wazig zien, opticien vindt geen oorzaak

  • #1

    hoi ,

    Ik zie al een jaar erg wazig, en het word alleen maar erger, ik ben naar 4 opticiens geweest , en mn ogen waren goed.Toen ging ik naar mn huisarts, die keek in mn ogen , en kon niets zien, ik slik al jaren seresta, maar heb nooit klachten daar van gehad, ik begin het een belemmering te vinden , ik kwam gistren uit de winkel ik keek om me heen en zag zo wazig, dat ik mn ogen gewoon dicht hield ๐Ÿ™
    Ik rook niet ik drink niet, sta wel onder spanning problemen met puber al 5jaar , niet meer thuis wonend, heb zelf een angst-stoornis mn hele leven waarvoor ik onder behandeling ben al jaren.
    Ik weet niet wat ik moet doen met mn ogen, als ik s'morgens wakker word dat prikkelen mn ogen en kloppen en zo, ik moet er wel bij zeggen dat ik allergie's ben voor stofmijt en en pollen , dus ik nies veel en mn ogen zijn vaak betraant en rood, maar door xizal is het een stuk aangenamer.hebben jullie tips, kan je door spanning echt zo wazig zien?

    Tara

    Reageer
    #2

    Hoi Tara,

    Ik heb precies hetzelfde gehad. 2 jr geleden zat ik tegen overspannen aan met daardoor een lichte angststoornis.
    Ik zag in die tijd ontzettend wazig terwijl ik normaal goede ogen heb.
    Volgens mij huisarts komt dat door de stress. En dat klopt want naarmate ik me weer wat beter ging voelen ging het als vanzelf weer weg.

    Groetjes,

    Reageer
    #3

    Hoi !
    Hoe lang duurde het bij jou, ging het langzaam weg ?.Ik zit toch te denken om een afspraak met de oogarts te maken, maar mn huisarts ziet niets bijzonders, maar ik vind het wel gerustellend dat je me dit vertel:)

    Reageer
    #4

    Hoi !

    Ik denk dat het bij mij zo'n 4-5 mnd geduurt heeft. Dat was ook het moment dat ik een stuk minder stress had.

    Groetjes

    Reageer
    #5

    Ik vind jullie reacties niet zo vreemd.

    Kennen jullie de uitdrukking "ergens de ogen voor sluiten"?

    Als je veel zorgen hebt en een aantal zaken op je netvlies hebt staan waarvan je het liefst zou hebben dat het niet zo is, of dat het er tijdelijk even niet zou zijn, dan kun je daar letterlijk de ogen voor sluiten.
    Het mooie aan het menselijk lichaam vind ik dat deze beslissingen soms onderbewust worden genomen. Om even pauze te hebben, even rust, even geen moeilijkheden.
    Zo`n periode met rust en er even niet mee bezig zijn, kan als gevolg hebben dat je dezelfde zaken later in een "ander daglicht" beziet.

    Dus waarom zou je je druk maken en zorgelijk zijn als de huisarts gekeken heeft en niets ernstigs gevonden heeft, en er alle reden is om meer rust te hebben. Laat het even zijn eigen gang gaan, en pak het weer op als jij de tijd rijp acht.

    natuurlijk moet je bij acute zaken je ogen god openhouden, maar je alertheid helpt je daar wel een handje bij. Vertrouw wat meer op jouw eigen visie, dan zal het vast goed komen.

    Reageer
    #6

    Hoi heel af en toe wordt ik wakkeren dan is het net of ik door beslagen glas kijk. Als ik dan naar lantaarnlicht kijk is daar een gekleurde kring omheen . Een regenboog in het rond.
    Zijn er mensen die dat ook hebben?

    Reageer
    #7

    hoi Truida

    Ik heb dat ook gehad 2 jaar geleden voor het laatst,een rondje wat steeds groter word en met kleuren en als je je ogen sluit dan zag ik het nog, ik kreeg er ook een enorme paniekaaval van , zo erg dat ik ergens naar binnen rende.Ik heb een angst-stoornis , ga er goed mee om langzaam aan door therapieen e.d..Maar de huisarts zegt dat het hyperventilatie is, ik zeg kan dat op je ogen zo slaan , ja zegt hij.Ik vond het heel eng als ik dat kreeg. ik heb het aanvaard, en heb het niet meer gekregen.Ik zie nu wel al 8 maanden erg wazig, alles goed bij de opticieen en de huisarts zie het nog aan , maar zei ook weer stress.Ik ga zo weer terug naar de huisarts want als je alles wazig blijft zien dan geniet ik ook niet meer.
    Tara

    Reageer
    #8

    Hai Tara, mischien is het een tip dit forum te gebruiken om je ervaringen te delen en je angsten te beschrijven. Ik durf te wedden dat mensen het zullen herkennen, en ik weet bijna zeker dat jullie elkaar kunnen helpen. Jij weet al langer dat je last hebt van angsten, en je hebt nu al veel ervaring om het zelf op te kunnen lossen, en dat lukt je al erg goed. Soms heb je dus wat hulp nodig van de huisarts. Misschien kunnen anderen met dezelfde klachten jou weer adviseren!

    Hoihoi

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bekend verhaal, heb ook regelmatig 'last van' melkachtig wazig zien. Dit gaat vaak samen met spanning, maar heb t ook zomaar, elke dag een paar keer eventjes.
    Zodra ik veel stress heb, gaat het lijken op tunnelvisie zoals bij migraine, maar dan zonder de steken in m'n hoofd.
    De opticien heeft ontdekt dat m'n (natuurlijke) lenzen verschillende vormen hebben en ik heb oog-migraine (had ik nog nooit van gehoord).
    Ik heb geen rijbewijs, dus hoef me ook niet druk te maken over verkeersveiligheid (op de fiets kan ik prima overweg met bewegende vlekken hihi).
    Verder heb ik er geen lat van, maar ik kan me voorstellen dat een angst/paniekgevoel je doen en laten kan belemmeren.
    Succes!

    Reageer
    #10

    Hoi Karin
    Ik waardeer het wat je schrijft, dit forum is voor van alles en nog wat gelukkig .Ik leer nog steeds en andersom ook!

    Ervaring , nou dat valt wel mee hoor Karin,ik lees ook anderen toppics en dat zullen anderen ook doen.
    En niet alleen over angsten, over van alles en nog wat.

    Reageer
    #11

    Ik was gisteren opnieuw voor mn wazig zien bij mn arts,en bij stress e.d. worden je pupillen groot,na een nare gebeurtenis in de fam zie ik sinds 8 maanden erg wazig,en schrik van elke geluid,telefoon geluid etc.
    Nu word het meer duidelijker na een lang gesprek met de oogarts, dat bij schrik-reacties je pupillen groter worden ook in het licht,als je dat 8 maanden vaak hebt dat je op je hoede bent continu dan heb je alsmaar verwijde pupillen dat is waarschijnlijk de oorzaak van mn wazig zien.Ik heb het een plekje gegeven.dan mijn pupillen extreem snel van klein naar groot reageren.
    Toch intressant om te weten!

    Reageer
    #12

    kan je door gebreuk van oxzepan ook wazig zien
    slik 20 mg per dag
    was er mee gestopt en kreeg weer angst en ben weer begonnen de zag ik alles wazig gaat dat weer weg?
    gr hans

    Reageer
    #13

    Hi Hans !

    3 jaar later nu ๐Ÿ˜‰

    Ja dat kan zeker door seresta/oxasepam , lees de bijsluiter daar staat het ook.

    Nu 3 jaar later heb ik het in die 3 jaar losgelaten, en inderdaad is het een heel stuk minder bij loslaten van de gedachte dat je wazig ziet, dus toch door een gespannen situatie .In las dat in de ogen heel veel spiertjes zitten, gezien de ogen bij angst of andere dingen, heel erg actief zijn , heen en weer etc..

    Ik heb het losgelaten , en dan is het er nog amper.
    Ik heb nu wel een leesbril , maar dat is voor wat anders;)

    Liefs Tara

    Reageer
    #14

    er is een probleem met Uw traanlaag
    waardoor de oogoppervlakte steeds troebel wordt door
    een te snelle verdamping van de tranen
    De traansamenstelling is ontregeld
    een traanonderzoek kan U de juiste oorzaak en oplossing bieden

    Reageer
Reageer op: wazig zien, opticien vindt geen oorzaak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief