Scheelzien hypertropie

  • #1

    Hallo lezers,

    Ik ben eigenlijk benieuwd of er iemand bekend is met hypertropie. Hypertropie is een scheelstand aan de ogen waarbij 1 oog een stukje omhoog staat. Zie foto.

    Zelf heb ik een lichte vorm hiervan. Eigenlijk heb ik mezelf er nooit aan gestoord. Totdat ik last kreeg van dubbel zien.

    Vorige week ben ik hiermee naar de huisarts geweest en ik ben doorverwezen naar de oogarts. Over 1,5 maand kan ik daar terecht.

    Persoonlijk denk ik dat dit alleen 'opgelost' kan worden door een operatie waarbij het oog wordt recht gezet. Zijn er hier mensen die dit hebben mee gemaakt of een soortgelijke situatie hebben gehad?

    Ik ben benieuwd. [img size=287]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/schielen_hypotropie.jpg[/img]

    Reageer
    #2

    Heet dat niet (ook) strabismus sursumvergens?

    Reageer
    #3

    Ik heb hier ook last van en weet niet of pleisters op volwassen leeftijd nog zouden helpen. Het is beter dan een operatie maar ben benieuwd of dat nog werkt.

    Reageer
Reageer op: Scheelzien hypertropie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief