3de niersysteem = hoefijzernier: veel vragen!

  • #1

    Zo lang ik mij kan heugen heb ik vage klachten/aanvallen gehad, nooit wisten artsen wat er aan de hand was en het is al op verschillende dingen gegooid als epilepsie en stress. Vorig jaar kreeg ik weer zń raadselachtige aanval, normaal was het over voordat ik bij een arts kwam waardoor er geen diagnose gesteld kon worden. Dit keer zat er een arts naast me, die stelde vast dat het nierstenen waren; ofwel koliek aanvallen.

    Ben de molen ingegaan en met toeval kwamen ze er achter dat ik een 3de niersysteem heb. Aan de rechterkant zitten 2 volledig zelfstandig functionerende nieren die vergroeid zijn; hoefijzernier. Dit hebben ze gezien op de echo.

    Dit verklaard een hele boel! Alle aanvallen zijn nu ineens duidelijk, maar ook de constante pijnen in mn rug en flanken. Doordat ik zoveel pijn heb, heb ik verder laten zoeken. Ik wou weten of alles goed was en wat de relatie was tussen deze zaken en bv de zware vermoeidheid en constant terugkerende ontstekingen in mn keel en hoofd. Bij de uroloog ben ik nog door de CT scan geweest, omdat hier geen stenen op te zien waren, waren we uitgepraat.

    Ik ben nu een jaar verder. Soms heb ik 10 aanvallen in 2 weken, soms maanden niet. Ik durf eigenlijk niet meer naar een arts te gaan omdat ik bij zowel mn huisarts als de uroloog het gevoel kreeg dat ik een aansteller was. Toch zit ik met heel veel vragen, zoals:

    * is er een relatie tussen deze nieren en die steeds terugkerende ontstekingen?
    * waarom heb ik altijd pijn in mn nieren (weet zeker dat dit ze zijn?) en is dat erg?
    * hoe erg is het dat ik zware en langdurige sporten doe voor mn nieren?
    * Wat kan ik doen om die vastzitten nierstenen te voorkomen?
    * waarom stikt mn urine altijd naar een soort chemisch goedje? en is het soms sochtends bijna bruin zo donker terwijl ik ruim 2 liter water per dag drink?

    Ik hoop dat ik hier wat antwoorden kan vinden.

    Alsvast bedankt!
    Vrouw29

    Reageer
    #2

    Aan de hand van je klachten zou je toch opmaken dat er iets niet helemaal goed gaat met je nierfunctie. Dus toch terug naar de uroloog/nefroloog...
    Zware langdurige sporten kunnen wel nadelige invloed hebben als je nieren niet goed functioneren. Laat dus een nierfunctieonderzoek doen.

    Omdat het een complex probleem is en daarbij heel erg individueel dus verschillend van geval tot geval, is het niet aangebracht om hierover allerlei gissingen te doen. Er zal eerst onderzoek gedaan moeten worden en dan kun je al je vragen aan de uroloog/nefroloog.

    Reageer
Reageer op: 3de niersysteem = hoefijzernier: veel vragen!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief