prostaat ontsteking / kapot bloedvat of .. ?

  • #1

    Ik heb al een tijdje wat vage klachten.
    Het begon met ineens heel veel moeten plassen (ook normale hoeveelheden) en op een gegeven moment een druppel bloed na het plassen. Meteen naar dokter geweest en urine laten onderzoeken. Alles leek op een blaasontsteking maar de exacte bacterie werd niet gevonden. Antibiotica kuur gehad en klachten waren over.
    Week later weer wat bloed na het plassen (minder dan vorige keer, kon niet spreken van druppel). Urine weer laten onderzoeken, niks gevonden. Dokter wil dat ik nog een keer, 2 weken na de vorige uitslag mijn urine laat kweken. Nu had ik vandaag weer wat bloed in urine, weer minder dan de laatste keren en alleen zichtbaar op wcpapier. Ik heb het idee dat het ontstaat ongeveer een dag na een zaadlozing. Verder heb ik last van het volgende:
    - vreemd opgeblazen gevoel in mijn buik
    - soms zeurderig gevoel links op schaambod (kapot bloedvaatje?)
    - ik heb op 1 dag na niet meer gehad dat ik extreem veel moest plassen

    Iemand enig idee? En als je urine op kweek wordt gezet komt dan bijvoorbeeld een prostaatontsteking ook naar boven of moet daar specifiek naar 'gekweekt'worden?

    Begin volgende week weer urine inleveren maar dat duurt weer 5 dagen natuurlijk en ik ga binnen kort 1,5 maand op reis..... oh en ik ben 27....

    Reageer
    #2

    Een prostaatontsteking wordt niet gevonden met urineonderzoek. Dat kan met een lichamelijk onderzoek of met bloedonderzoek. Vraag de huisarts om het te controleren. Veel plassen is echter geen aanwijzing voor een prostaatontsteking. Integendeel. Bij een prostaatontsteking levert plassen juist problemen op.

    Dat het probleem na een zaadlozing wordt waargenomen kan wel duiden op een infectie van een zaadleider.

    Ik denk dat het verstandig is een verwijzing te vragen naar de uroloog.

    Reageer
    #3

    Zelf heb ik een blaasonsteking en daarna een prostaat onsteking gehad. Ben zojuist van 2 x 30 dagen anti biotica kuur af en hopelijk ben ik nu klaar.
    Maar jouw klachten zijn anders als wat ik ervaren heb, zou inderdaad niet meer wachten en direct naar de uroloog gaan. Vragen om een blaasonderzoek, lijkt heel eng, maar heb er nu 2 gehad en ik vond het 100% meevallen. DOEN !!!

    Reageer
    #4

    Op de hier boven berichten wil ik zeggen ,ga zo snel mogelijk naar een huisarts en laat op PSA onder zoeken,(door een klein beetje bloed af te nemen)Tot een PSA gehalte zeggen ze meestal dat er niets aan de hand is ,ik wil aanraden het daar niet bi te laten ,verlang een verder onderzoek ,ik zelf liet elk jaar een test uitvoeren ,een jaar had ik 6 dus niets aan de hand,het jaar er op 16 wat uiteindelijk resulteerde in uitgezaaide ongeneeslijke KANKER
    Hier bij wil ik zeggen ga je op PSA testen, het heeft niks te maken met ouderdom.

    Reageer
    #5

    Ik heb al een lange tijd pijn in me onderbuik en tijdens ontlasting waar soms bloed bij zit, ik ben steeds moe en sinds een week heb ik ook geen zaadlozing meer gehad, het doet pijn bij me penis en heb geen gevoel bij me penis, ik voel ook een soort van druk bij me anus, me huisarts zei een half jaar terug dat mijn prostaat iets groter is dan normaal maar niet zorgelijk,nu maak ik me ook zorgen gezien mijn leeftijd (50)wat betreft me prostaat

    Reageer
    #6

    Dan wordt het hoogste tijd om terug te gaan naar de huisarts en een PSA test te laten doen en een verwijzing te vragen voor de uroloog.

    Reageer
Reageer op: prostaat ontsteking / kapot bloedvat of .. ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief