Negatieve vochtbalans

  • #1

    Hallo

    Ik heb af en toe wat last van een negatieve vochtbalans. Sommige dagen moet ik uitzonderlijk grote hoeveelheden plassen terwijl ik niet meer drink in verhouding. Zijn er oplossingen om dit probleem te verhelpen? Ik heb al gelezen dat zout en suiker zorgt dat het lichaam meer vocht vasthoud?

    Mvg

    Reageer
    #2

    Hoezo negatieve vochtbalans?
    Het feit dat je op sommige dagen meer plast wil nog lang niet zeggen dat je een negatieve vochtbalans hebt. Normaliter lig je met een negatieve vochtbalans in het ziekenhuis voor het gevaar op uitdroging en krijg je infuus.

    Dat je op dagen meer plast dan gewoonlijk kan vele oorzaken hebben. Maar wil nog lang niet zeggen dat er iets niet in orde zou zijn met lichaam of organen.
    Houd maar eens een drink en plasboek bij voor enkele dagen dan zul je zien dat het allemaal meevalt.

    Reageer
    #3

    Oh ok dan heb ik dat verkeerd begrepen van het internet (https://www.salusi.nl/interne-vochthuishouding-optimaliseren/).
    Wat zijn zo enkele oorzaken?
    Ik heb het eens bijgehouden... sommige dagen 3-4 keer, andere dagen 8-9 keer dat ik moet gaan.

    Reageer
    #4

    Er kunnen heel veel oorzaken zijn. Het kan afhankelijk zijn van wat je eet en drinkt maar ook van wat je doet. Veel lopen en staan kan meer plassen veroorzaken. Spanning en stress ook net als stil zitten in een koude ruimte.
    Om daar een goed inzicht in te krijgen met je een drink en plasboek bijhouden.
    enkele dagen de hoeveelheden in ml die je drinkt noteren met de tijd wanneer je het drinkt en de hoeveelheden die uit plast in ml noteren met ook daarbij de tijden. Dan krijg je een inzicht in de vochtbalans.

    Reageer
    #5

    Hoe kan ik de hoeveelheden die ik uitplas precies meten?

    Reageer
    #6

    Door in een maatbeker te plassen?

    Reageer
    #7

    Ik heb dat dus een keer moeten doen. De ene x plas je 1800ML uit terwijl je 2100m drinkt en de andere x andersom. Niks van gezegd trouwens maakt denk ik ook niet heeel erg uit.. Maar hoe meer je er op let hoe meer je moet. En waars. ook kleine plasjes(200ml) of minder.

    Reageer
    #8

    Inderdaad. Het maakt niet uit dat daar zo nu en dan wat verschillen in zitten. Als het gemiddelde maar overeen komt.

    Dus geen reden om je daarover zorgen te maken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zal het eens proberen.
    Maar kijk nu als vanmorgen, ik heb gisterenavond tot 10 uur niets gedronken. Ik ga naar het wc voor ik ga slapen (rond 12 uur). Ik word vanacht wakker en ga naar wc (rond 7 uur), ik slaap terug door tot half 10 en ik moet weer gaan... Terwijl ik niets heb gedronken tussendoor. Toch raar, niet?

    Reageer
    #10

    Nee hoor, niks raars aan.. Heb ik ook..

    Reageer
    #11

    Dat is zeker niet raar.
    Er komt niet alleen maar direct vocht uit als je drinkt.
    Er zit natuurlijk ook nog een hoeveelheid vocht in je lichaam, met name in je darmen. Dat komt er uiteindelijk toch met wat vertraging uit.
    Vocht dat je inneemt gaat niet direct naar je blaas toe.

    Reageer
Reageer op: Negatieve vochtbalans


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief