Zwak / lui oog ;( help.

  • #1

    Beste mensen van dit forum

    ik ben een jongen van 16 jaar, en zit er heel erg mee dat ik een lui oog heb, overdag valt het niet echt op, maar nadat het savonds is en ik moe word. Zie je dat mijn rechteroog naar binnen begint te staan, Ook als ik gezoend heb met mijn vriendin :$' Dan merk je het ook heel erg, durf haar daarna niet meer aan te kijken vind het zo verscrhikkelijk :(' Kan iemand mij helpen, Zouden lenzen helpen tegen een lui oog, mijne ene oog ziet goed mijn luie oog is lui en ziet ook minder. ik wil liever geen operatie lijkt me niks. :(' Kan iemand me helpen!?:(

    Reageer
    #2

    Met het afplakken van het goede oog, wordt het luie oog dat de neiging heeft zijn gang te gaan, gestimuleerd te focussen. Hiermee ontwikkelt het oog zich dus beter, zodat het loensen zal afnemen. Bij een lui oog is er dus geen oogafwijking en de gezichtsscherpte is niet te corrigeren met een bril op sterkte.

    Reageer
    #4

    Ha Kevin,

    Is alweer ff geleden dat je een berichtje schreef, Weet je, er is gewoon niets aan te doen. Sterker nog. Ik heb precies hetzelfde. zodra ik iemand van heel dichtbij bekijk ( bij het zoenen bv 😉 kijk ik zo scheel als maar wat. Gelukkig vinden veel mensen die sexy heb ik geleerd dat het een extra item is om iemand in de mood te krijgen.
    Een trukje is om zodra je iemand wil zoenen, niet te focusen op haar gezicht, maar dus eigenlijk je ogen gefocust te houden op een langere afstand, net alsof je staart. Zo valt het echt niemand op. Je hebt het zo aangeleerd.
    Helaas betekend het voor mij wel dat ik nagenoeg geen diepte zie en altijd wat verder bij mensen af blijf. Maar ja, dan wordt het oud en nieuw, wil iedereen weer zoenen en dan ga ik weer scheel kijken. Ik doe tegenwoordig gewoon mijn ogen dicht zodra ik voel dat mijn ogen naar binnen willen trekken.

    succes1111

    Reageer
    #5

    Lees de patiëntenfolder van het Nederlands Huisartsen Genootschap over een lui oog:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBH6b.htm.

    Reageer
    #6

    Scheelzien komt bij 3- 4% van de bevolking voor en is niet alleen een cosmetisch probleem. Kinderen die scheel kijken kunnen slechter gaan zien en een lui oog ontwikkelen. Als scheelzien op latere leeftijd ontstaat, kan dit klachten geven als dubbelzien en hoofdpijn. Hoe eerder het scheelzien behandeld wordt, des te beter zijn de te verwachten resultaten voor het zien met beide ogen.

    Het boekje "101 vragen over scheelzien" is voor 7 euro te koop bij de boekhandel: ISBN 978-90-72837-04-2

    Reageer
    #7

    ik heb ook een zwak/lui oog ik schaam me heel erg er voor.
    als mensen naar me praten kijk ik niet naar ze.
    kan iemand mijn helpen

    Reageer
    #8

    Hallo Fafatje, daar kun jij toch niets aan doen. Gewoon de mensen aankijken hoor! Buiten zou je eventueel een zonnebril op kunnen zetten. Ik zou me er niet voor schamen.
    Groetjes Fee

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Zwak / lui oog ;( help.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief