Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

allergie of virus??? help aub

  allergie of virus??? help aub

Marieke #1 06 sep 2006 10:36

Ik zit met een probleem en dat wil ik zo duideljk mogelijk uitleggen;
Heb sinds 1.5 maand last van rode ogen. Deze traanden een beetje maar verder niets.
Heb toen mijn zacht lenzen uit gedaan en heb mijn bril opgezet. Toen ik mijn lenzen uit had verdwenen de rode ogen al snel. Heb mijn lenzen toen weer in gedaan maar meteen was het rode terug. Ben toen naar de huisarts gegaan en die dacht een aan ontsteking. Heb toen zalf meegekregen die k 4 dagen moest gebruiken. (3x per dag) daarna zou ik mijn lenzen weer in moeten doen.
Dat had ik gedaan maar meteen kwam het rood w??r terug. Heb toen een afspraak bij de lenzenspecialist bij Hans Anders gemaakt. DIe man schrok zich dook!! Vertelde dat mijn ogen heel slecht waren. (beschadiging van het hoornvlies ???) en dat de dokter mij verkeerde zalf had voorgescreven waardoor het alleen maar was verergerd ipv verbeterd. Ze had me zalf voorgeschreven voor een bacterie maar ik bleek een virus te hebben. De lenzenspecialist heeft me toen aangeraden om terug naar de dokter te gaan en om druppels te vragen en het liefst een verwijsbrief naar de oogarts. Bij de lenzenspecialist moet ik over een maand terug komen.
Ben vandaag dus bij de dokter geweest en die had gekeken. Had het verhaal zo uitgelegd en ik kreeg idd druppels mee.
Maar de huisarts (andere dan van het eerste bezoek) heeft me nu druppels voorgeschreven voor een allergie. Hij denkt dus dat ik een allergie heb terwijl de lenzenspecialist mij vertelde dat iik een heel schadelijk virus heb waar snel iets aan gedaan moet worden,
Moet over 10 dagen terug komen bij de dokter en als het dan niet verbetert is moet ik naar de oogarts in het ziekenhuis...
Ik heb het gevoel dat ik nu w??r niet de goede medicijnen heb gekregen van de dokter.
Wie weet wat ik nu moet doen??
tips zijn alitjd welkom !!
heel erg bedankt voor het lezen van mijn (lange) verhaal !!

Liefs,
Marieke !

Anoniem #2 06 sep 2006 13:59

Ja, hoe deskundig is een lenzenspecialist en hoe goed is de huisarts. Kan me jouw dilemma goed voorstellen. Jammer overigens dat je de eerste huisarts niet hebt getroffen, die je iets tegen een bacterie had gegeven. Dan had je nog een uitleg kunnen vragen.
Mijn advies is:
Probeer de eerste huisarts nog te spreken te krijgen op korte termijn en vertel wat de lenzenspecialist, de tweede huisarts en hij/zij je heeft verteld/voorgeschreven. "Kun je je voorstellen dat ik ga twijfelen aan ieders deskundigheid?" is een hele re?le opmerking.
Indien je schade hebt opgelopen aan je ogen, moet je in ieder geval je verhaal halen.
Succes.

allergie of virus??? help aub

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA