Wat heb ik aan mijn ogen??

  • #1

    Hoi,

    Ik heb sinds ongeveer 2 jaar iets raars met mn ogen en ik kan hier helemaal niks over vinden op internet.
    Ik ben zeker van plan om na een opticien of een dokter te gaan maar wil alvast vragen of jullie misschien mij kunnen vertellen welke kant ik op moet denken.

    Ik zal het proberen te omschrijven: ik heb als ik van trappen afloop dat ik me heel erg goed moet concentreren op de treden en dat ik ineens heel dizzy word en trillerig omdat ik denk dat ik mis ga stappen. Ik moet me dan echt goed vast houden en daarom is het traplopen voor mij elke keer weer een dingetje. Nou moet ik wel zeggen dat ik dit bijna alleen heb met de trap aflopen.
    Ook heb ik als ik in de auto zit op de snelweg langs iemand dus gewoon op de passagiersstoel dat ik op de weg zit te letten en dan schrik ik ineens omdat ik denk dat bijv de vangrail ineens heel dichtbij komt terwijl dat niet eens zo is. Dit heb ik redelijk vaak ook met andere voorwerpen.

    Ik zie verder gewoon heel scherp dus ik begrijp echt niet wat het probleem zou kunnen zijn.
    Weet iemand misschien wat er aan de hand zou kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Weet je wel zeker dat het aan je ogen ligt?
    Als ik het zo lees lijkt het eerder dat het aan duizeligheid ligt of een beetje afwezigheid.
    In dat geval zou ik naar de huisarts gaan.
    Hoe oud ben je?

    Reageer
    #3

    Hoi, ik ben 21.

    Ik weet niet zeker of het aan mijn ogen ligt maar op de trap zie ik gewoon niet goed hoe de trap precies loopt heel vreemd. En juist omdat ik van mezelf weet dat ik dit heb let ik juist heel goed op! Ik vind het ook allemaal maar een beetje raar.. kan er ook geen verklaring voor bedenken.

    Reageer
    #4

    Dag, Als u zich verder goed voelt kan het haast geen diabetes wezen maar mensen weten vaak gaandeweg niet meer hoe het is om zich helemaal fit te voelen. Een bloedproef bij het laboratorium kan prijzig zijn, misschien voldoet een strookjes test, die kost maar een paar euro, of kunt u eens op andere symptomen letten. Trillerigheid is al een hele goede.

    Zou het inderdaad aan de ogen kunnen liggen, dat uw ene oog even wordt uitgeschakeld en uit controle in een andere richting beweegt zonder dat u dit door heeft? Bij hersenbeschadiging, ook ten gevolge van degeneratie bij ziekte komt dit wel voor. Een ander zou dan moeten zien dat u af en toe raar en scheel kijkt. U zelf ziet geen diepte met één oog.

    Let op het innemen van medicijnen waarvan je je anders kan gaan voelen. Ook de anticonceptie pil.

    Bij dames zijn bevliegingen, duizeligheid en angst misschien ook een teken dat er met het hart iets mis is. Let op verdere hartklachten, probeer ze natuurlijk te voorkomen en laat de huisarts er even naar luisteren en bij meer twijfel een hartfilmpje maken. Hier zijn twee URL's van pagina's die wat schrijven over hartklachten bij vrouwen. Neem de genoemde symptomen door. https://www.hartstichting.nl/vrouwen en https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/algemeen/symptomen-hartinfarct-anders-bij-vrouwen

    Tenslotte. Verstoring van het evenwicht alleen, kan veroorzaakt worden door druk op de hersenen in de buurt van het oor. Het kan geen kwaad om te letten op de aanwezigheid van tumoren op deze plek omdat ze daar veel voorkomen. Dan moet er haast ook wel iets te merken zijn bij de gehoorgang, stelt u zich daarom de vragen; heeft de gehoorgang en het diepe oor ongewone afscheiding of is het daar ergens rood, warmer of extra gevoelig. Uw huisarts weet raad maar vergeet bij vreemde gevoelens van duizeligheid niet om de huisarts op deze mogelijkheid attent te maken. Het komt algemeen voor en behandeling is wenselijk in een zo vroeg mogelijk stadium. Beterschap gewenst.

    Reageer
    #5

    Dit zijn vaak lastige zaken om te achterhalen, ook voor artsen.
    Als je diabetes zou hebben op je 21-ste, dan zou je diabetes type-1 moeten hebben en heel vaak naar toilet moeten. Ga je heel vaak plassen, zeg maar meer dan 20-30 keer per dag, dan heb je kans op diabetes. Normaal gesproken krijg je dan pas veel later last van je ogen. Ik ben geen arts, maar heb wel veel ervaring met diabetes.
    Het is zeer onwaarschijnlijk dat je op jouw leeftijd iets hebt met je hart.
    Ik vraag me gewoon af of je zeker weet dat het aan je ogen ligt, want dat is niet helemaal duidelijk uit je verhaal. Dat naar beneden lopen van en trap af meer problemen geeft zie je namelijk vaak, een trap op lopen kost meer energie, maar is veel makkelijker.
    Ik denk dat je onzeker of een beetje duizelig bent, maar wat daarvan de oorzaak is, is moeilijk te bepalen. Het zou een beginnende hyperventilatie kunnen zijn. Dat komt veel voor op jouw leeftijd. Heb je spanningen of stress?

    Reageer
Reageer op: Wat heb ik aan mijn ogen??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief