+3 sterkte na sterkste druppel

  • #1

    Beste allen,

    Onlangs bij opticien geweest, meting was links: +1.75 en -1 op het zelfde oog. na de 2e meting was dit +1.25 en -0.75, ook weer op het linkeroog. Rechteroog was + 1, 2 maal.

    Ik ben bij de oogarts geweest en die heeft 3 weken terug een druppel gezet, ik kreeg alleen plus waardes voor veraf. + 2.75 en +1. Mijn ogen waren teveel aan het werk dus er is een tweede meting geweest met een sterkere druppel.
    Uiteindelijke oordeel: links: +3 en rechts + 1,5.

    Voor de duidelijkheid, ik heb nooit een bril gehad, dacht er niet een nodig te hebben maar had wel veel last van hoofdpijn, met name in de weekenden. Links wist ik, deze was wat slechter. Ook het lezen had ik tegenwoordig meer moeite mee.

    Ik heb mijn bril opgehaald met de bovenstaande sterktes, draag deze constant voor 2 weken. Van dichtbij is alles superscherp en helder, het probleem is het verre gedeelte. Ik zie zonder bril nog steeds scherper zonder bril in de verte dan met bril. Het stelt zich niet scherp. De afstand van wazig zien is na een 3 meter afstand, ik het het idee dat ik met meer licht, ook bij auto rijden er minder problemen zijn. Binnen in huis is het er onduidelijk.

    Heeft iemand een idee? Gezegd werd dat mijn ogen accomoderen. Nu zijn er 2 weken voorbij en een bezoek aan de opticien (wennen zegt ze). veraf blijft wazig...

    groet Frank

    Reageer
    #2

    Na 2 weken zouden de ogen toch geaccommodeerd moeten zijn. Als de klachten aanhouden, ga dan terug naar de oogarts.

    Reageer
    #3

    Was ik nu ook van plan, zou even terug naar opticien maar maak maar even een afspraak met oogarts. Dank.

    Reageer
    #4

    Ik kreeg het advies nog een week te wennen. Dit heb ik gedaan. Mijn zicht linkeroog +3 kan nog niet scherp zien. Mijn metingen varieerden dan ook enorm van + 1.75 en - 1 naar een vaste meting druppel +2.75 en later +  3.

    toch kan ik met het advies van de oogarts +3 nog niet goed zien. Ik zal deze week terug naar de opticien. Ben alleen bang dat deze ivm accomoderen mij vertelt dat ik weer gedruppeld moet worden. Kortom niet tevreden met het zicht na het dragen van de bril.

    Reageer
    #5

    Je moet terug naar de oogarts....

    Reageer
Reageer op: +3 sterkte na sterkste druppel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief