Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

rugoperatie

  rugoperatie

Anja1970 #1 24 jan 2010 17:35

Hallo, ik ben vorig jaar mei geopereerd aan mijn rug.Ze hebben mij de onderste wervels vastgezet,met een extra fixatiepin via de bilnaad erdoor.Ook hebben ze ruimte gemaakt bij de zenuwen, en deze schoongemaakt.Nu nog veel klachten zoals :4 tenen en zijkant rechtervoet doof, kuit en bovenbeen een stuk doof, en mijn rechterkant van de bips doof.Sinds kort ook problemen met de controle op de blaas.Wie heeft deze operatie ook gehad, en hoe is dit gegaan?? En zijn er meerderen met ook zulke klachten na deze operatie??? Ik zou het graag horen.
Groetjes Anja.

Var #2 30 jan 2010 05:32

Anja, deze symptomen zijn reden om met spoed naar de huisarts te gaan. Meurologische uitvalsverschijnselen aan de blaas zijn ernstig en moet je heel erg serieus nemen.

Waarom stel je zo'n vraag op een forum en ga je niet direct naar een dokter met deze problemen?

Ga met spoed naar de huisarts, en laat pas daarna weer iets van je horen!

Lees later maar meer over het 'Cauda Equina Syndroom'. Nu eerst naar een dokter.

Anoniem #3 30 jan 2010 05:33

Caudasyndroom is in de geneeskunde een aanduiding voor een toestand waarbij een aantal zenuwwortels in de cauda equina tegelijk in het gedrang komen.

De cauda equina is de bundel zenuwen die in het onderste deel van het ruggenmergkanaal van de onderkant van het ruggenmerg, dat op niveau L2 (2de lumbale wervel = 2de lendenwervel) ophoudt, naar hun uitgangen tussen de wervels en in het heiligbeen loopt.

Meestal raakt slechts 1 zenuwwortel tegelijk in de knel, maar als het hele wervelkanaal op een bepaald niveau wordt gevuld b.v. door een grote centrale rughernia of door een tumor kan een caudasyndroom ontstaan.

Dit is een medisch spoedgeval aangezien uitval van een groot aantal functies van het onderlichaam dreigt, nl. het gebruik van en het gevoel in de benen, en de sluitspieren van de blaas en de anus.

Lees meer op: www.cauda.nl/ces.htm#symptoom

anja #4 30 jan 2010 12:14

Dank je wel voor je reactie (Var). Waarom ik zo,n vraag stel op de forum is omdat ik wel naar de dokter ben geweest.Deze blijft er gewoon bij dat het allemaal klachten zijn die voortkomen van mijn operatie. Hij zegt gewoon dat dit tijd nodig heeft en verder niets. Hij zegt er is geen pilletje wat ik je ervoor kan geven, tijd tijd tijd zegt hij.En dat is dus alles.Verder weet ik het ook niet meer.Nu moet ik naar de sesartherapie. Dus daarom had ik het op de forum geplaatst.
Groetjes Anja.

maaike #5 18 apr 2010 22:25

ik heb voor 3 jaar terug ook een rugoperatie gehad
ze hebben bij mij de 3 onderste rugwervels vastgezet met een plaatje en ze hebben een stukje van mijn heup aan mijn ruggewervel vast gezet en de klachten zijn erger geworden heup,kniedaar is de kracht uit controle over mijn urine soms doet het zon pijn dat ik gewoon flauwval ik ben ook naar de dokter geweest maar die stuurt mij ook naar huis met parasetamol
maaike

Maaike #6 18 apr 2010 22:33

Hoi Maaike, toevallig, ik ben ook Maaike. Als je zoveel pijn hebt, dan laat je je toch niet zomaar naar huis sturen met wat paracetamol? tenzij de huisarts je gezegd heeft dat er niets anders aan te doen is, of dat je dat eerst moet proberen en terug moet komen als het niet helpt...

franciscus #7 30 nov 2010 18:10

Anja1970 schrijft:
Hallo, ik ben vorig jaar mei geopereerd aan mijn rug.Ze hebben mij de onderste wervels vastgezet,met een extra fixatiepin via de bilnaad erdoor.Ook hebben ze ruimte gemaakt bij de zenuwen, en deze schoongemaakt.Nu nog veel klachten zoals :4 tenen en zijkant rechtervoet doof, kuit en bovenbeen een stuk doof, en mijn rechterkant van de bips doof.Sinds kort ook problemen met de controle op de blaas.Wie heeft deze operatie ook gehad, en hoe is dit gegaan?? En zijn er meerderen met ook zulke klachten na deze operatie??? Ik zou het graag horen.
Groetjes Anja.
Hallo, ik ben afgelopen februari geopereerd ook de onderste wervels ik heb de zelfde klachten nog een gesprek gehad met specialist hij heeft geen verklaring voor operatie goed gelukt verder moet ik het respecteren.

marjon Huntjens #8 23 mrt 2011 11:54

Hallo ik sta ook op voor een operatie aan de onderste wervels.
gaan een stuk vastzetten,tussenwervels opvullen en zenuwen vrij leggen.
is dit een aan of afrader????
gr.marjon

brenda A #9 23 mrt 2011 18:11

zoals je hier al leest gaat dat niet altijd goed, rugoperaties houden altijd een risico in.
wat zijn de vooruitzichten? wat is je precies verteld?
heb je verder alles geprobeerd?
heb je ook een second opiniun gevraagd? dat zou ik zeker doen!
sterkte, Brenda

Anoniem #10 23 mrt 2011 22:37


  • Afwezig
Waarom een second opinie aanvragen als je de eerste opinie nog niet goed begrijpt?

Anoniem #11 23 mrt 2011 22:40


  • Afwezig

Van Tolhuysen José #12 17 mei 2012 14:42

Ik ben ook geopreerd verleden jaar in mij ik heb 4maanden in het ziekenhuis gelegen ze hebben mijne rug 5maal opengedaan ze hebben er vijsen ingezet ik heb dan ook de ziekenhuis bakterie gekregen mijn bloed is nog niet in orde ik heb dan ook vol water gezeten en heb zo vanalles mee gemaakt.Het resultaat is dat ik nu veel meer pijn heb dan vroeger.En ik kan tegen niemand zeggen wat ik voor pijnen heb ze lachen met of maken mij uit dat ik komedie speel en de dokter die kan mij ook niet helpen die zegt dan tegen mijn man dat ik de pijn moet verbijten. Ik ben nu wel heel depresief.

dirk #13 27 mei 2012 13:12

Wees gerust José uw pijnen zijn geen verbeelding.Ikzelf ben ook geopereerd aan de rug één maal aan hernia na 10 jaar ander probleem, vastgezet met prothese en 6 vijzen.Had ik geweten wat de gevolgen waren en vooral geen beterschap had verkregen door operatie wel die laatste operatie had ik nooit laten doen.Volgens chirurg routineoperatie.Heb nu 24/24 ondraagelijke pijn en verdoofde rechter teen ,bovenkant voet,zijkant onderbeen.Volgens dokters is er tot 3 jaar lang een genezingsproces wat betreft aangroeien bot en zenuwen dus mss ben ik wat te voorbarig maar hoor weinig goeds hierover.Uit eigen ervaring en ook wat ik hier lees blijven bewegen is de boodschap ook al heb je pijn en vooral positief blijven.

Lenie #14 16 jul 2012 01:52

Ben 9 mei geopereerd aan de rug, 2 wervels vastgezet en een vernauwing onder in de rug opgeheven. Ik had veel zenuwpijnen in de benen waardoor ik maar 100 meter kon lopen.
Nu kan ik al 3 kwartier lopen en de pijn in de benen is helemaal weg. Geweldig!
Ook veel minder last van mijn rug, werk weer in de tuin en doe al het huishoudelijk werk weer in huis. Ben superblij dat ik het heb laten doen. Ben 60 jaar en voor de operatie in goede conditie, dat scheelt veel.

Jose van tolhuysen #15 16 jul 2012 13:57

ik moet terug binnen gaan in de kliniek voor mijn rug er zijn veisen los gekomen in mijn rug zeggen de dokters ik heb nu nog een schouder breuk bij ik ben gevallen

maria #16 07 okt 2012 17:28

Ik vraag me af of iedereen hier op het forum allang last van de rugklachten of was dat vrij recent? Sta voor de beslissing om wervels vast te laten zetten,heb al jaren last van mijn rug, maar lees zoveel negatiefs. Weet iemand of er een alternatief voor zo'n operatie is? En of er altijd schroeven worden gebruikt of dat er een ander systeem is, zodat er meer beweging mogelijk is?

Lenie #17 13 okt 2012 16:26

Ik ben 60 jaar en had al vele jaren last van de rug en kon op het laatst niet veel meer.
Ander werk ( minder zwaar ) gezocht maar ook dat was niet te doen, veel rugpijn. Na de operatie, 2 onderste wervels vast gezet met 4 schroeven, kan ik weer heel veel doen. Ik heb ook geen nadelige gevolgen van de ok overgehouden en ben nog heel flexibel in de rug, kan goed bukken en draaien. Doe wel veel aan sport en kan het nu beter dan voor de ok. Ik ben dus heel tevreden.

josee #18 10 jan 2013 23:03

beste Anja ik ben og opereerd in de rug man heeft elke werbels stil gelegt en man wilde een plate plasseren zoals de dokter segt op ma aver dit wordt niet uitgevoert
mijn operatie ging door in de loverstraat in kortrijk
het was also gelogen van de dokter
darom hebbe ik geen vertrauen en deze doktor spraak van een ander operatie de doen voor aangebelijk een lange plate te zetten zolk e doktoren zijn onkorrekt en zo wadde werkt voor de staat is wel graf en da wordt nix gedaan darom beste Anja niet so veel vertrauwen op all de doktoren setten

jeanet mulder #19 31 jan 2013 17:32

ook ik moet binnenkort zware rugoperatie onergaan en had gehoopt op een ander alternatief heeft u nog enig idee moet ik het doen of niet er zijn veel risico aan verbonden

jeanet mulder #20 31 jan 2013 17:47

ik ben 65 jaar mijn rug is heel krom en heb veel pijn ze wiien hem vast zetten met platen en schroeven en bot uit mn heup halen ik zie er erg tegen op vooral ook door al deze berichten ik genees slecht en moet minsten een jaar rekenen op herstel wat moet ik doen kheb altijd uren kunnen lopen maar nu een kruk bah wie kan advies geven?

Jeanet #21 04 feb 2013 17:24

Binnenkort moet ik een zware rugoperatie ondergaan ze gaan mn wervels vastzetten die zijn erg krom en een stuk bot uit mn bil halen wie heeft ook zo,n operatie ondergaan ik zie er erg tegen op nu veel pijn graag uw advies bedankt

José Van Tolhuysen #22 25 feb 2013 16:06

Ik heb nog altijd zeer in mijne rug ik kan dat niet uitleggen want niemand weet hoeveel pijn ik heb ik ben in Vilvoorde ge opereert door Dokter Vermeersch ik heb dan ook de zieken huis bacterie gehad en ik denk ook dat ik een proefkonijn ben geweest ik heb nu veel meer pijn dan er voor
en ik heb daardoor 6 maand in de kliniek gelegen .en die dokter die zij ik heb geen glazen bol om te weten wanneer ik mocht naar huis gaan

Cork #23 25 mrt 2013 00:18

Hallo ik ben vorige jaar april geopereet nu weer veel pijn in mijn R bil kuit en de binnen kant van mijn R voet weer naar het ziekenhius geweest mijn arts wil het nu vast zetten wat zijn de gevolgen van het vast zetten ??

José Van Tolhuysen #24 26 mrt 2013 14:23

Hat ik het geweten wat ik allemaal heb moeten doorstaan ik had het nooit laten doen als ge uw rug moet laat opereren dan moet je zeker nog uitleg vragen aan een andere dokter ik ga nu bij dokter spreeuwen en die zegt dat zij nooit zou gedaan hebben

jan #25 11 apr 2013 11:54

hallo,allemaal ik ben eindelijk in maart geopereerd vastzetten van de wervelkolom door dr p.staels in brugge in nederland moest ik maanden wachten in belgie op dinsdag gesprek gehad op donderdag opgenomenen vrijdags geopereerd en dinsdag weer naar huis hij garandeerde mij dat de pijn gelijk weg zou zijnen in utrecht konden ze dat niet maar ik ben nu 3 weken thuis en heb geen pijn meer ik loop al weer vandaag gaan de hechtingen eruit en mag ik beginnen met fietsen doe ook al weer kleine dingen op t werk ik raad iedereen aan om eens in belgie een second opinie te laten doen .geen wachtlijst en het word gewoon vergoed.mvg jan

rugoperatie

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA