Linkeroog vage klachten

  • #1

    ik heb in mijn linkeroog een paar vage klachten sinds een week. ik vind het erg moeilijk uit te leggen maar zal het proberen. ik zit zo'n 8 uur per dag achter de computer voor mijn werk en slaap ook sinds een week slecht (buren hebben een enorme lamp geïnstalleerd voor mijn slaapkamerraam en ik slaap slecht met licht), dus ben erg moe. ook is er wat stress.

    dit zijn mijn klachten: 's ochtends heb ik geloof ik nergens last van, het begint 's middags (vaak na een aantal uren computeren). als het licht van links komt, lijkt het alsof er een soort lichte blinde vlek aan de buitenkant van mijn oog ontstaat. overdag voelt mijn oog onrustig, alsof hij moeite heeft met focussen. maar ik zie geloof ik niet slechter met links dan rechts (geprobeerd met hand voor ogen en verschillende teksten lezen). ik voel ook fysiek een soort hele vage, lichte 'kriebel' in mijn oog, maar dit is niet constant aanwezig. het lijkt ook alsof ik er meer last van heb als ik eraan denk, gek genoeg.

    ik draag geen bril of lenzen, heb nog nooit mijn ogen laten opmeten. (wat ik misschien wel een keer moet doen)

    ik word er moe en bang van... herkent iemand dit? ik heb een paar jaar geleden een periode heel veel stress gehad met veel vage klachten (waaronder een hangend gevoel in linker ooglid en wazig zien met beide ogen), kan dit ook door stress/vermoeidheid/veel achter het beeldscherm komen of zijn er ook andere verklaringen? en is dit evt. iets voor de huisarts of meer voor een opticien?

    Reageer
    #2

    Ik zou in eerste instantie eens naar de opticien gaan.
    8 uur achter de PC, is wel heel erg veel. Het is best mogelijk dat je oog oververmoeid is. Als dat niets oplevert, dan naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    dankjewel Tandor! Ik zal eerst eens naar de opticien gaan. 🙂

    Reageer
    #4

    even een gekke vraag, maar kan dit ook met (chronische) hyperventilatie te maken hebben? en kan dat dan met 1 oog, of is dat altijd met beide ogen? ik heb drie jaar geleden een tijdje heel veel last gehad van hyperventilatie met veel vage klachten, waarvan nu een deel terug lijkt te komen. ik heb pas aan het eind van de week tijd om naar mijn oog te laten kijken en zit mezelf onbewust een beetje gek te maken denk ik. het klinkt misschien stom maar ik ben al mn hele leven ontzettend bang dat ik een nare ziekte krijg, en dan in het bijzonder MS. met die vage oogklachten ga ik alleen maar meer aan MS denken en daardoor merk ik dat ik weer erg onrustig word. als ik afleiding heb, lijk ik nergens last van te hebben.

    aan de andere kant lijkt het al iets beter te gaan met mn oog na drie dagen volledige rust en geen computerwerk. wel nog vermoeid maar dat komt omdat ik nog steeds niet zo goed slaap.

    kan iemand (tandor?) mij geruststellen tot vrijdag? 🙂

    Reageer
    #5

    Het is natuurlijk mogelijk dat je mede door je angst weer aan het hyperventileren bent. Je geeft zelf al aan dat sommige klachten minder of niet aanwezig zijn als je bezig bent of afgeleid. Dat is een klassiek verschijnsel van hyperventilatie. Maar je oog klachten kan ik daar zo 1-2-3 niet aan linken. Maar ook zeker niet aan MS.
    Ik denk toch dat het een kwestie van oververmoeidheid is van je oog. Ik zou me daar ook niet al te druk over maken.
    Lees de columns over angst die ik heb geschreven. Daar staan ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen in. Ik denk dat je daar wel wat aan zult hebben.
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Reageer
Reageer op: Linkeroog vage klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief