druk ,pijn,raar zien,prikjes,branden

  • #1

    Ik heb al heel lang last van mn ogen.Ben een paar jaar terug naar een oogarts geweest en daarna naar een neuroloog waar de MRI normaal was maar de VER test vertoonde wat afwijkends.De signaaloverdracht van mn ogen naar mn hersenen was wat traag.Nu heb ik er jaren minder last van gehad maar nu is het weer helemaal terug.Pijn en druk tussen de ogen en op de zijkant van mn hoofd.Pijn in de oogbollen en prikjes rond mn ogen maar ook over heel mn gezicht.Kan bijna geen licht verdragen en moeilijk concentreren op iets.Is echt ondraagbaar en zeer pijnlijk.Wie heeft er mischien ook van dit soort klachten of weet er iets meer over ?

    Reageer
    #2

    Welke afwijkingen vertoonde de visual evoked response test en welke diagnose heeft de neuroloog destijds gesteld? Ben je bij de huisarts geweest met deze klachten, temeer omdat deze klachte al in jouw medisch dossier voorkomen zonder dat je ons daar de nodige informatie over geeft.

    Reageer
    #3

    De neuroloog zei dat de sinaalverdracht van mn ogen naar mn hersenen vertraagd was.Dit is reeds meer dan 4,5 jaar geleden.Ik heb ook vele andere klachten waardoor ik toen werd opgenomen in Weert in verdenking tot Lyme desease.Daar kwam verder niets uit en naar een paar testen in een paar dagen stond ik weer buiten.Ben daarna afgelopen jaren nog verschillende malen opgenomen geweest oa in Maastricht maar altijd zonder resultaat.Zie ook mn andere berichten voor meer info.Uiteraard is mn huisarts van dit alles op de hoogte.

    grt

    Reageer
    #4

    Is nooit de ziekte multiple sclerose gevallen? En was de afwijking binnen de normaal waarden?

    Reageer
    #5

    Ik heb toen ook een MRI van mn hoofd gehad en een lumbaalpunctie en daar was bij beide geen afwijking te zien en ook geen MS. Of de afwijking binnen de normale waarden was weet ik eigenlijk niet.Echter nu de laaste paar weken het weer echt heel ernstig en pijnlijk is heb ik toch weer een afspraak gemaakt bij de neuroloog.Dat is jammergenoeg pas 25 augustus maar ik verga van de pijn dus dat duurt me eigenlijk te lang.Ik heb overal prikjes rond mn ogen en pijn en druk rond de ogen maar ik heb nog veel meer klachten zoals verdoofde ledematen en tintelingen en fybromyalgie achtige klachten en een enorme moeheid.Verder kraak ik aan alle kanten heb pijn op de borst en een enorme stijfheid van de schouders,nek,rug.Ook duizeligheid,trillingen en spierschokjes heb ik veel last van.Door mn slaapproblemen heb ik een tijd geleden zyprexa gekregen ook om de angst wat te dempen.Dat hielp ook om de pijn en last aan mn ogen een stukje te verminderen zodat het weer dragelijk werd.Echter omdat ik 20 kilo was aangekomen door de zyprexa ben ik er pas geleden mee gaan minderen wat er dus voor zorgde dat ik meteen weer veel meer last kreeg van mn ogen.Ben vorige week in Maastricht geweest voor een eventuele heropname want ik ben daar al eens opgenomen geweest.Echter ze gooien daar alles op het psychosomatische ofwel alles is psychisch !!?? Dit omdat ik afgelopen jaren al vele onderzoeken heb gehad waar telkens niets uitkomt behalve dan die VER test van mn ogen.Met andere woorden ze wilden me niet meer opnemen alleen wel behandelen met hoog gedoseerde anti depresiva en nog wat andere psychische medicatie.Nu zit ik dus weer gewoon thuis pijn te lijden zoals ik al jaren doe. Ik leef verder superr gezond,rook niet,drink niet,eet super gezond alleen bewegen gaat niet makkelijk.Ben 29 dus nog heel wat jaartjes te gaan (denk ik) maar op deze manier heb ik daar weinig zin in.Hopelijk krijg ik snel de hulp die ik nodig heb

    Reageer
    #6

    met alle respect, ik zie ook geen reden de oorzaak weer aan de somatische kant te zoeken. ik denk wel dat het verstandig is nu eens serieus met een psycholoog te overleggen.

    alle lichamelijk klachten lijken ofwel onschuldig ofwel verklaarbaar als gevolg van psychische problemen. dat vind ik. zeker als uit al het lichamelijk onderzoek helemaal niets is gekomen.

    Reageer
    #7

    Ik loop ook al jaren bij het riag en ben al een keer enkele maanden opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis.Ik ben alleen heel huiverig voor medicatie omdat ik in het verleden een zeer slechte ervaring heb gehad met antidepresiva namelijk Efexor.Heb het een half jaar gebruikt eerst 75 mg en daarna 150 mg.Mn klachten werden echter niet minder maar ik kreeg er juist meer van en het afkicken was zwaar.
    Nu is het zo dat de laatste 2 jaar wat jij nu tegen me zegt al door verschillende mensen en artsen tegen me is verteld dus ik hecht daar zeker wel waarde aan.
    Het is alleen heeeel moeilijk om zoveel pijn te hebben en zo ziek te zijn en jezelf dan te moeten overtuigen dat het een psychische oorzaak heeft.

    Toch erg bedankt voor je reactie

    groetjes

    Reageer
    #8

    Poelman, je hebt heel goed inzicht in hoe psychosomatiek werkt. Juist die pijn die je voelt, dat is de reden dat je vermijd die pijn te ervaren en steeds maar weer op zoek gaat naar een lichamelijke verklaring, en dus telkens weer teleurgesteld wordt en in deze vicieuze cirkel bent belandt. De pijn in je ziel is de meest duidelijk richting aanwijzer die je hebt en het lijkt er sterk op dat je nu niet meer ontkomt aan het onder ogen zien wat je al die tijd al kwelt. Ik wil je alle sterkte en moed wensen om die weg in te slaan, en te leren kennen wat er zich in die donkere hoek van je ziel bevindt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    bedankt voor je steun Frida

    Reageer
    #10
    Reageer
    #11

    Dank je anoniem !

    Dit i inderdaad waar ik elke keer tegenaan loop
    Vooral dat lange verhaal kan ik me erg in vinden

    bedankt !

    Reageer
Reageer op: druk ,pijn,raar zien,prikjes,branden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief