Wanneer je iets in je oog krijgt, kan dit schade toebrengen?

  • #1

    Iedereen kent het nog wel van eerder, wanneer je deel nam aan kussengevecht moest je accepteren dat je af en toe een keer een hoek van een kussen in je oog zou krijgen.

    Heel af en toe krijgt iedereen wel eens een vliegje of haren in zijn of haar ogen, nu vraag ik mij af of dit schade kan toebrengen aan het oog.

    Zelf doe ik veel aan wielrennen en hardlopen, met wielrennen heb ik vaak een zonnebril op, dit voorkomt dat ik plots een vlieg in mijn oog krijg wat als pijnlijk ervaren kan worden, en natuurlijk ook voor de zon. ๐Ÿ˜‰

    Met hardlopen (meestal in de avond) draag ik bijna tot nooit een zonnebril, beetje overbodig in het donker haha. Nu heb ik zelf half lang haar en nu wil het wel eens voorkomen dat ik per ongeluk een slag met haar in mijn ogen krijg, wat resulteert in dat even branderige gevoel (kussensloop effect).

    Mijn moeder draagt lenzen, en haar opticien zegt altijd dat het menselijk oog best nog wel wat kan hebben, dus wanneer je een keer een vlieg kopt of iets anders raakt het niet zo heel erg veel uit zou moeten maken.

    Oke, als je wasbenzine of een ander bijtend agressief in het oog krijgt is het overduidelijk dat het slecht voor je ogen is, maar algemene dingen zoals vliegjes/ haren kan dat schade toebrengen op het oog?

    Reageer
    #2

    Volgens mij niet, anders zouden hele volksstammen met oogklachten lopen... Een kiezel of een vuistslag is natuurlijk een ander verhaal.

    Lola

    Reageer
Reageer op: Wanneer je iets in je oog krijgt, kan dit schade toebrengen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief