Chalazion, hoe verwijderen zonder litteken?

  • #1

    Ik heb sinds ca een maand een vrij grote chalazion. In het begin was hij hard, maar na warme compressen is hij nu eindelijk vrij zacht, maar ook groter geworden. Hij heeft een wit puntje op het midden. Nu is mijn vraag, gaat de talg vanzelf weg,gaat het terug het ooglid in of opent het als een soort puist? En laat dit dan een litteken achter?
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Doorgaans verloopt het zonder litteken...

    Reageer
    #3

    Ik heb in het begin de warme compressen misschien iets te warm gehad (hoewel het niet te heet voelde dus ik ben me niet zeker) en sind een week vervelt mijn chalazion. Ik heb ook sinds die week geen warmte meer gebruikt. Vandaag viel er weer een velletje af, en nu is mijn Chalazion zo dun dat het net een blaar is met geel binnenin.(hij is volgens mij wel iets kleiner geworden) Is dit normaal en zal hij bijna breken ? Of is het gaan onsteken? want hij doet wel een beetje pijn (de huid vooral) alvast bedankt.

    Reageer
    #4

    Daar kan ik je zo helaas geen antwoord opgeven. Ik denk dat hij gaat breken en langzaam weg zal trekken. Maar een garantie kan ik je niet geven.

    Reageer
    #5

    Ik heb vandaag weer warme kompressen gebruikt, maar die maakte alleen de velletjes weer los, waardoor een wondje ontstond, maar alleen een soort schaafwond, er kwam niets uit de chalazion. Er kwam wel vocht af waar de velletjes zaten maar meer niet.
    Op de foto kunt u zien hoe het voor de kompressen met de velletjes er uitzag, ik vraag me af of het ontstoken is?

    Reageer
    #6

    Dat is inderdaad ontstoken. Ga even naar de huisarts....

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Ik heb a.s. vrijdag een afspraak bij de oogarts om mijn chalazion te verwijderen.
    Nu heb ik de dag erna de sauna gepland. Indien ik niet ga zwemmen is de warmte van de sauna schadelijk voor het oog/litteken?

    Alvast bedankt

    Reageer
    #8

    ik zou dat maar even niet doen...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Kan de huisarts een chalazion verwijderen of is het beter naar de oogarts te gaan in ziekenhuis

    Reageer
    #10

    @Anja

    Dat zou ik je huisarts vragen, aangezien die ook degene is die je zal moeten verwijzen, als je wel naar het ziekenhuis zou moeten.

    Reageer
    #11

    Hoe is het afgelopen met je chalazion?

    Reageer
Reageer op: Chalazion, hoe verwijderen zonder litteken?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief