer
Reageer op: Heupoperatie met kobaltallergie niet mogelijk, hulp nodig!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief