na 3 jaar slechte ervaring nachtlenzen

  • #1

    Ik heb na 3 jaar nachtlenzen besloten om te stoppen met deze lenzen.

    Ik had laatste tijd last van droge en rode ogen op de dag. s'morgens lenzen uit doen was ook geen pretje. Er zat elke keer weer een soort van slaap zand tussen de lens waardoor ik pijn had na het opstaan. En indoen deed ook pijn maar na een tijdje was het weg.

    Terug naar de opticien gegaan voor de droge ogen moest ik maar gaan druppelen dat was natuurlijk geen oplossing. Voor de andere klachten kreeg ik nieuwe lenzen.

    Na een week de nieuwe lenzen ingedaan.Klachten blijven.
    Toen ben ik maar zelf op onderzoek gegaan. En Google laten zoeken eerste website wat ik zag was van de ogenziekenhuis in Rotterdam. Daar stond dat het afvlakken van je hoornvlies je ogen wordt beschadigd. Ik heb daarna nog een paar website's gevonden waar ik negatieve ervaring over de nachtlens hoorde. Jammer dat dit 3 jaar geleden niet op internet te vinden was.

    Ik heb daarna gelijk besloten om te stoppen met de nachtlens. Contact gehad met de opticien en die vond het raar dat ik stopt wegens dat nacht lenzen slecht zijn. En het was een ANVC contactlens specialist.
    Ik vindt dat iedereen die deze lenzen neemt de risico moet weten. En niet dat je daar later achter moet komen.

    Ik weet alleen niet of mij ogen beschadigen hebben opgelopen door deze lenzen. Wel is mij verteld dat mij oogdruk te hoog is. Alleen weet ik niet of dat door deze lenzen komt. Binnenkort ga ik naar de oogarts ben benieuwd wat hij te vertellen heeft over deze lenzen.

    Nu ben ik bijna 1,5 week verder. Het is gewoon heerlijk om de lenzen niet meer te dragen. geen lenzen meer indoen of uitdoen of schoonmaken.
    Wat ik ook merk dat ik veel beter slaapt.

    Zijn er meer mensen met slechte ervaring met deze nachtlenzen?

    Reageer
    #2

    Beste Evert, Ik herken jou verhaal. Ik heb zelf 4 maanden nachtlenzen gedragen. Dit was van april 2010 tm juli 2010. Zelf heb ik ook oogklachten en zijn mijn ogen ook altijd rood en droog. Ik heb op andere sites ook gereageerd onder de naam jan, verder kom ik idd zoals jij aangeeft ook veel reacties tegen van andere mensen die last hebben. Helaas kan niemand je helpen en word je aan je lot overgelaten en loop ik al een jaar met klachten rond. Eigenlijk wil ik dat alle mensen samen gaan procederen om nog enigzins een schadevergoeding te krijgen omdat ik nooit van me klachten afkom en geen arts me kan helpen, op druppels geven na. Ik heb last van altijd vermoeide ogen, een soort niet te beschrijven pijn, droog, het leven is erg moeilijk hierdoor geworden. Graag zou ik met jou in contact komen.

    Reageer
    #3

    Evert

    ik vergat in mijn vorige bericht een link te geven in mijn vorige post van andere mensen die ook klachten ondervinden en dat ook op deze site hebben neergezet.
    ik weet niet of je deze reacties al gezien hebt http://www.dokter.nl/forum/Ogen/97422-Doe-het-niet-DREAMLITE-nachtlenzen.html

    Reageer
    #4

    Een verhoogde oogboldruk wordt meestal veroorzaakt door problemen met de afvoer, en een verhoogde oogboldruk is niet direct reden geen lenzen meer te dragen. Ik ben benieuwd of de oogarts een relatie legt tussen de lenzen en jouw verhoogde oogboldruk?

    Reageer
    #5

    Beste jan3.
    Fijn dat je deze klachten met de nachtlenzen hebt. Ik heb je voirge forum gelezen. Daar komt het een beetje op neer dat je een aansteller bent. Ik weet wel beter. Nachtlenzen zijn gewoon slecht voor je ogen. Ik zal ook contact met je willen opnemen. Ik ben nu op vakantie na de vakantie maak ik wel een account op deze site waarmee je contact met mij kan opnemen.

    Ik wil gewoon dat elke opticien je verteld wat de risico's zijn en die zijn er. Ik ben zelf ook teleurgesteld in mij opticien omdat hun nog niet willen zien dat deze lenzen slecht zijn. Maar ik zal het iedereen afraden.

    Ik ben nu zelf een paar weken verder. En gelukkig heb ik geen droge of rode ogen meer. En slapen en wakker gaat beter omdat ik niets meer in mij ogen heb. Over een tijdje moet ik naar de oogarts ben benieuwd wat hij te vertellen heeft.

    Reageer
    #6

    Ben kort geleden bij de oogarts geweest. Alleen bij de linker wat schaaf wondjes ze durven niet te zeggen of het door de nachtlenzen komen. De oogarts raden zelf ook deze lenzen af. Omdat ze niet weten wat deze lenzen doen op langere termijn en er is meer kans op infectie dan bij de normale lenzen overdag. En dat het ook niet goed is om elke je hoornvlies platter te maken.

    De opticien waar ik de nachtlenzen had. Kon niet terug vinden in mij verhaal. Ik heb daarom besloten om naar een andere te gaan. Deze opticien werkt samen met de oogziekenhuis in Rotterdam. Hun gaven ook aan geen nachtlenzen meer te verkopen omdat het niet helemaal goed voor je ogen is. Daar heb ik een nieuwe bril aangeschaft ik vindt dit beter dan de nachtlens waar je zicht toch elke keer waar veranderd naar mate de dag. Wel draag ik daglenzen voor bij het sporten.

    Ik ben blij dat het bij mij meevalt. Ik zal bij iedereen de nachtlenzen afraden.

    Reageer
    #7

    Ik draag twee jaar nacht lenzen en gaat goed met me ogen maar ik wil stoppen. Ik ben pas 14 dus me ogen van 3.5 zullen wel weer steeds slechter worden.Nu ik dit allemaal heb gelezen wil zeker wel stoppen en ik nog een vraagje wat was jullie oogsterkete eerst en wat is je oogsterkte na de lenzen.

    Reageer
    #8

    ik heb 2weken nachtlenzen gedragen en het is echt niet aan te raden.

    het is zo!! slecht voor je ogen.
    Vooral bij wakker worden en de lens zit niet meer in het midden van je oog en dan is het vacuum in de hoek van je ogen en gaat het er heel moeilijk uit.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik vraag me af waarom je nachtlenzen überhaupt wilt dragen? Als je slaapt, heb je toch geen lenzen nodig? Of zie ik dat verkeerd?

    Reageer
    #10

    Ik heb nu twee jaar nachtlenzen gedragen, en ben ze eigenlijk meer dan zat. M'n opticien praatte ze helemaal de hemel in': 'Je kunt de hele dag lensvrij rondlopen, je hoeft je geen zorgen te maken tijdens het zwemmen,je hebt niet het risico dat een lens uit valt, daglenzen verdoven je oog zodat je niet kunt voelen of er iets tussen zit, en je oog dus geirriteerd raakt.' Daarom heb ik ze maar genomen. Maar als ik te kort heb geslapen, dus de lenzen te kort in heb gehad, heb ik de volgdende dag verschrikkelijke hoofdpijn. De laatste tijd heb ik steeds vaker hoofdpijn, en ik voel dat het bij m'n ogen vandaan komt. Ik denk dat ik overstap op daglenzen.

    Reageer
    #11

    Oh, wil je mij op de hoogte houden? Ik zit juist te denken aan nachtlenzen.

    Bedankt

    Reageer
    #12
    Reageer
    #14

    Hallo Evert,
    Ik had vorig jaar ook last van zowel mijn nachtlenzen als overdag. Erg veel irritatie 's ochtends, maar geen rode ogen ofzo. Mee naar de dokter gegaan, en uiteindelijk op advies een bril gaan dragen en 's nachts niets. Ik had mijn ogen laten meten en uiteindelijk online bij brillen24.nl een bril gekocht. Kon hem binnen een maand terug sturen als ie niet goed was, maar ik was en ben nog steeds tevreden. Misschien voor jou ook een optie?

    Reageer
    #15

    Ik heb nu voor het 5e jaar nachtlenzen. De eerste 4 jaar erg blij mee geweest, maar na m'n laatste vervanging (nu een maand of 3 geleden) alleen maar klachten. Sinds ongeveer een maand iedere dag pijn in m'n hoofd, wat met de dag erger wordt 🙁 heb inmiddels standaard paracetamol op m'n nachtkastje liggen om zodra ik wakker wordt eerst pijnstillers te kunnen slikken. Daarnaast droge ogen en regelmatig wazig zicht met 1 of beide ogen. Het is 4 jaar lang geweldig goed gegaan, maar nu is het drama! Al meerdere malen terug geweest bij m'n opticicien (zelfs nieuwe lenzen gekregen) maar het probleem blijft. M'n opticien blijft volhouden dat er niets mis is met m'n lenzen, maar ik word er gek van! Wil nu heel graag weer overstappen op een bril. Heeft iemand daar ervaring mee. Heb gehoord dat je 2-4 weken je lenzen niet in mag voordat ze je ogen weer goed kunnen meten. De tussen liggende periode overbruggen met "gewone" lenzen is bij mij geen optie omdat ik deze lenzen niet kan dragen ivm afwijkende oogvorm. Maar 2-4 weken zonder lenzen of bril??? Dat kan toch niet??? Heeft iemand ervaring met het stoppen van nachtlenzen?

    Reageer
Reageer op: na 3 jaar slechte ervaring nachtlenzen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief