bijziendhei verbeteren

  • #1

    Ik heb 2 jaar geleden tehoren gekregen dat ik een klein beetje bijziend was (0.2 dacht ik) ze hebben mij dan een bril gegeven en als ik die nodig had moets ik hem dragen, ik heb hem bijna nooit nodig gehad. Nu krijg ik deze week te horen van de dokter dat men ogen achteruit zijn gegaan (van 0.2 naar 0.4 of 0.5 denk ik)ik had er nog niets van gemerkt maar nadat ze het gezegt hadden begon ik het een beetje te merken vooral in klas als ik helemaal achteraan zat.

    Nu was mijn vraag, kan ik ervoor zorgen dat mijn ogen terug beter worden en door wat dan? ik heb gelezen dat ik meer vitamine a zou moeten innemen maar iik kan niet alles geloven wat er op het internet staat en mijn moeder zegt dat als ik men bril altijd zo aandoen in de klas, zodat mijn ogen kunnen rusten en zich niet hoeven uit te sloven dat ze dan niet meer achteruit zouden gaan en misschien zouden verbeteren is dat waar?

    AUB help me ( ik vind een bril dragen echt niet tof!!! ook al is het enkel in de klas of zo)

    Reageer
    #2

    De medische term voor jouw klachten is myopie. Je hebt last van een geringe myopie van een half, met andere woorden, je bent een beetje bijziend.

    Over het ontstaan van bijziendheid kun je goede informatie vinden op Wikipedia, zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Myopie. Het heeft voornamelijk te maken met de groei van de mens en de groei van de oogbol en de afstand van de lens tot het netvlies.

    De behandelingsopties zijn echter gering. Er wordt wel gezegd dat met bepaalde oefeningen het zicht verbetert, maar ik heb het nog nooit door een oogarts of opticien horen zeggen.

    De behandelingsmogelijkheden voor bijziendheid zijn: een bril, contactlenzen, geïmplanteerde lenzen en een laser behandeling.

    Reageer
    #3
    Reageer
Reageer op: bijziendhei verbeteren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief