hematurie

  • #1

    Ik had al een poosje last van wat ander gekleurde urine. Optenduur dacht ik er maar eens goed aan te doen mijn urine op bloedsporen te laten checken bij de HA. En inderdaad er zat een spoortje bloed in. Weinig zeiden ze toen en drink maar veel dan kun je het volgende week weer eens laten bekijken. Ik veel drinken liters water in de komende dagen en ging de volgende maandag weer laten kijken wat er gevonden zou worden nou niks urine was schoon! Ik heb het die woensdag die vrijdag en nu dinsdag laten bekijken en het probleem lijkt opgelost. Geen bloed meer te bekennen. Nu dronk ik zo ong. tussen de 4 en 6/7 glazen water per dag en nu zo'n 3/4 liter maar ik vertrouw het niet! Overal waar je op inet over hematurie(bloed in de urine) leest staan vreselijke verhalen. Echter de dokter zegt dat het probleem nu dus opgelost is... Wat jullie? Ben overigens man van 22 jaar oud..

    Reageer
    #2

    Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor er bloed in de urine komt.
    Het kan worden veroorzaakt door een urineweginfectie maar ook door zware lichamelijke inspanning . Ook een aantal geneesmiddelen, waaronder aspirine kunnen hematurie veroorzaken.

    Vooralsnog kun je rustig vanuit gaan dat probleem idd is opgelost. Wel even in de gaten blijven houden. Bij herhaling meteen naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    De pest is dat ik gelijk ontzettend bang ben ernstig ziek te zijn. Volgens de dok kan zoiets ook komen door te weinig drinken..... Maar hierover kan ik op inet niks lezen.....

    Reageer
    #4

    Ook dat is mogelijk maar niet erg waarschijnlijk.
    Ik zou je aanraden om je verder niet ongerust te maken. De klachten zijn over. En zullen dat waarschijnlijk ook blijven. Hou het gewoon een beetje in de gaten. 2 tot 2,5 liter vocht per dag is voldoende.

    Reageer
    #5

    Oke bedankt! De dokter heeft ook gezegd dat als het kanker was het gewoon door zou gaan bloeden ondanks mijn vele drinken van water. Ik denk dat ik het nog ns 2 x laat bekijken en er dan een streep door moet trekken want zo maak ik mezelf gek.. Mijn volledige bloedbeeld was trouwens ook goed.

    Reageer
    #6

    Er zijn dan volgens de dokter in ieder geval geen directe aanwijzingen voor een ernstige aandoening.
    Probeer het aan de kant te zetten en jezelf niet gek te maken.

    Reageer
    #7

    Hoi Tandor, ook vandaag was er weer niks afwijkends in mijn urine te vinden. Ben jij arts of in opleiding ofzo? Weet jij iig dat je van te weinig drank bij warm weer bloed in de urine kunt krijgen?

    Reageer
    #8

    Nee KLGGG, ik ben geen arts (i.o).
    Het is inderdaad mogelijk dat veel te weinig vocht hematurie kan veroorzaken. Maar dan moet je toch wel over een langere periode echt veel te weinig vocht binnen krijgen. Je nieren komen dan nl in de problemen. Maar daar gaan dan in de regel nogal wat klachten aan vooraf. De kans dat het bij jou zo is lijkt mij niet erg waarschijnlijk.

    Meer over mezelf kun je vinden op:
    http://tandor.webklik.nl/page/wie-is-tandor-y

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi kun je mij iets meer over de klachten vooraf vertellen? Ik had wel veel slijm bij de stoel en last van diaree achtige ontlasting die nu over is... Ze hebben overigens wel even n darmonderzoek gedaan op eigen aandringen lol..

    Reageer
    #10

    De klachten vooraf bestaan veelal uit: rugpijn, moeilijkheden of pijn bij het plassen, obstipatie, soms zelfs uitdrogingsverschijnselen. Ik zou daar maar verder niet over nadenken. Je gaat je anders zelf weer gek maken.

    Overigens wel moedig van je om uit eigener beweging een darmonderzoek aan te vragen. Lekker zo´n endoscopie brrrr.

    Reageer
    #11

    Ik vond de scopie juist hardstikke gezellig! Denk trouwens dat ik volgende x wel n verdoving vraag. Ik heb nooit last van verstopping. Eerder van diaree achtige ontlasting echter ook dat is nu weer in orde! En ik zou juist dolblij zijn als deze bloed urine toestand bij uitdroging hoort! Is het iig geen kanker! Haha, ach ook ik ben te geinteresseerd geraakt in het menselijk lichaam alleen bij mijn eigen lichaam is alles eng.. Ik dronk ook maar ongeveer 1 liter miss net paar slokken meer per dag en dat met dit weer ! Ook mijn eetlust was weg.. En die is nu juist weer super heftig. Ach het leven als hypochonder is soms erg lastig :/

    Reageer
    #12

    Je hebt in ieder geval niet voldoende gedronken. Met het warme weer dat we hebben zou je toch zo´n 2 - 2,5 liter per dag moeten drinken. Dat kan wel effect hebben gehad op je eetlust. En de diarree is dan eigenlijk ook niet zo vreemd. Je eet niet veel je drinkt niet veel. Als je dan een koud drankje neemt, kun je wel eens last krijgen van diarree. Maar dat is allemaal niet zo ernstig. Dat gaat weer over.
    Net als het bloed in je urine. Het is weg. Dus laten voor wat het is.

    Overigens hypochondrie, als dat al aan de orde is, is wel behandelbaar.

    Lees er meer over op:
    http://www.trimbos.nl/onderwerpen/psychische-gezondheid/somatisatiestoornis-en-hypochondrie

    Reageer
    #13

    Daar heb ik inderdaad enorme last van door wat traumas! Ook die angststoornis test op je site komt volledig overeen

    Reageer
    #14

    Had je die test al eens ingevuld?

    Reageer
    #15

    Hoi nee, maar heb de vragen bekeken 🙂 moet alles via mobiel doen. Dus vandaar. Maar je psychische toestand stress e.d. kan ook rare dingen doen met je lichaam ja zoals bv. licht in het hoofd vaak moeee of spier trekkingen hoofdpijn brok in keel en overslaand hart.

    Reageer
Reageer op: hematurie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief