Na galblaasoperatie nog steeds pijn

  • #1

    Hallo,

    Ik hoop dat iemand me kan helpen want ik ben ten einde raad. in Augustus 2009 ben ik geopereerd aan mijn galblaas. Na maanden van hevige pijn, nachtelijke bezoeken aan de huisartsenpost en zeer veel overlast werden er galstenen geconstateerd in mijn galblaas, en de galblaas was ook al iets aan het ontsteken.
    Na de operatie was alles goed. Ik kon bijna alles eten, en het belangrijkste, de pijn was weg.
    Na een paar maanden begon het. ik voelde een soort pijn alsof ik heel erg honger had, en dat werd steeds erger binnen een paar minuten. de pijn zat precies op de plek waar de galblaas had gezeten. ik kon op dat moment ook niet rechtop staan en ook bijna niet meer ademen. de pijn trok door naar de linkerhelft van mijn buik/borst ter hoogte van de alleesklier.
    Dit alles hield een kleine 10 minuten aan, en als een wonder verdween het net zo snel als het gekomen was.
    Het ging weer een paar weken goed maar plots toch weer zo een zelfde aanval.
    Als ik het moet beschrijven voelt het alsof iemand de middenrif spieren vastpakt, en dan ter hoogte van de galblaasplek deze heel hard uit elkaar trekt.
    Nu op dit moment dus 4 jaar later heb ik deze aanvallen zo een 3 keer per week.
    Het gebeurd vaak sochtends na het wakker worden, als ik naar het toilet moet en te lang wacht, of als ik heel erg honger heb.
    Ik ben al een paar keer naar een arts geweest, mijn huisarts zegt dat het lidtekenweefsel is dat pijn doet, de chirurg die me heeft geopereerd zegt dat het door maagzuur komt. Beiden zeggen hier moet je mee leven. ik kom niet verder.
    Heeft iemand hier ervaring mee, en weet iemand wat het kan zijn?
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Hallo, ik wil graag reageren op jouw bericht, want jij beschrijft zo precies de klachten die ik ook heb 1 jaar na de operatie.
    Na jarenlange koliekaanvallen is vorig jaar mijn galblaas verwijderd.Je zou gemakkelijk zonder galblaas door het leven kunnen. Het ging een half jaar goed, maar nu heb ik bijna elke dag pijnen, steken, raar stekend gevoel in verschillende streken van de buik tot aan heftige kolieken, obstipatie, compleet verstoorde spijsvertering.
    Dit belemmert mij zodanig in mijn dagelijks leven, dat ik soms radeloos ben, vertwijfeld over wat ik wel of niet kan eten, of ik wel of niet ergens naar toe kan, want als ik zo'n pijnaanval heb, kan ik niets meer.
    Er was zoveel herkenning in jouw verhaal en ik ben benieuwd of je al bepaalde oplossingen,
    medicijnen of andere therapien hebt geprobeerd en met welk resultaat?
    Bij mij zei de arts dat ik zelf maar uit moet zoeken wat ik verdraag of niet, maar ik reageer telkens weer anders.
    Ik weet het niet meer na vele onderzoeken die niets gebracht hebben.
    Sterkte!!

    Reageer
    #3

    Na mijn galblaasoperatie in 2002 heb ik ook nog steeds regelmatig pijn. Alsof er een ballon opgeblazen word. In de afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat als ik teveel kofiie en vet eten krijg dit een pijnaanval in de hand werkt maar ook het niet op tijd naar het toilet gaan alsmede te weinig eten, ik bedoel dat ik om de paar uur even iets moet eten al is het maar een appel.

    Reageer
    #4

    Ruim een jaar geleden ook bij mij galblaas verwijderd. Na 5 maanden terug bij chirurg geweest i.v.m. dezelfde klachten als jullie hierboven vermelden en doorverwezen naar MLD-arts. Deze heeft een MRI gemaakt van mijn hele buik en daarop zijn geen afwijkingen, nieuwe rondzwevende steentjes of andere gekke dingen gezien. Ook uit bloedonderzoek geen andere waarden naar voren gekomen....
    Ik heb van andere mensen gehoord dat je idd heel lang nog last kunt hebben van pijnklachten. Omdat het af en toe ondragelijk is en de reguliere medici er geen antwoord op hebben, ben ik bij een zeer specialistische voedingsdeskundige terecht gekomen die voor mij een voedingschema heeft samengesteld dat samen met behulp van Fytotherapie voor vermindering van de klachten moet zorgen. Het blijkt dat mijn lever niet voldoende functioneert en dus ook de taak van de galblaas waarschijnlijk niet goed kan overnemen. Ben nu 5 weken bezig en er begint toch wat verbetering in te komen....ik hoop dat dit voor mij een oplossing kan zijn.

    Reageer
    #5

    Bij mij is 20 jaar geleden mijn galblaas verwijderd. Altijd pijn in de schouder over gehouden. Veel last van zuurbranden Nu sinds enige weken constant buikpijn rechts onder de ribbenkast. Veel opboeren. maagzuur en rugpijn. Oververmoeid. Kan geen strakke broeken verdragen etc Slik dagelijks 2 x 20 Mg opramazol en drink antagel. Weet me geen raad meer want niets zet zoden aan de dijk. Wanneer ik de klachten via Inet vergelijk zou het ook een maagzweer aan de 12 vingerige darm kunnen zijn. Ik word eigenlijk best bang van deze langdurige klachten. De pijn neemt niet af. Nog meer mensen met deze klachten?

    Reageer
    #6

    In 2013 is mijn galblaas verwijderd, even ging het goed maar kreeg voor mijn gevoel weer de zelfde klachten terug die velen van u al omschreven. Na weer een aanval te hebben gehad en zes dagen in het ziekenhuis gelegen te hebben wist mijn behandeld arts het ook niet meer. Mijn arts heeft mij door gewezen naar een mdl arts, deze arts heeft mij bijzonder goed bijgestaan. Na een endoscopie bleek mijn maag chronisch ontstoken een maagzweer en besmet met het helio bacther bacterie. Nu na vele maanden eindelijk pijnvrij.

    Reageer
    #7

    hallo anoniem ,
    ik las je bericht en dacht dat ik mijn eigen verhaal was aan het lezen.
    mijn galblaas is in nov. 2013 verwijderd en heb even nergens last van gehad maar nu al ruim een jaar allerlei vage klachten waaronder ook steken / krampen in me galstreek en vaak dunne en wusselende ontlasting , naar dokter terug gegaan en naar MDL-arts en echo's en mri gemaakt maar daar was niks op te zien . waarschijnlijk is het mijn galweg die overmatig samentrekt en spastische darm syndroom dus kort om ik moet er mee leven .
    ik heb het nu weer en ik ben ten einde raad sons kan ik door al die klachten niet eens de deur uit...en dat terwijl ik nooit koliekpijnen heb gehad ..ik wou dat ik me nooit had laten opereren !!

    Reageer
    #8

    Hallo, ook ik kan mij heel goed herkennen in deze klachten , ben 10juni2013 geopereerd en heb sinds 2 maanden last van brandende maagpijn, zo erg dat ik er van wakker word als ik slaap, ook heel erge rugpijn tussen mijn schouders en een vervelend gevoel in de leverstreek 2weken geleden een koliek aanval, wat oh wat kan dit zijn? Mag tineke

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Eindelijk mensen die herkennen wat ik heb. Ik ben al 10 jaar geleden geopereerd, op mn 21e en nog steeds soms bijna dagelijks pijn, met name s ochtends. Ik heb al heel veel echo's en onderzoeken gehad, er komt nooit wat uit. Soms word ik er gek van.

    Reageer
    #10

    precies dezelde klachtem ! antagel maag pillen. ben radeloos ! het belemmerd mjnn leven !

    Reageer
    #11

    Hoi berry.

    Ik heb ook elke dag pijn.
    Alsof ik nog steeds koliek pijn heb.
    Maar ook bij mij zeggen ze dat t littekenweefsel is.
    Sinds mijn gal operatie heb ik nu diabetes lada....en coeliaki.
    Heel fijn allemaal.

    Sterkte.

    Reageer
    #12

    Bij mij is het nog altijd na verkeerd ( te vet eten )
    Ruim een jaar geleden en kan dan helemaal niks meer ik moet dan echt op de wc gaan zitten en rustig even mijn lichaam zijn werk laten doen .
    Mijn lever snapt soms niet dat hij die taak over moet nemen....
    hier ben ik ook voor naar verschillende artsen geweest.
    En ook ik moet ermee leven .
    Heb zo geneens zin meer om ergens te gaan uit eten omdat dit resulteert in een halfuur of uur bezoek aan de wc

    Reageer
    #13

    Ik ben naar een homeopathisch arts gegaan die ook neuraaltherapie toepast Verder elke ochtend na ontbijt 1 capsule mariadistel (voor goede leverwerking) en na middagmaaltijd 1 capsule curcuma heeft bij destijds geholpen om van de pijn af te komen, maanden na de operatie . Geen suiker nemen en geen witmeelproducten.(is een belasting voor de lever) Genoeg (gekookt redelijk afgekoeld) water drinken elke dag. Normale dagelijkse beweging. Duurt wel een half jaar voordat het lichaam gewend is aan de nieuwe situatie. Gun jezelf de tijd hiervoor.

    Reageer
    #14

    Hier precies dezelfde, na galblaasoperatie veel pijn, eerst aanvallen en daarna ook zeurende pijn rondom mijn lever. Bloed gecontroleerd, Mri, echo, ercp en niets te zien... Ik ben intussen ook bijna depressief aan het worden, kan bijna niets doen...

    Reageer
    #15

    Ik ben iets meer als een jaar geopereerd maar ik heb ook al een paar keer gehad dat ik harde steken had onderaan me rib dan moet ik gewoon even blijven zitten en niet opstaan

    Reageer
Reageer op: Na galblaasoperatie nog steeds pijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief