Operatie; bang voor narcose.

  • #1

    Hallo,

    Binnenkort moet ik geopereerd worden aan gynaecomastie (bostvorming bij mannen). Ik heb hier al jaren last van en schaam me ook kapot. Heb dus besloten om er iets aan te laten doen.

    Echter ben ik ontzettend bang voor de algehele narcose die ik ga krijgen tijdens de operatie. De operatie duurt ongeveer 2 uren. Ik ben nog nooit geopereerd en heb nog nooit een infuus of iets gehad. Ben ook bang voor naalden dus dat wordt ook wat.

    Nu weet ik dat je voor het infuus van die zalf kunt krijgen om je huid te verdoven zodat je het niet/nauwelijks voelt, dus dat is dan geen probleem.

    Maar wat me eigenlijk echt angst bezorgd is het idee om onder narcose te gaan, het idee om helemaal ''weg'' te zijn binnen een paar seconden. Vind het een erg raar idee. Zelf ben ik ontzettend bang voor het moment dat je de narcose toegediend krijgt, wat je dan gaat voelen. Ik ben namelijk bang dat ik ontzettend in paniek raak als ik weet dat ze me het middel inspuiten, gewoon vanwege het feit dat je je dan bewust bent dat er ieder moment iets gebeurt, maar je niet weet wat.

    Heeft er hier iemand ervaring met algehele narcose? hoe werkt het precies? wat voel je? Ik heb al wat gelezen, en mensen zeggen dat je binnen 3 seconden echt weg bent, maar vind het zo vaag. Ook het buisje dat je in je keel krijgt tijdens een operatie om de beademing over te nemen lijkt me eng. Ik zou niet wakker willen worden met dat ding nog in m'n keel, dat lijkt me echt niet fijn.

    Hopelijk is er hier iemand die zijn/haar ervaringen kan delen. Maak me er echt zorgen om.

    Reageer
    #2

    Hallo Deviltje,

    Ik kanje uit ervaring vertellen dat je absoluut niet bang hoeft te zijn voor de narcose.
    Ben zelf 4 weken geleden geopereerd.

    Op de operatiekamer wordt de narcose toegediend.
    Ze spuiten dan het narcosemiddel in het infuus.
    De anasthest zei dat het begint te kriebelen in mijn handen, dan mijn armen en dan mijn wang en dan ben je weg.

    En dat is alles wat je voelt, tintellingen en als die bij je wang is ben je ook al onder narcose en wordt je, voor je gevoel, na een paar seconden weer wakker.

    Ik was niet bang ofzo, maar als je er erg tegen opziet richt je dan op een vast punt in de operatie kamer, bijv een klok, of een leuke zuster...

    Nogmaals, je hoeft absoluut niet bang te zijn voor de narcose, en met de controles die ze bij je doen tijdens de operatie kan er niks mis gaan.

    Hoop dat je hier wat aan hebt en sterkte.

    Grt,

    Ron

    Reageer
    #3

    Hoi Ron,

    3 weken geleden ben ik ook voor het eerst onder narcose geweest tijdens een operatie. Het middel werd via het infuus ingespoten. Ik weet alleen nog dat de chirurg "tot straks" zei. Het lampje gaat gewoon uit, ik was in een oogwenk vertrokken. Die 3 seconden heb ik niet gehaald. De buisjes in je keel merk je niet en deze zijn er uit als je wakker wordt. Absoluut niet als naar ervaren. Succes, zou je niet te druk maken!

    Groet,

    Rutger

    Reageer
    #4

    Excuus voor de verkeerde aanhef

    Reageer
    #5

    Hoi, ik ben 13 jaar en ik ben al 10 keer geopereerd geweest dus niet bang zijn. Het is wel eng maar als een meisje van 13 dat kan jij dan ook zeker ? ;p
    Groeten

    Reageer
    #6

    Hallo ron, ik moet me morgen opereren en ben namelijk heel zenuwachtig terwijl ik dat bij m'n vorige operatie niet was. Ik ben nu 14 jaar en in had een operatie toen ik 12 was. En het enige waar ik me zorgen om maak is de "awareness", dat is iets als je onder narcose bent en je voelt alles eigenlijk gebeuren maar je bent nog in diepe slaap, een soort droom zeggen ze. Maar ik wens je veel succes en hop dat het goedkomt !!

    Ookal is het bericht van 3 jaar terug haha.

    Reageer
    #7

    Hoi ik ben Mac, vandaag was dus mijn eerste narcose. (14 jaar). Het ergste van alles vond ik na het wakker worden zelf de hartslagplijstertjes eraf moeten halen. Verder heb ik lekkerder "geslapen" dan ooit! Ik was ook een beetje nerveus maar het zijn niet voor niets dokters! (Beetje laat kom ik hier mee)

    Reageer
    #8

    Hier ook dood bang. Ik ga mijn ader spatten laten na kijken en ik ga er al vanuit dat het onder verdoving weg moet. ik ben vooral bang om niet weer wakker te worden ook al heb ik het al 2 keer mee gemaakt.
    De verdoving zelf stelt geen bal voor. ze spuiten iets in ze zeggen tot straks en voor je iets terug kunt zeggen ben je weg . En dan dat gelukzalig gevoel als jeje ogen terug open doet dat alles achter de rug is. 🙂

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi ik ben Sherien ik ga deze dinsdag onder narcose voor een cytoscopie want zonder was het mislukt ben supper zenuwachtig echt waar ik heb zonder al lopen huilen en ik ben 16 ik ga ongeveer voor 40 minuten eronder tips want het is nu vrijdag en stress hem nu al 🙁

    Reageer
    #10

    ik ga ook dinsdag onder narcose ik word geropereerd aan me neus maar ik vind het ook eng en denk telkens dat ik nie wakker word

    Reageer
    #11

    ja dat heb ik dus ook.., ik word 10 april geopereerd en ik ben bang dat ik niet meer wakker word of zo of dat ik een hele erge nachtmerrie krijg..

    gr.

    Reageer
    #12

    Hoi Marleen!

    Spannend! Ik word ook 10 april geopereerd, ik ben zelf ook heel bang dus ik ga voor ons duimen dat het snel achter de rug is!

    Groetjes!

    Reageer
    #13

    ik wordt op 4 mei geopereerd krijg een gastric sleeve/maagverkleining

    maar ben echt zo super bang voor de narcose en daar naast heb ik nog een angststoornis er bij waar bij soms een paniek aanval krijg verschrikkelijk ben zo bang dat ik bij het ontwaken een paniekaanval krijg  of dat ik niet meer wakker wordt ik ben echt enorm bang voor de operatie mischien heel stom maar kan bijna nergens anders meer aan denken en heb het zelfs al 3x uitgesteld uit angst terwijl ik zelf een maagverkleining wilde sorry als ik raar over kom maar ben gewoon heel erg bang ervoor

    Reageer
    #14

    Lieve anoniem.  Hier net zo  ik ben ook superbang voor alles operatie complicaties, nog nooit een narcose gehad laat staan een operatie. Ook ik wil mijn sleeve operatie afzeggen door de angst die ik heb..

    Reageer
    #15

    hallo.

    ik heb een gescheurde knieband (voorste)., en ik  moet over paar maande geopereerd worden , maar ik ben als de dood voor onder de narcose te gaan 2uur lang  , want tis de eerste keer .ik vindt het gevoel dat je wegvalt eng en datje uitniets weer wakker word .. kan iemand mij advies geven voor me angst een beetje weg te halen of me een beetje gerust te stellen , want ik word er zelf veel nerveus er van ... grrxo

    Reageer
Reageer op: Operatie; bang voor narcose.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief