Bloed in urine en zeurende pijn in onderbuik

  • #1

    Ik ben een vrouw van 58 jaar. Sinds 3 weken heb ik zichtbaar bloed in mijn urine en een zeurende pijn in mijn onderbuik die uitstraalt naar mijn zij (flanken). Geen pijn bij het plassen ook niet voor of na het plassen. Een paar dagen voor het bloed verlies begon voelde ik me erg moe. Bij de huisarts kon geen blaasontsteking aangetoond worden maar kreeg wel nitrofurantoine 50 mg 4x per dag. Na 4 dagen was er nog geen verbetering. Ik moest stoppen en kreeg een zakje monuril maar ook dit hielp niet. In het ziekenhuis is mijn urine op kweek gezet en ook daar kwam geen blaas of nierbek ontsteking uit. Ik voel me nog steeds erg moe en mijn urine is afwisselend donker tot licht rood. Morgen krijg ik een echo van mijn nieren, bloed prikken en plassen in het ziekenhuis. Vrijdag een cystoscopie en meteen de uitslag van de onderzoeken. Bij het urine inleveren staat de vraagstelling heamaturie maar ook maligniteit. Over dat laatste maak ik mij zorgen. Is onderzoek op maligniteit standaard? Of is mijn ongerustheid juist. Ik weet niet wat ik van dit alles moet denken. Wie kan mij antwoord geven?

    Reageer
    #2

    Als er klachten zijn die niet meteen te verklaren zijn door b.v. een blaas of nierbekkenontsteking zoals bij jou het geval is, is de vraag maligniteit standaard.

    Reageer
    #3

    Dank je voor dit antwoord, Tandor1. Ik hoop maar dat het niet ernstig is. Nu maar de onderzoeken af wachten.

    Reageer
    #4

    Laat hier nog even wat weten als de uitslagen hebt.

    Succes en beterschap.

    Reageer
    #5

    Dat zal ik zeker doen.

    Reageer
    #6

    Het heeft lang geduurd maar hier de beloofde reactie.
    De echo bracht aan het licht dat er iets in mijn linker nier zit.
    Men dacht een steentje. De cystoscopie was gelukkig goed.
    Die zelfde avond heb ik een koliek aanval gehad en heeft het hele weekend aangehouden. Dokterdienst gebeld en heb diclofenac 100 mg zetpillen gekregen. Maandag 2 december toch maar de uroloog gebeld, echo en buik foto gemaakt, geen steentje te zien maar wel weer "iets" in mijn linker nier. 's-middags lag ik in het ziekenhuis met een infuus butylscopolamine. Verder paracetamol en diclofenac.
    4 december heb ik een dubbel J gekregen om mijn linker nier te ontzien. 6 december weer naar huis met diclofenac en oxybutinine tegen blaaskrampen, maar de pijn blijft en heel erg moe. Woensdag 11 december weer naar uroloog. Buikfoto gemaakt de dubbel J zit goed. 24 december een ct-scan met contrastvloeistof. Weer wachten.....

    Reageer
    #7

    Heel vervelend voor je dat je nog steeds klachten hebt. Nu de scan nog maar weer afwachten.
    Ik wens je in ieder geval veel beterschap.
    Houd me op de hoogte.

    Reageer
    #8

    21december weer opgenomen in het ziekenhuis v.w. hevige pijn. Ik wist me thuis geen raad meer en was ook verschrikkelijk moe. Had inmiddels ook blaasontsteking en antibiotica. Achteraf hoorde ik dat deze antibiotica niet geschikt was voor de bacterie die in mijn urine was gevonden. Morgen wordt weer urine op kweek gezet.
    24 december ct-scan gehad. Omdat ik toch in het ziekenhuis lag kreeg ik kerstavond nog de uitslag. ( ik mocht deze avond wel naar huis). De arts adviseerde mij om mijn familie te laten komen om mee te luisteren naar de uitslag.

    CT IVU toont "klein renaalcelcarnicoom links met para-aortale lymfadenopathie, mogelijk lymfkliermetastasen".
    Vervolgbehandeling: ct geleide punctie lymfeklier en x-thorax + bespreken in MDO.
    Bovenstaande heb ik letterlijk overgenomen uit de samenvatting.

    Het zit dus in mijn linker nier. Ik weet niet hoe het nu verder gaat. 16 januari heb ik weer een afspraak met mijn uroloog.
    Maar ik hoop dat er dan al enkele onderzoeken zijn gedaan.
    Hoe gaat een ct geleide punctie lymfeklier en x-thorax?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heftig zo´n uitslag. Nog maar even de onderzoeken en de uitslagen daarvan afwachten.

    Een X-thorax is een röntgenfoto van de borstkas.(hart-longen)
    Een CT geleide punctie is dus het nemen van een weefselmonster, in dit geval van een lymfeklier, waarbij door middel van een CT scan de juiste plaats wordt bepaald. Door middel van een holle naald wordt er dan weefsel weggehaald uit de lymfeklier waarna dat in het pathologisch-anatomisch laboratorium wordt onderzocht.
    Ik wens je in ieder geval sterkte en uiteraard veel beterschap.

    Reageer
    #10

    Dank je wel Tandor. Ik hou je op de hoogte van het verdere verloop. Zelf houd ik, vanaf het begin ( eind oktober), ook een dagboek bij. Gelukkig heb ik heel veel steun aan mijn kinderen en gaan ze overal mee naar toe want dit heeft een grote impact op mijn leven maar ook op die van mijn (volwassen) kinderen.

    Reageer
    #11

    Dat zal zeker een grote impact hebben.
    Als je nog vragen hebt of gewoon even je hart wil luchten kan dat uiteraard. Dat kan via dit forum maar ook via het contactformulier op http://www.tandor.nl

    Ik wens jullie sterkte en jou in het bijzonder sterkte en beterschap.

    Groet

    Reageer
    #12

    31 december zou een punctie genomen worden van de lymfklieren. De radioloog durfde het niet aan omdat er veel bloedvaten lopen. Nu is er een scan gemaakt van mijn buik en mijn longen met contrastvloeistof. Kunnen ze dan zien of de lymfklieren ook kwaadaardige cellen bevatten?

    Reageer
    #13

    Of dat naar aanleiding van een scan te zien durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik neem aan van niet. Anders zouden puncties niet meer nodig zijn. Maar dat is dan wat ik denk.

    Reageer
    #14

    Hoi ANONIEM. ik las net met grote verslagenheid jou berichten. Zo zie je maar weer dat bloed in de urine toch daadwerkelijk betekenis kan hebben. Ik zelf denk dat ze dan ook kunnen zien of er daar wat zit en misschien nemen ze evt.. wat klieren preventief weg.. Ik ben ook in Juli/aug bloed gaan plassen. Dit ging van zelf wel en gelukkig wees echo nieren+blaas bij mij op niks, cystoscopie was ook goed en een 2e echo boven-buik ook. Tot nu toe heb ik geen bloed meer geplast maar wel weer andere klachten die nader onderzocht gaan/moeten worden.... Vervelend voor je allemaal zeg!!Goed dat ze wel al zo snel onderzoek gestart zijn bij jou.. Bij mij heeft het maanden aandringen geduurt. Hoe oud ben jij? Ik toen 22 nu 23... Maar gelukkig zal t bij mij geen niertumor betreffen maar kunnen nog wel eventuele andere dingen zijn denk ik... Ik hoop voor jou ´t beste

    Groet en sterkte

    Reageer
    #15

    Ik wens je nogmaals zo veel goeds voor! Denk aan het positieve(Ik weet er weinig van) Maar ik weet wel dat sommige pas aankomen met iets aan de nier als het al 17 centimeter groot is ofzo. Dus houd moed en heeeeeeeeel veel sterkte nogmaals.

    Reageer
Reageer op: Bloed in urine en zeurende pijn in onderbuik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief