Ook rare onverklaarbare oogklachten…

  • #1

    Bestaat er zoiets als continu last hebben van migraine (met aura) verschijnselen?

    Ik weet écht niet meer wat ik er van moet denken. Ben nu een half jaar op de sukkel. Plots uit het niets krijg ik problemen met mijn ogen enfin ik zie dingen met mijn ogen vanwaar het probleem komt kan niemand zeggen blijkbaar. Ik ben zelf het internet al aan het afschuimen geweest en ik kan mijn klachten zelf ook niet verklaren.

    Klachten:

    - zilvere/gekleurde puntjes zien (1tje per keer en in minder dan een seconde weg)
    - gekleurde vlekken (rood, blauw, groen...) meestal klein en ook snél weer weg
    - blauwe kleine vlekjes die anders zijn dan bovenstaande. Ze zijn feller en kleiner en verdwijnen ook in minder dan een seconde
    - zwarte puntjes zien
    - soms in de ooghoeken rood gekleurde vlek die ik enkel zie als ik zo kijk
    - witachtige/zilverachtige vlek in mijn beeld dit is de enige vlek die ik langer zie maar enkel bij het knipperen met mijn ogen.

    Zucht, ik weet het niet meer hoor. Ik heb al twee oogartsen geraadpleegd die mij echt grondig onderzocht hebben met mijn ogen is niks mis. Ik heb ook een neuroloog geraadpleegd die mij ook niks meer kon vertellen. Buiten migraine maar de klachten lijken er niet echt op.

    Alleen gisteren kreeg ik weer zo'n oranje bolletjes... Dit keer duurde het iets langer (maar nog steeds minder dan 5 minuten) en daarna had ik een zwaar gevoel in mijn hoofd net als hoofdpijn dat niet helemaal doorbreekt.

    Men spreekt over stress wat ik ook heb maar ik kan maar moeilijk geloven dat het die klachten geeft. Als ik ontspan heb ik er ook last van. Het gekke is begonnen met die pixeltjes en er komen van die rare onverklaarbare klachten bij. De ene dag heb ik er meer last van dan de andere én ik heb wel veel last van mijn nek en schouderspieren.

    Ik lijk maar niemand te vinden die de klachten kan verklaren...

    Reageer
    #2

    Beste Bolleke,

    Ik heb hier ook last van!!
    Op dit moment met name dat zilveren puntje zien dat binnen een seconde weer weg is. Ook herken ik het zien van de gekleurde vlekken, vooral geel en blauw.
    Een aantal jaren geleden ben ik door de medische molen gegaan en ook naar de oogarts geweest, deze kon bij mij ook niks vinden..
    Ik merk wel dat als ik moe ben of slecht geslapen heb ik er meer last van heb..
    Denk dat het toch wel door stress komt. Je kunt ook ongemerkt een hoop stress hebben en die vastzittende nek en schouders wijzen wel op spanningen..

    Groeten,

    Iemand die eindelijk een 'medestander' heeft gevonden!

    Reageer
    #3

    Ik herken jullie verhalen en symptomen, die inderdaad vaak een gevolg van vermoeidheid en spanning zijn!

    Reageer
    #4

    Ik herken dit maar al te goed.
    Al meer dan twintig jaar geleden had ik het voor het eerst. Was aan het stofzuigen, en keek op naar het raam en ik zag een soort van fel wit vlekje als ik met mn ogen knipperde. Ik was er van overtuigd dat ik migraine zou krijgen, maar dat gebeurde niet.

    Sindsdien heb ik het veel vaker gehad. Huisarts en oogarts denken dat het mouches voulantes waren, maar die heb ik ook en dat is heel iets anders. Maar een andere verklaring hebben ze niet.

    Een shiatsu therapeut was de eerste die mij vertelde dat hij veel vaker van patienten over deze klachten had gehoord. Hij wijt het aan spanning in de schouders en nek, een verminderde doorbloeding.

    Ik heb er door de jaren heen wel meer last van gekregen, en soms ook meerdere vlekjes tegelijk. Bijvoorbeeld als ik buiten wandel en naar de lucht kijk.

    Als ik er dan op let, heb ik altijd wel ergens een zere plek in mijn schouders. Soms helpt het als ik daar masseer, maar soms ook niet.

    Het is erg vervelend want het zit in je blikveld en je ziet daardoor minder scherp.

    Ik heb in januari een mri scan gehad vanwege mijn gehoorverlies, maar daar was niks bijzonders op te zien. Ik ga er maar van uit dat als er iets in mijn hoofd had gezeten dat daar wel was uitgekomen.
    Bovendien heb ik het al zo lang.

    Voorkomen kan ik ze niet, maar vermoeidheid, stress en spanning hebben er veel mee te maken. Maar ook ik heb er wel last van als ik ontspannen ben.
    Soms maakt het me nerveus, andere keren ben ik er laconiek onder.
    Ik heb al heel vaak op internet gezocht naar mensen die het ook hebben, maar er is weinig over te vinden.
    Maar in ieder verhaal met deze klachten komen altijd nek en schouderklachten voor, dus daar móet het wel mee te maken hebben.

    Reageer
    #5

    Ik heb een soort gelijk iets, zie ook dingen. Mijn oogpupillen zijn klein geworden. Hoe t kan weet ik niet maar niemand heeft er last van

    Reageer
    #6

    Ik heb ook al enige tijd last van raar beeld aan één oog. Periodes dat het er is en periodes dat het weer weg is.

    Het is alsof er iets onder mijn oog (op wang ) trilt, echter in de spiegel of anderen zie je / zien dit niet. Dokter zegt dat het gerelateerd is aan stress en vermoeidheid. Maar als ik er op let wordt ik er gek van! Wanneer ik een zonnebril draag zie ik het niet. Ik heb in linker oog wel mouches volantes, maar de klachten heb ik rechts?

    Ik heb wel spanning in gezicht (strakke kaken), nek en schouders . Maar weet niet  of dit gerelateerd is aan elkaar ?

    Reageer
    #7

    het zou zeker een gevolg van stress en spierspanning kunnen zijn

    Reageer
    #8

    Nu een afspraak gemaakt bij een osteopaat wellicht dat dit verlichting geeft

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Kleuren zien kan een vorm van epilepsie zijn die niet op de gebruikelijke plek in de hoofd plaatsvindt, maar in de hersenstam. Ik zou u adviseren dit met een neuroloog in een UMC te bespreken, dit is namelijk alleen meetbaar als "het kleuren zien" op dat moment dan ook daadwerkelijk plaatsvindt.

    Reageer
    #10

    Hallo allemaal,

    Ik herken mezelf in deze situaties. Ik heb tijdens mijn zwangerschap circa 3 maanden elke dag last van; pixels (zilverachtige zwarte en witte pixels), blauwe doorzichtige gekleurde vlekken, vermoeidheid en ook hoofdpijnen achterhoofd met last van mijn nek en schouders. Ik heb echter ook een miskraam gehad waardoor deze pixels alleen maar erger zijn geworden (6 weken lang gebloed en misschien bloedarmoede opgelopen?) Ook daarvan moet ik morgen een bloedonderzoek doen.

    Ben naar een neuroloog geweest en deze heeft mij een MRI onderzoek doorverwijzing gegeven. Deze vindt plaats op 12 februari. Dus ik ben benieuwd. Moet er ook bij zeggen dat ik last heb van migraine met aura. Misschien wel 1 keer per 2 maanden. Wellicht heeft het te maken met mijn auraverschijnselen.

    Ik laat jullie meer weten als ik iets weet! Ik ben trouwens niet woonachtig in Nederland, en misschien weten de artsen hier wat er gaande is.

    Reageer
    #11

    @Mrssss, misschien tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Bloedonderzoek zegt overigens niet zoveel over tekorten. Misschien leverwerking, hormoonhuishouding. Migraine kan te maken hebben met oestrogeendominantie. Dan is het oestrogeen relatief te hoog, ten opzichte van het progesteron. Is bij te sturen met de juiste voeding en natuurlijke middelen, zoals natuurlijke progesteroncrème. Zelf na een atlascorrectie veel minder hoofdpijn.

    Reageer
    #12

    @Catootje, dank je wel. Hier heb ik wat aan. Misschien toch maar even kijken hoe het zit met een atlascorrectie. Ik heb sterk het vermoeden dat het echter komt vanuit mijn nek. De druk en inspanning die ervoor zorgt dat ik pixels te zien krijg. Het is na drie maanden last te hebben gehad van dagelijkse pixels wel weer sinds een week minder. Ik heb namelijk een thaise massage genomen voor nek en rug.. het zit even weer wat losser. Maar ben toch benieuwd wat er op de MRI te zien is. Neuroloog vermoedt malformatie..

    Reageer
    #13

    @mrssss wat is er nog van gekomen? Mijn man heeft precies de zelfde klachten als hier worden aangegeven. Heel veel pijn vanuit zijn schouder naar zijn nek endan naar zijn oog.

     

    Te veel druk op zn oog. Hij slikt dan gelijk een dyclofenac tegen de ontsteking. Maar weet iemand hoe het zit en hoe het verminderd kan worden?

     

    Het kan wel erg irritant zijn. Hij merkt dat het erger wordt voornamelijk wanneer hij zijn linkerarm te veel heeft gebruikt. Dan komen alle klachten weer. Soms gebruikt hij het ook maar net 2 minuten om iets op te pakken en die nacht heeft hij er gelijk weer last van.

     

    Als een neuroloog heeft geholpen of iets anders wil ik dit graag weten. Hoe komt dit? Doordat hij een verrekte spier heeft? Hij heeft nu namelijk geen stress.

     

    Ik lees graag terug wat jullie ervaren en ertegen hebben gedaan/doen.

     

    En heel veel sterkte voor degenen die het hebben, het kan erg heftig zijn.

    Reageer
    #14

    Ik zie ook pixels.

    Scherp zicht maar net of je door een lichte motregen van mini doorzichtige pixels kijkt.

    Een soort gek filtertje als naar een oude film kijken klein beetje.

    Ik zit in de overgang.

    Het zou met hormonen te maken kunnen hebben zei mijn gynaecoloog.

    Omdat ik goed zie vermoed ik niet direct iets dat ernstig is...

    Zijn er meer vrouwen die dit ervaren?

    De term visual snow.

    Vanuit een lichte in een donkere ruimte kijken is een pixelfestijn pffffgg....

    Wie heeft antwoorden en oplossing gevonden?

    Reageer
    #15

    @Altnts Helaas geen verbetering.. verschillende onderzoeken gehad ook bij de oogarts, maar niets is gevonden, en ben er niet wijzer van geworden. Ik denk echter wel dat t met nekklachten te maken heeft.

    Het is iedere dag aanwezig, en als ik vermoeid ben nog meer helaas.

    Ik hoop dat iemand hier een oplossing zal vinden.

    Reageer
Reageer op: Ook rare onverklaarbare oogklachten…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief