blauw oog gehad, hersteld maar blijvend vlekje?

  • #1

    Hallo,

    iets minder dan 2 maanden geleden ben ik betrokken geraakt bij een vechtpartij en heb daarbij een blauw oog opgelopen. Ik heb een stomp gehad waardoor er een bloeduitstorting ontstont onder mijn oog, kort hierna heb ik nogmaals een stomp gehad op hetzelfde oog.
    Naar mijn idee is het nu volledig genezen enkel nog een miniscuul vlekje van bloed in de iris dat bijna niet meer te zien is.

    Nu heb ik al last van erfelijke wallen/kringen onder de ogen, ik zie er daarom erg vermoeid uit omdat de huid onder mijn ogen erg dun is waardoor de kleine adertjes te zien zijn.

    Het probleem is dat ik dus na het oplopen van het blauwe oog een "pigment" vlekje heb overgehouden en ik weet niet of dit nog steeds een herstel proces is en of dit uberhaupt nog wegtrekt. Het vlekje maakt mijn erfelijke kring groter wardoor het nog steeds iets op een blauw oog lijkt. Ik word er erg depressief van en weet me geen raad.
    Ik vind het al erg genoeg dat ik die erfelijke kringen heb en nu heb ik door het blauwe oog ook nog een vlekje erbij.

    Het lijkt ook niet te verminderen..

    Kan iemand mij goede raad of advies geven en of dit nog hersteld? en wat kan ik doen tegen mijn erfelijke donkere kringen behalve make-up zalfjes en dat soort dingen.

    ik weet me geen oplossing en ben ten einde raad, help me alstublieft.

    Groetjes, Jaap.

    Reageer
    #2

    Beste Jaap, voor een betrouwbaar advies na ernstig trauma ga je naar de huisarts. De huisarts kan een lichamelijk onderzoek doen en een betrouwbare diagnose stellen.

    p.s. Bijzonder dat een man na vechtpartijen depressief wordt van een blauw vlekje. Misschien is er meer aan de hand?!

    Reageer
    #3

    bedankt voor de reactie.

    zoals in mijn vorige bericht omschreven heb ik al last van erfelijke kringen, en na het blauwe oog is het alleen maar erger geworden, daardoor word ik ietwat depressief omdat ik het al erg vind dat ik iets geerft heb wat me erg tegenwerkt in het leven.

    Reageer
    #4

    Een blauwe plek wordt geleidelijk minder, tot dat het helemaal verdwenen is.

    Voor wallen zijn er diverse cosmetische middelen op de markt.

    Voor een depressie gaat u naar uw huisarts, of vraagt u een verwijzing naar een psychiater.

    Reageer
    #5

    Misschien heb je hier iets aan 'Wallen onder ogen' http://www.dokter.nl/forum/Huidaandoeningen/tips-voor-wallen.html.

    Het blauwe plekje lijkt me toch wel vanzelf verder weg te trekken als het een hematoom is geweest (verkleuring blauwe plek: http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/191557-verkleuring-huid-na-blauwe-plek.html).

    Reageer
    #6

    Hoi ik ben bang dat het gewoon niet weg gaat, het is in een maand tijd al niks meer minder geworden.
    Ik zit te denken om een oogcreme te kopen om het zo maar te proberen, welke raden jullie mij aan?

    Groeten Jaap

    Reageer
    #7

    hallo,
    ik heb nu hetzelfde probleem.... is het al weg?

    na twee maanden nog steeds sporen van een blauw oog....

    groetjes,

    Mounir

    Reageer
    #8

    Hoi ik heb laatst in een wedstrijd een bal tegen mijn oog gekregen de tegenstander schoot en ik stond er net voor nu heb ik een blauwe oog net onder mijn winkbrauwen ik heb er al ijs op gedaan maar het is net 2dagen geleden dat het gebeurd is En hoelang gaat dat wegtrekken ???

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Normaal reageer ik nooit op fora, maar deze raakt me persoonlijk. Zelf heb ik al sinds mijn zesde levensjaar, ik ben nu 32 jaar, een permanent blauw oog. Sinds enkele jaren weet ik dat dit komt door een breuk in mijn oogkas na het ongelukkig gebruik van een paraplu al majorettestok.
    En ja, als ik voor mezelf spreek, heeft het toch een behoorlijke impact op mijn leven. Als ik moe ben, valt het meer op. In bepaald licht valt het meer op. Het valt soms zodanig op dat mensen ernaar vragen, hetgeen behoorlijk gênant kan zijn. Mensen denken soms dat ik "slaag krijg". Iemand vroeg me eens rechttoe rechtaan. Het was zeker niet slecht bedoeld, maar het benadrukt wel hoezeer het opvalt en wat mensen die er niet zo direct naar durven vragen er stiekem van denken. Ik word er niet depressief van maar het is ook niet altijd even leuk als je jezelf weer op een foto ziet met een duidelijk blauw oog. En dan de herhaaldelijke vraag of je moe bent. Dus... het is "maar" een blauw oog, het kan toch een beetje gevoelig liggen, ook voor een jongeman na een gevecht.

    Reageer
    #10

    Heey,

    Ik heb in december ook zon ongeluk gehad waardoor ik 2 blauwe ogen kreeg
    Het is nu al 3 maanden geleden en ik heb ook nogsteeds donkere vlekjes aan overgehouden
    De dokter zegt dat het heel erg lang gaat duren maar maak me alsnog zorgen
    Is het bij jullie al goed gekomen?

    Ik hoop op een antwoord

    Mvg cristal

    Reageer
    #11

    Ik heb ook donkere kringen van mezelf als ik moe loop op wat dan ook, aangezien ik 5 maand geleden door verschillende kerels in elkaar getrapt ben geweest heb ik ook nog steeds een blauw oog/ donkere plek aan overgehouden, ik lees alleen dat vitamine C zou helpen en veel annanas..
    Hoe is het bij jullie nog uitgedraaid?

    Reageer
    #12

    Same story.. 2,5 maand geleden ook een flink optater gehad en nog steeds vragen mensen wat er met m'n oog aan de hand is. Lijkt inderdaad alsof ik heel moe ben, een soort wal. Vraag me of hoelang het gaat duren voordat het weg trekt.

    Overigens wel foto's laten maken en geen sporen van een breuk. Dus daar kan het niet aan liggen zou je zeggen.

    Reageer
    #13

    Ik heb het zelfde probleem klein vlekje blijft maar zitten in het gebied van je wallen het is nu 1.5 maand geleden en het vlekje word niet minder eeg vervelend.

     

    Is het bij jullie inmiddels al weg?

     

    Mvg

    Reageer
    #14

    Ik heb hetzelfde, nu al blauw sins april.. is het bij iemand inmiddels wel weg gegaan?

    Reageer
    #15

    Hallo,

    Ik lees deze berichten nu pas en heb hetzelfde probleem. Is het bij iemand al weggegaan en hoelang heeft het geduurd?

    Reageer
Reageer op: blauw oog gehad, hersteld maar blijvend vlekje?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief