dorstproef

  • #1

    Over een paar weken gaan ze bij mij een dorstproef doen..
    Ik moet zeggen dat ik hier best tegen op zie... 8 uur niks drinken.. ik drink bijna elk half uur wel wat..
    Hoe zijn jullie ervaringen hierin?

    Ben wel benieuwd want er zijn dagen dat ik veel drink en bijna niks plas en dan houd ik heel veel vocht vast. er zijn dagen dat ik constant naar de wc moet terwijll ik die dag helemaal niet 'zoveel' gedronken heb..

    Ben al 3 jaar bezig met allerlei onderzoeken.. word er moedeloos van.

    Reageer
    #2

    niemand?

    Reageer
    #3

    Hoi wat wil je weten ik heb ook in januari een dorstproef gehad. Ik ben om 07.30 gestart en was om 13.00 al 5% van mijn gewicht kwijt. Gemiddeld had ik 750 cc tot 1000 cc urine per uur. Heb toen via een infuus desmopressine gekregen hierna werd de urine geconcentreerd en veel minder. Bij mij is een centrale diabetes insipidus vastgesteld. Ik gebruik nu 2 x per dag de octostim neusspray en dat werkt prima.

    Reageer
    #4

    jaa vroeg me af hoe dat zat met t afvallen van lichaamsgewicht..
    maar ik heb ook dus dagen dat ik heel veel drink maar bijna niks plas. maar heb t dus ook andersom.. de internist was al verbaasd wat ze in me urine zage.. ze dacht dat ik niks gedronkej had dan was t goed maar had juist die dag al veel op..dus ben benieuwd.. ik moet zoezo een nacht blijve..

    Reageer
    #5

    Wat jij zegt over bijna niet plassen op een dag, komt bij mij nooit voor. Voordat ik de dorstproef kreeg heb ik eerst 24 uur urine moeten verzamelen, dit was ruim 7 liter, daarna de volgende ochtend bloed moeten prikken. De internist zei toen dat deze uitslag beide kanten op kon. Hij bedoelde hij DI mee en primaire polydipsie (uit gewoonte veel drinken). Als je tijdens de dorstproef veel vocht verliest, zonder te eten en te drinken, neemt je gewicht echt heel snel af. De uitslagen van de urine in combinatie met de bloedtesten die ze elke twee uur doen geven de artsen een goed beeld. Ik heb toen in de middag desmopressine gekregen met een klein beetje vocht, je zag toen eigenlijk gelijk dat het vochtverlies echt sterk afnam en wat nog fijner was het ontzettende dorstgevoel weg was. Ook kon ik die avond gelijk merken wanneer het medicijn was uitgewerkt, het dorstgevoel en vochtverlies kwamen weer terug. Mocht je nog wat willen weten vraag gerust ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #6

    Bij mij is de oorzaak onbekend.

    Waar denken ze bij jou aan? Ben wel erg benieuwd omdat er weinig mensen hetzelfde hebben.

    Reageer
    #7

    Ik heb de hele dag een ontzettend droge mond.. gelukkig kan ik t zelf al aardig bedwinge.. ik drink 4 a 5 liter op een dag en dan plas ik ik maar 2 liter uit.. en zo heb ik ook dat ik soms bijma niks drink maar ontzettend vaak moet plassen.. als ik veel drink en weinig plas houd ik heeel heel vochy vast dan ben ik gelijk een paar kilo zwaarder... dat vinden zij dus heel gek.. dus daarom willen se kijken wat me lijf doet de dag dat ik mag drinken en de dag dat ik niks mag.. tis een beetje tegen strijdig..
    loop al 2 jaar bij een uroloog maar die ziet van alles maar ze weet niet wat t is.. dus nu naar de internist.. of ze denken dat ik idd last heb van t andere..

    Reageer
    #8

    Oke ben benieuwd wat eruit komt. Wanneer moet je voor de dorstproef? Op zich valt het nog wel mee hoor. Niet te druk over maken

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Morgen hoor ik wanneer ze zeggen binnen nu en 3 weken..
    ik zie er allen heel erg tegen op om niks te drknken

    Reageer
    #10

    Dat had ik ook ๐Ÿ™
    Voor mij was in die tijd 10 liter heel normaal op een dag en toch viel het ontzettend mee. Mocht tijdens de test blijken dat je al teveel vocht hebt verloren dan wordt de proef gestaakt, dit was bij mij ook het geval. Zodra ze de diagnose kunnen stellen hoef je de 8 uur echt niet vol te maken hoor.

    Reageer
    #11

    Morgen hoor ik wanneer ze zeggen binnen nu en 3 weken..
    ik zie er allen heel erg tegen op om niks te drknken

    Reageer
    #12

    Weet je al wanneer je voor de dorstproef moet? Ben erg benieuwd hoe het bij je gaat.

    Reageer
    #13

    jaa as maandag moet ik.. moet er om 14 uur zijn.. en blijven tot di 21 uur...

    nu vroeg ik me af want ze hebben al een x gekeken naar me osmalila.. huppelpup en die was 225 mg.. nu zie ik dat t min 275 moet zijn dus vraav me af wat er uit gaat komen..

    Reageer
    #14

    Ik ben ook benieuwd. Wat de osmolaliteit precies moet zijn weet ik eigenlijk niet. Ze meten dat in de urine in combinatie met bepaalde waarden in het bloed (natrium, kalium, kreatinine en de osmolaliteit). Als de urine erg verdund is en nog steeds in grote hoeveelheden komt krijg je een injectie met desmopressine. Als het goed is worden dan alle waarden "normaal". Ben erg benieuwd hoe het gaat. Succes

    Reageer
    #15

    zit nu op dag 1 mag alles drinken en eten wat ik wil ik zit nu op meer dan 6 liter vocht iname.. en me mond is eerug droog.. ik plas heeel weinig.. ik ben benieuwd morgen de test..

    Reageer
Reageer op: dorstproef


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief