Oogonderzoek

  • #1

    Ik heb laatst een onderzoek gehad aan mijn linkeroog, aangezien ik lichtflitsen zag. De dokter zette een soort contactlens in mijn oog, deed erg zeer, en vervolgens een hele felle lamp erop. Uiteraard zag ik niks meer. Na het onderzoek,kon ik de eerste seconden helemaal niets zien. Ik raakt een beetje in paniek. Sindsdien is mijn zicht wat waziger geworden en volgens de dokter trekt dat bij. Ik geloof dat niet. Vraagje:behoort dit tot een regulier onderzoek? Ik vond het onderzoek een ware marteling..

    Reageer
    #2

    Heeft hij je oog niet eerst gedruppeld?! En dat je daardoor wazig bent gaan zien? Dat trekt inderdaad met een uurtje of twee weer bij... Waar dacht de arts aan dan? Netvliesloslating?!

    Pien

    Reageer
    #3

    Beste Elisa,
    Het onderzoek dat je beschrijft noemt men gonioscopie. Het wordt gebruikt om de irido-corneale hoek (drainage hoek) van het oog te bekijken. Dit onderzoek is bedoeld om te beoordelen of er sprake van glaucoom.

    Zoals Pien schrijft zouden de klachten met een paar uur verdwenen moeten zijn. Ik neem aan dat de arts het oog vooraf met druppeltjes heeft verdoofd.

    Omdat je schrijft dat je hete onderzoek "laatst" hebt gehad neem ik aan dat het dus al een paar dagen geleden is. Als je daar nu nog steeds klachten van hebt, denk ik dat het goed om terug te gaan naar de oogarts.

    Reageer
    #4

    Dank voor de uitleg. Het oog was inderdaad verdoofd. Ik vond de oogarts nogal ruw met het oog omgaan. (''spastische'' bewegingen met het inzetten van de ooglens). De uitslag was overigens positief. Niets gevonden. De lichtflitsen zijn nu ook weg. Maar ik zie nog wel wazig. Maak wel een afspraak met de specialist.. Bedankt!

    Reageer
Reageer op: Oogonderzoek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief