Nachtlenzen schadelijk?

  • #1

    hallo,

    ik ben 16 jaar en ben een paar weken gelden naar de opticien geweest, heb ogen oplaten meten,het was gewoon normaal. rond de -2,3. maar wij hadden het over of ik een bil wilden of lenzen. ik wil liever lenzen maar ik zit ook met sport enzo, dus die zijn niet altijd het makkelijkste. hij zie: "je kan dan ook nacktlenzen nemen, je kan dan gewoon sporten en je ziet alles goed." dus hij legt alles uit hoe het werkt enzo. het klinkt heel mooi maar is dit ook zo? of zijn dit allemaal verkoop praatjes? hij zegt dat er niet egt bijwerkingen aan zitten. maar ik heb dus op een paar sites gezien dat mensen toch wel redelijk wat klachten hebben. en er ook redelijk wat risico aan zit, je moet ze naartuurlijk wel goed schoon houden. maar je ziet wel mensen en die zeggen dat je hoornenvlies erdoor beschadigt door kan raken en je toch wel redelijk wat kans hebt op een bacteriële infectie.

    heeft iemand hier ervaring met nachtlenzen en weet iemand de gevolgen van deze te gebruiken? zijn deze lenzen schadelijk voor je ogen?

    Reageer
    #2

    Bij goed en zorgvuldig gebruik zou dat geen probleem moeten zijn. Tenzij je ogen er niet tegen zouden kunnen maar dat merk je dan snel genoeg.
    als ze schadelijk voor de ogen waren, zouden ze niet verkocht mogen worden.

    Reageer
    #3

    maar je leest toch redelijk vaar dat het niet goed is voor je hoornenvlies en dat de nachtlenzen het hoornvlies verdunnen. weet jij of dit klopt? ik wil namelijk ooit mijn ogen laten lazeren en als mijn hoornvlies dunner is/word kan dit een probleem zijn denk ik.

    Reageer
    #4

    Persoonlijk zijn mij geen gevallen bekend.
    Misschien dat nog andere gebruikers nog reageren.

    Maar alles valt of staat met goed gebruik en verzorging.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor de snelle reacties man!
    Ik denk dat ik wel voor de nachtlenzen ga, ik denk dat ik nog wel even bij de opticien naar vraag of ze iets weten van mogelijke bijwerkingen.

    Reageer
    #6

    (zo als dunner hoorenvlies, droge ogen, hoger risico voor infectie)

    Reageer
Reageer op: Nachtlenzen schadelijk?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief