chronische conjunctivitis en geïrriteerde buitenste ooghoek, oorzaak en tips?

  • #1

    Hallo,

    Op dit moment ben ik een beetje radeloos en ik hoop dat er iemand mijn verhaal herkend of eventueel weet waar ik hiermee terecht kan. Ik ben een vrouw van 29 jaar en draag geen lenzen.

    Nu bijna 2 jaar lang heb ik per maand zo'n 2x een oogontsteking. Dit is altijd aan 1 oog. De eerste 9 maanden ging het om mijn linkeroog, daarna was dat opeens over en begon mijn rechter oog. Nu sinds september is het rechteroog weer over en is mijn linkeroog aan de gang.

    Het begint met een rode en geïrriteerde ooghoek, hier komen korstjes op en het brand. Na een tijdje wordt ik wakker met een dichtgeplakt oog en is mijn oogwit rood. Ik heb geen problemen met zicht en ook geen pijn in mijn oog. Zonder behandeling denk ik dat dit na een week ongeveer over is.

    Ik ben bij de huisarts geweest, dermatoloog, oogarts in ziekenhuis en oogarts  in oogheelkundig centrum. Maar niemand heeft de oorzaak kunnen vinden. Meerdere antibiotica druppels en zalven gehad, dit werkt direct, maar het komt altijd terug. Ook heb ik anti allergie druppels gehad, maar dit voorkomt het niet. Dexamethason druppels genezen de ontsteking maar na het stoppen ermee komt het direct terug.

    3 weken terug is er een kweek genomen. getest op verschillende bacterieen, waaronder ook Chlamydia, maar hier kwam niks uit.

    Ik heb een pollen allergie en huistofmijtallergie, maar het betreft dus telkens 1 oog en ik heb ook geen jeuk. Ik gebruik een hypoallergene gezichtreiniging en dagcreme, maar ook dit helpt niet. Make-up is ook uitgesloten.

    Op internet heb ik gister gelezen over angular blepfaritis, dit vind ik er erg op lijken zo in de ooghoek. Maar ik snap dan niet dat geen enkele arts dit nog heeft herkend bij mij. Afgelopen vrijdag was ik klaar met mijn terra cortril oogzalf kuur en was alles genezen. Gister ben ik begonnen met het reinigen van de oogleden met babyshampoo, maar vandaag zie ik dat de irritatie alweer begint.

    Ik hoop op reacties,

    Groeten

    Reageer
    #2

    Heb je vaker een koortslip?

    Reageer
    #3

    Nee ik heb nog nooit een koortslip gehad.

    Reageer
    #4

    Moeilijk...   Ga terug naar de oogarts en vraag of er een biopt/of uitstrijkje genomen kan worden om uit te zoeken wat er nou precies aan de hand is

    Reageer
Reageer op: chronische conjunctivitis en geïrriteerde buitenste ooghoek, oorzaak en tips?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief