Heel vervelend!! GPC

  • #1

    Beste allemaal,

    Ik zal het allemaal even uitleggen. Ik draag/droeg zo ongeveer 6 jaar lenzen zonder 1 enkel probleem. Tot vorig jaar Maart. Had wel is dat mijn lenzen wat minder zaten en mijn ogen branden na het uitdoen van de lenzen maar nooit zo ernstig. Ik was gaan zwemmen met lenzen in er was waarschijnlijk water tussen mijn lens en ooglid gekomen. Wat na het uitdoen voor jeuk en irritatie zorgde. Toen ben ik in bed onwijs gaan krabben en wrijven over mijn oogleden. Dit had ik beter niet kunnen doen want mijn oogleden voelde toen aan als schuurpapier. Daarna naar opticien gegaan en probleem aangekaart. Opticien zag niks aan mijn oog. 2 weken lenzen uit en het zal wel weer gaan. Zo gezegd zo gedaan. Het ging zowaar zo goed als over en de lenzen gingen weer in. Maar gelijk na het uitdoen van de lenzen hevige pijn. Schuurpapier gevoel. Zo een tijd rond gelopen met de lenzen een week niet in en dan weer een dag wel. Opticien en huisarts zagen niks. Kreeg druppels voor droge ogen en zalfjes etc maar niks hielp. Toen ander soort lenzen besteld en het probleem was stukken minder. Maar in mijn linker gevoel bleef ik een plekje houden net onder mijn ooglid rand wat kraste over mijn oog. Dit werd bij deze lenzen niet erger na het uitdoen van de lenzen maar bleef gewoon hetzelfde (hinderlijk dus). Toen naar oogarts gegaan en die kwam dus wel wat op het spoor en zag een ontsteking aan mijn slijmvliezen van de oogleden binnenkant. Zogenaamde GPC. Giant papilae conjuctiva. Ik kreeg opatonol en steriode oogdruppels dexa pos. En moest mijn lenzen een tijd uit laten. Bij terug komst oogarts na deze middelen geen verschil. Nog steeds lenzen uit en doorgaan met opatonol. Daarna weer terug en geen verbetering. Nu heb ik het middel protopic tegen eczeem. (Een heel sterk middel volgens de oogarts, en nog niet goedgekeurd voor ogen maar werd wel vaak gebruikt volgens haar.) dit moet ik op het ooglid smeren op de rand en aan de binnenkant. Gebruik het nu al een tijdje echt een rot middel en vooralsnog zonder resultaat. Mijn klachten zijn nog steeds lichtschuwheid, branderigheid in dat oog. Het gevoel alsof er bij elke knipperbeweging wat over het oog schraapt. Wat zelfs bij laatste controle kleine krasjes op het hoornvlies veroorzaakt wat ik steeds op 1 bepaalde plek in het oog voel. Ik heb nu al zo een 5 maanden mijn bril op. En ben ten einde raad. Gaat dit ooit nog wel over?

    Mijn vraag is nu heeft iemand nog tips verder of mensen die dit ook hebben gehad?? Hoe is GPC op te lossen? Ik zit al vaak over laseren etc na te denken want wordt gek van een bril. Maar wil eerst dit opgelost hebben ivm complicaties als ik het nu laat doen.

    Ik hoor graag van jullie en wil dit het liefst zo snel mogelijk opgelost hebben en weer lenzen in kunnen zonder problemen.

    Reageer
    #2

    Heel naar. Ik heb het ook sinds september. Is er een oplossing? Ik ook wil niet zonder lenzen.

    Reageer
    #3

    Hallo

    Ik heb dit probleem, GPC, ook al 6 maanden. Mijn opticien zag meteen wat er aan de was. Namelijk hele extreem droge ogen. Je drinkt dus te weinig water waardoor je volledige lichaam te weinig vocht heeft en dus het enige water dat hij nog kan vinden in zijn lichaam van je traankanaaltje haalt om het lichaam van water te voorzien. Doordat je lichaam van je ogen het water haalt zijn je ogen dus super uitgedroogd, vandaar dat schurend gevoel. Als je dan knippert met je ogen (en dat doe je heel erg veel op een dag) schuurt de binnenkant van je ooglid dus constant over een droge oogbol waardoor je ogen geïrriteerd zijn en brandend aanvoelen. Om het je beter te visualiseren kan je dit vergelijken met als je bv. een hele dag een schuurpapiertje over je huid staat te schuren, je huid zal open liggen. dit is dus ook met je oog, door die droogte schuurt je ooglid over iets droog. GPC dat zijn dus eigenlijk allemaal kleine blaasjes en plekjes en een hele rode binnenkant van je ooglid aan de binnenkant van je ooglid. OPGEPAST hiermee dit kan heel gevaarlijk escaleren. Het zal dus inderdaad niet helpen door een periode je lenzen niet te dragen. De enige manier waardoor je dit kan verhelpen is dus heel veel water drinken en ipv. maandlenzen, daglenzen aanschaffen. Het probleem is wel een hardnekkig probleem, het kan jaren duren tegen dat dit volledig weggaat. Ik ben nu al 6 maanden daglenzen aan het gebruiken en ik let ook op het voldoende drinken van water en nu is de roodheid bij mij weg maar de bolletjes zijn wel nog steeds aanwezig maar ze zijn niet meer agressief maar rustig. Ik raad je aan om dus daglenzen te dragen en ik gebruik als mijn ogen branden oogdruppels speciaal voor ZACHTE contactlenzen en droge ogen. Let hier aub mee op, ik heb foto's gezien van hoe het kan eindigen als je er niets aan doet en dit wil je niet met jouw ooglid.

    Ik hoop dat dit je heeft geholpen. Ik ken dat gevoel en ik weet uit ervaring dat dat gevoel echt verschrikkelijk is.

    Dag

    Reageer
    #4

    Hoi ik heb net hetzelfde. Ik heb alles al geprobeerd. Ik drink zelfs 2,5 liter water op een dag. De enige oplossing is lenzen niet meer gebruiken en een bril dragen. Beter dat dan uw ogen kapot maken

    Reageer
    #5

    Ik drink zelfs 2,5 liter water op een dag. En blijft aanhouden

    Reageer
Reageer op: Heel vervelend!! GPC


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief