Niet kunnen plassen bij nitrofurantoine?

  • #1

    Hallo,
    Ik heb van de dokter gister een antibiotica gekregen tegen mijn blaasontsteking. Nu heb ik een vraag ; Het is al meer dan 13uur geleden dat ik voor het laatst kon plassen. Kan dit schadelijk zijn? Aangezien ik toch een blaasontsteking heb. Kan dit komen door de nitrofurantoine? Mijn urine is ook ineens erg verkleurd (bloed) sinds het gebruik.

    Reageer
    #2

    De verkleuring van de urine komt inderdaad door de nitrofurantoine.

    Het niet kunnen plassen zal waarschijnlijk door de blaasontsteking komen. Ben je wel genoeg aan het drinken?

    Reageer
    #3

    Ik drink enorm veel erbij, want blijf dorst houden. Heb alleen wel steeds pijn in mijn linkse en rechtste zij bij het uitademen. Kon gelukkig wel al 1x plassen vandaag, maar dat bloed is wel erger geworden lijkt wel. Sinds ik aan de kuur ben begonnen is het terug (van tevoren was het voor de 3dagen gestopt). Voor de rest niet zoveel bijwerkingen, alleen soms een hele lichte hoofdpijn. Mijn blaas en nieren voelen ook gewoon niet oke. Heb wel eens een niersteen gehad, toen had ik ook pijn in mijn zij, de pijn is niet zo erg als toen maar zit wel op precies dezelfde plek. Het is niet mogelijk dat het mijn nieren bewchadigd toch? En mag ik hierbij wel gewoon zout gebruiken?

    Reageer
    #4

    Ik kan natuurlijk zo niet zeggen of je last hebt van een niersteen....
    Je urine kan in ieder geval wel verkleuren van de medicatie. In principe kun en mag je alles eten en drinken. Als de klachten in de zij blijven aanhouden, ga dan toch terug naar de huisarts.

    Reageer
    #5

    Oke, ik zal nog even afwachten. Maar het is niet zo dat het mijn nieren kan beschadigen (als ik er wwinig bij plas)?

    Reageer
    #6

    Je blaas krijgt er eerder problemen van....
    Als de plasklachten zo blijven, wel even contact opnemen met de huisarts

    Reageer
    #7

    Wat voor problemen dan? Want anders staak ik gelijk het gebruik. Ik ga morgen ook even de dokter bellen, is misschien wel zo verstandig.

    Reageer
    #8

    Dat je niet plassen kunt ligt niet aan de pillen hoor.....

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nee maar het lijkt me ook sterk dat er geen schade kan optreden als die troep in je blaas blijft. Of heb ik dat nou fout?

    Reageer
    #10

    Dat is wel wat overdreven...
    Het komt niet 1 op 1 in je blaas.
    Eerst je maag, dan de darmen, dan verdelen door het lichaam en op het allerlaatst komt er een restant in je blaas.

    Reageer
    #11

    Oke, gelukkig. Dankjewel voor alle antwoorden

    Reageer
    #12

    Goedemorgen,

    Wij zijn momenteel in Griekenland.

    mijn man heeft sinds jl zaterdag pijn met plassen. Heeft ook veel aandrang tot plassen. Er komt wel elke keer een klein beetje. In de nacht moet hij er soms 8 keer uit. Ook helemaal geen eetlust. Hij drinkt wel heel veel en heeft hier bij de apotheek Nitrofurantoine gehaald. Er komt geen verbetering in. Morgen vliegen we naar huis en nemen meteen contact op met onze huisarts. Mijn vraag aan u is waarom er geen verbetering in komt na het slikken van het medicijn.

    Met vriendelijke groeten

    Ans

    Reageer
    #13

    Het is nog maar de vraag, of de problemen door een blaasontsteking/urineweginfectie worden veroorzaakt.Daarnaast kan het enige dagen duren voordat een antibioticum aanslaat en de klachten verminderen.

    Reageer
    #14

    Als er een urinemonster is genomen heb je meer zekerheid of het een blaasontsteking is. Vaak plassen kan meerdere oorzaken hebben, zoals een overactieve blaas bijvoorbeeld. Bij antibiotica is het beter om er ook vitamine B bij te slikken.

    Reageer
Reageer op: Niet kunnen plassen bij nitrofurantoine?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief