Droge Ogen

  • #1

    Goedenavond,

    Vanaf begin mei heb ik last van droge branderige, rode ogen, sinds mijn 16e heb ik lenzen gedragen zonder problemen. Ik ben bij de oogarts geweest die aangeeft dat ik weinig tranen produceer en ze ook van slechte kwaliteit zijn.

    Advies is om kunsttranen te gebruiken en een bril te dragen. Ik ben benieuwd of er mogelijk andere oorzaken kunnen zijn dat ik droge ogen heb, ik heb hier namelijk in het verleden geen last van gehad. Deze klacht is vrij abrubt ontstaan. Ik ben pas 27 jaar en zou graag o.a. met sporten lenzen kunnen dragen.

    Ik hoor graag jullie mening.

    Groet,

    Reageer
    #2

    Het zou ook een allergische reactie kunnen zijn. Vraag je huisarts om een allergietest. Heb je verder geen andere klachten? Verstopte neus, hoesten, jeuk in de oren? Heeft de oogarts je traanvocht onderzocht? Geen chlamydia gehad?

    Reageer
    #3

    Soms worden droge ogen veroorzaakt door verstopte talgkliertjes in de ooglidranden. Oogdruppels helpen dan niet of maar even. Informatie hierover is te vinden in het volgende artikel:
    http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/152719-last-van-droge-ogen-wat-helpt.html

    Groet van Karin

    Reageer
Reageer op: Droge Ogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief