Ogen niet meer kunnen focussen/overgevoelig voor licht

  • #1

    Ik heb sinds 4 maanden een probleem met mijn ogen, de titel zegt het al, mijn ogen kunnen niet meer focussen.
    Ik kan dus nog maar heel weinig doen en het is constant aanwezig.

    6 maanden geleden ben ik mama geworden. 2 maanden later wilde ik weer beginnen met de pil (anticonceptie)omdat ik me daar hormonaal beter door voel. In het verleden heb ik last gehad van aura migraine en tijdens mijn zwangerschap van verhoogde bloeddruk. Toen ik de bijsluiter van de pil las zag ik dat beide zaken niet samen mogen met de pil maar volgens de huisarts zou het geen kwaad kunnen. Dus begonnen. Binnen 1 week had ik 2 keer een aanval van auramigraine en op het eind van de week ontstond het echte probleem. Met de pil ben ik na 1,5 week weer gestopt maar de problemen zijn nu, 4 maanden later nog steeds volop aanwezig.

    Ik kan niet meer focussen, dat wil zeggen ergens gericht naar kijken. Als ik dat doe, bijvoorbeeld iemand aankijken/iets lezen dan lijkt het alsof ik scheel kijk, alsof ik staar, alsof mijn ogen niet lekker samenwerken en het kijkt dus zeeeeer irritant en vermoeiend. Ook tv kijken is een drama. Ik zie wel alles gewoon scherp zoals ik het altijd zag, maar het is gewoon heel vervelend kijken omdat ik het gevoel heb dat mijn ogen steeds een beetje doldraaien zeg maar. Verder reageer ik heel heftig op licht. Als iemand een foto maakt met flits dan zie ik de flits 3 uur later nog. Ook zonlicht, sneeuw, alles wat fel is stoort mijn ogen extra en laat als ik knipper lichtflitsen na. 's avonds zijn mijn klachten dan ook nog erger dan overdag omdat het dan donker is en de paar lampen heel veel ruis veroorzaken. Tot slot heb ik ook nog het gevoel alsof mijn ogen door gaten in karton kijken. als ik mijn ogen dus naar links of rechts draai voel ik aan de achterkant dat "karton"soms zitten en ook dat is irritant maar met dit laatste zou ik nog kunnen leven. Het feit dat ik niet meer kan focussen en ik dus al 4 maanden constant last heb van licht baart me veel meer zorgen.

    Ik ben naar een oogarts geweest. Deze heeft niets gevonden. Ik ben naar de neuroloog geweest. Deze weet het niet en ik ga binnenkort een MRI scan laten maken. Zelf zie ik het onstaan van het probleem samenvallen met het gebruik van de pil. Maar ik lees hier helemaal geen andere ervaringen over, bovendien zou je denken dat als het dat was die stoffen allang weer uit mijn lichaam zijn. Ik zou het heel fijn vinden als er mensen zijn die hier ook ervaring mee hebben. Ik wordt er langzaam een beetje gek van. Ik lig tegenwoordig liever in bed dan dat ik op ben want ik kan niet echt veel meer doen.

    Reageer
    #2

    Niemand?? Ik zal dit wel even bijwerken voor het geval er in de toekomst nog iemand tegen dit probleem aanloopt. Je vind er namelijk niet veel over op internet. Ik heb inmiddels een heleboel onderzoeken gehad, ben in de MRI scan geweest en er zijn 2 ienimini dingen uitgekomen, ik heb vitamine d tekort en de orthoptist heeft vastgesteld dat mijn ogen inderdaad niet kunnen focussen. Dit zou kunnen komen door hormonen/drukte/stress. Daar zou ik me in kunnen vinden want sinds ik dit heb heb ik ontzettend veel stress. Ik probeer dus zoveel mogelijk afleiding te zoeken zodat ik niet de hele dag op mijn ogen let en hoop dat het snel beter zal worden. Volgens de orthoptist zou het echter nog goed 4 maanden kunnen duren....

    Reageer
    #3

    Hoi, ik lees net deze berichten en ben erg benieuwd hoe het nu met je gaat! ๐Ÿ™‚ is het over, kun je er nu gewoon gelukkig mee leven of vind je het nog steeds even vreselijk? Groetjes Amber

    Reageer
    #4

    ik herken je klachten wel, ik heb sinds een paar dagen ook moeilijk om met bril te focussen. sterkte is -5,5 met cilinder en -2
    alles is scherp maar zoals je het beschrijft raar en voelt vreemd. als je het antwoord hebt wil je het erop zetten?

    Reageer
    #5

    Ik herken dit ik kan al 1 jaar niet meer focussen en weet niet waar ik het. Moet zoeken. De optometrist kan het ook niet vinden ik vind het heel lastig in het verkeer maar ik moet er toch door.

    Reageer
    #6

    Ook ik herken deze klachten. Ik heb er nu 3 maanden last van. Het is precies zoals je omschrijft.

    Ook ik ben naar de oogarts geweest. Visusonderzoeken gehad en MRI scan gehad. Daar kwam allemaal niks uit. Neuroloog denkt dat het spanningsklachten zijn die nog in het lichaam zitten en zo een weg naar buiten zoeken.

    Ook heb ik last van pijnlijke spieren in nek en schouder die nog steeds niet weg zijn. Hoge spierspanning dus. Ondertussen heb ik al van alles geprobeerd, maar niks helpt. Bij mij is het 1 week weggeweest, toen was m'n zicht weer normaal en rustig, maar door in de zon te kijken kwam alles weer helemaal terug en heb ik weer last van trillend/vlekkerig/slechte focus.

    Ik heb deze week voor het eerst een afspraak met een osteopaat. Ik zou niet weten wat ik verder nog zou moeten proberen, maar begin ook lichtelijk wanhopig te raken.

    Reageer
    #7

    bij me komt het vooral in vlagen en aanvallen.
    ik kan me moeilijk focussen op een drukke plaats, bij een concert weet ik niet waar ik naar moet kijken, scherpstellen is echt moeilijk dan. ook is licht en geluid dan echt storend en veel sterker dan normaal.

    het is echt iets om aan te ergeren

    Reageer
    #8

    Ik herken deze klachten ook, ik loop er nu al ruim 2 jaar mee!
    Ik heb alle functies van mijn lichaam al zowat na laten kijken.
    Ben ook in het duizeligheidscentrum geweest in apeldoorn, na allemaal testjes zeiden ze dat het aan me ademhaling zou liggen, ik zit nu al ongever 9 maanden op ademhalingscursus maar heb nog steeds geen effect.
    Maar volgende week vrijdag mag ik naar de oogarts ben benieuwd of die wat kan vinden!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja het is gewoon gissen wat het kan zijn he. Ongelofelijk! Herkennen jullie er zelf ook in dat het te maken kan hebben met spanning en stress wat nog in het lichaam zit?

    Ik heb het ook wel druk gehad een tijd geleden op m'n werk, maar dat het nu deze vorm aanneemt, vind ik ook wel bizar hoor! Dat het op spieren slaat in schouder of nek is mij wel bekend, maar op je ogen? Het blijft onduidelijk!

    Ik ben naar een osteopaat geweest en hij snapte dat ik heel veel last heb van dat licht, omdat m'n ogen niet scherp kunnen stellen, kunnen ze ook geen licht filteren zoals ze dat normaal wel zouden doen. Daarom komt het licht dus ook keihard binnen. Hij wist ook niet goed waar het mee te maken kon hebben, dus ja.

    Reageer
    #10

    Kan er ook te maken hebben als je schildklier niet goed werkt, heb ik ook gehad

    Reageer
    #11

    ik ging toevallig deze week me eens informeren over lenzen, maar doordat ik erg last heb van adertjes en een draadje over mijn rechterpupil, ga ik nu naar de oogarts. het draadje is geen goed teken en moet onderzocht worden. misschien is dit de weg naar een oplossing voor het hele probleem

    Reageer
    #12

    Ik herken deze klachten ook! Ik loop er al zeker 2 jaar mee en kan maar niet op een oorzaak uitkomen!
    Ik krijg een duizelig gevoel erdoor, jullie toevallig ook?
    Daarnaast lijkt het beter te gaan wanneer ik mijn lenzen uit heb en mijn bril niet op heb.
    Bij mij is de stress door dit alles ontstaan...Stel stress is de oorzaak van de ogen, hoe kan je ooit die vicieuze cirkel doorbreken. Iemand tips?

    Reageer
    #13

    Hoi allemaal, wat een verademing om bovenstaande te lezen! Ik kon er ook NIETS over vinden op het internet, maar heb exact dezelfde klachten. Ook ontstaan 6 weken na de bevalling toen ik met de pil begon (waar ik ook na 2 weken mee gestopt ben). Heb in die tijd mijn auto in de berm moeten parkeren op de snelweg omdat mijn ogen naar elkaar toedraaiden, ik kon niet meer scherpstellen. Daarna heb ik maanden 'sterretjes' gezien. Alsof je naar een sneeuwbeeld op tv kijkt (in het engels noemen ze dit visual snow, vond ik na veel zoeken). Ben helemaal binnenstebuiten gekeerd maar huisarts, internist, neuroloog, osteopaat en manueel therapeut... allemaal staan ze voor een raadsel. Heb me een bril laten aanmeten, hier zie ik wel scherper mee (-1 aan beide ogen + cilinders), maar na 4 maanden word ik nog helemaal raar van, ook al draag ik de bril de hele dag, dat kan niet meer aan de cilinders liggen. Mijn dochtertje is inmiddels 16 maanden.. Achteraf denk ik dat ik een zware burn-out heb gehad en dat ik al een hele tijd chronisch hyperventileer. Door de totale uitputting kunnen je ogen geen prikkels meer verwerken denk ik. Voor de hyperventilatie heb ik me verdiept in de buteyko techniek, ik geloof echt dat dit de enige ademhalingstechniek is die werkt, dingen als yoga verergeren het alleen maar, 'sleutelen aan je ademhaling' kan je zelfs van de regen in de drup helpen denk ik omdat je aan symptoombestrijding doet. Je kunt beter op zoek gaan naar de onderliggende oorzaak, waarom je hyperventileert. Zodoende loop ik nu bij een psycholoog, en moet zeggen, dat helpt beter dan alle andere artsen die me vragend aankijken of ik gek ben ๐Ÿ™‚ Ik ben erg benieuwd naar de rest van jullie verhalen, ervaringen & oplossingen..

    Reageer
    #14

    Oh, en wat me ook geholpen heeft zijn goeie visolie pillen. Vitamine B12 en vitamine D3 tekort kan bovenstaande klachten ook in de hand werken. En ik heb erg veel baat gehad bij een cursus mindfulness om beter om te gaan met stress. Is in tegenstelling tot wat ik dacht heel praktisch en niet zweverig.

    Reageer
    #15

    En nog iets: ik hoorde dat je er niet raar van op moet kijken als je 2 jaar nodig hebt om te herstellen van een burn-out.. Was voor mij ook ergens wel een geruststelling. Niet dat het niet al sneller beter kan gaan, maar je hebt echt 2 jaar nodig om je weer volledig de oude te voelen..

    Reageer
Reageer op: Ogen niet meer kunnen focussen/overgevoelig voor licht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief