Hoge bloeddruk

  • #1

    Dag iedereen,

    Ik heb een vraag. Ik loop bij de internist/nefroloog vanwege een wisselende hoge bloeddruk op jonge leeftijd (17 jaar) , te hoge aldosteron waardes in bloed (Waardes onderaan bericht) , wat ondertussen wel weer normaal is. Soms heb ik ineens een 'aanval' met ernstige hoofdpijn, druk achter de ogen, duizeligheid, 'opvliegers'en erg onrustig lichamelijk. Op die momenten heb ik vaak een hoge bloeddruk. Hoogste was 250/170. Mijn oma heeft een feochromocytoom gehad aan haar bijniermerg en dat schijnt aldus de specialist erfelijk te kunnen zijn, maar dat is extreem zeldzaam. Wel ben ik nu bezig met allerlei onderzoeken. Ik moest bloed laten prikken , echo laten maken van de nieren / (bijnieren). Inprincipe zijn die niet te zien op de echo, maar mocht ie ze wel zien krijg ik een ct scan als ze vergroot zijn. Ook moet ik 24 uur urine inleveren (metafrimines ofzo), nog een keer eenmalig urine en een 24 uurs bloeddruk meting opnieuw.
    Nou heb ik via mijn medische dossier online al gezien dat mijn ALAT in het bloed is gestegen en mijn kreatinine in het bloed is gedaald. Dat was een maand geleden nog goed. Nu mijn vraag waar komt dit vandaan en hebben de bijnieren een relatie met de lever? Kunnen deze minimale afwijkende waarden kwaad?

    ALAT ( 26, nu 38) Referentiewaardes: 0-34 umol.
    Leukococyten (11,9, nu 12,9) Referentiewaardes: 0-10.
    Kreatinine (50, nu 41) Referentiewaardes: 49-90.
    Aldosteron (903, 990 nu 364) Referentiewaardes: 56-660.
    Biliburine (4) Referentiewaardes: 3-20. ( Net aan goed?)

    Er zijn nog veel meer waardes bekend, maar die zijn goed zo te zien.
    9 augustus krijg ik alle uitslagen van de arts.

    Graag hoor ik van mensen die hier vanaf weten of dit bekend voorkomt,

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Ohja er schoot nog me nog een vraag te binnen, wat gebeurd er verder met die ALAT waarde en die kreatinine waarde? Want ik zag dat het goed is als kreatinine te laag is in de urine, maar dit is gemeten vanuit het bloed.
    Zouden er verder onderzoeken plaats vinden of is dit te minimaal afwijkend?

    Reageer
    #3

    De waarden nu zijn niet schokkend..het zijn geringe afwijkingen. Dat zou verder geen kwaad kunnen.
    Even afwachten maar totdat de arts de resultaten met je bespreekt.

    Reageer
    #4

    Dank je wel voor je reactie. Het is niet schokkend nee. Maar het zat me niet lekker omdat ik vroeger accuut leverfalen heb gehad. Dat is gelukkig hersteld na een paar maanden flink ziek voelen en ziekenhuisopnames. Dus vandaar!

    Reageer
    #5

    Misschien heb im het onduidelijk verwoord maar ik word onderzocht op een feo. En bovenstaande waarden werden gevonden bij bloedonderzoek.

    Reageer
    #6

    Ik weet niet wat je met een feo bedoeld.

    Reageer
    #7

    Feochromocytoom (Tumor in de bijniermerg)

    Uitleg feochromocytoom: https://nl.wikipedia.org/wiki/Feochromocytoom

    Reageer
    #8

    Als er onderzoek gedaan moet worden naar een Feochromocytoom zouden er wel andere waarden gecontroleerd moeten worden. De waarden die je in je eerste bericht noemt zeggen daar in principe niets over. De hoogte van je ALAT is verwaarloosbaar. Om iets over de leverfunctie te kunnen zeggen moet dat altijd in combinatie met andere waarden worden bekeken. Daarnaast worden er soms ook nog verschillende referentiewaarden gebruikt door laboratoria. De grenswaarde voor ALAT, vastgesteld door het Zorginstituut Nederland, is voor vrouwen <40 en voor mannen <50.

    De vraag of er een link te leggen is tussen de nieren en de lever kan ik helaas ook niet beantwoorden.

    Ik denk dat je er goed aan doet om de uitslagen op 9 augustus even af te wachten

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nee Tandor, voor de feochromocytoom word er 24 uurs urine onderzocht op metafrines. En die echo is daar ook voor, om te kijken als ze daar de bijnieren op zien en dan eventueel wel of niet een ct scan. Ze hebben nog veel meer andere waardes geprikt zoals cortisol, natrium, kalium, biliburine, asat, albumine, fosfaat, calcium, cholesterol, adh, 5HIAA urine, glucose orienterend, tygliceriden orientierend enzovoorts.. Ik zette er alleen de waarde bij die afwijkend waren.
    Deze referentiewaarden staan op mijn medisch dossier, die dat labrotarium hanteerd. Elk lab heeft zijn eigen waarden.

    Reageer
    #10

    Nog andere mensen met ervaringen of ideeen?

    Reageer
Reageer op: Hoge bloeddruk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief