Herpes virus in oog

  • #1

    Afgelopen november is er in mijn linkeroog door mijn oogarts het Herpes Virus geconstateerd. Het heeft ruim 6 weken geduurd om van deze virus te herstellen. Mijn litteken groeide destijds maar niet dicht. Midden december hoefde ik alleen nog maar te druppelen met FML. Helaas is 2 weken geleden opnieuw het Herpes Virus geconstateerd in hetzelfde oog. Volgens mijn oogarts zou hij mij te vroeg op FML hebben gezet waardoor het Herpes weer aanwakkerde. Ik heb echter mijn twijfels, omdat ik regelmatig last van koortslippen heb. Het zal mijn niet verbazen dat ik ook veel last van mijn oog zal hebben. Nu is vandaag mijn linkeroog gaan ontsteken (rood oog) De waarnemende arts heeft mij telefonisch op FML aan het rechteroog gezet.
    Zou dit voor mij al een reden kunnen zijn om aan Zelitrex te gaan beginnen? Ik heb het gevoel dat ik namelijk om de 3 maanden in het ziekenhuis moet komen omdat het Herpes steeds terug komt. Wat zijn de nadelen van bijvoorbeeld Zelitrex?

    Reageer
    #2

    Mijn excuses. Ik bedoel dat er vandaag in mijn RECHTER oog een ontsteking is opgekomen.

    Reageer
    #3

    Waarom wordt er geen zovirax (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aciclovir) voorgeschreven? Meestal wordt dit voorgeschreven met prednisolon. Systemische behandeling met acyclovir of Zelitrex geldt bij regelmatige recidiven.

    Reageer
    #4

    p.s. ik neem aan dat je onder behandeling bent bij de oogarts. Welke? In welk ziekenhuis?

    Reageer
    #5

    De eerste twee-drie weken van de ontsteking gebruik ik Zovirax oogzalf. Mijn oogarts en huisarts willen mij nog niet aan de Zelitrex zetten. Maar aangezien dit mijn tweede Herpes infectie is in 2 maanden, ben ik bang dat ik om de haverklap deze infectie zal krijgen. Dat is namelijk ook zo met mijn koortslip. Ik ben onder behandeling in het Mesos Meander Centrum in Amersfoort.

    Reageer
Reageer op: Herpes virus in oog


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief