Te hoge oogdruk en iets met Macula? 24 jaar.

  • #1

    Ik ben op advies van de huisarts naar de opticien geweest die ook een oogarts in dienst heeft die werkt bij het ziekenhuis omdat ik de laatste maanden af en toe een vervelende hoofdpijn krijg met daarbij een gesprongen ader in het oog, nu word het oog niet knal rood maar je ziet 1 ader waar dan een licht roze vlek omheen komt. En dat is al meerdere malen gebeurt, ook zie ik met rechts de kleuren minder helder vergeleken links. Nu ben ik bij de opticien geweest en die heeft eerst de oogdruk gemeten omdat in de familie Glaucoom voorkomt, nu is mijn oogdruk rechts 23 en links 21. Volgens de opticien is dat net te hoog, en zeker voor mijn leeftijd. Wat kan dit betekenen? Daarna heeft ze nog allemaal testen gedaan waaronder ook nog een foto gemaakt van mijn oog en daarbij de macula/gele vlek in beeld gebracht. Toen ze dat zag, vertelde ze mij dat mijn rechteroog aderen heeft lopen in mijn macula/gele vlek, wat volgens haar niet zo hoort.

    Toen ik haar vroeg wat dit betekende zei ze dat ik doorverwezen zal worden naar de oogarts in het ziekenhuis. Maar die zie ik pas 27 maart. En ik maak mij toch wel een beetje druk erover, ik slaap nog wel goed maar wil wel graag weten wat er eventueel gaande is.

    Wat kan het betekenen als er aders groeien in de macula? En is een oogdruk van 23 inderdaad te hoog voor een 24 jarige?

    Reageer
    #2

    Dit is toch iets dat je met de oogarts moet bespreken.  Je zult toch nog even geduld moeten hebben. Je oogdruk is wel iets aan de hoge kant. Dat zal zeker nader onderzocht moeten worden.

    Reageer
Reageer op: Te hoge oogdruk en iets met Macula? 24 jaar.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief